20/10/2010 13:50
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ενδεχόμενο συγχώνευσης της Alpha Bank με τη Eurobank

Το ενδεχόμενο συγχώνευσης της Alpha Bank με τη Eurobank αξιολογεί η UBS σε ανάλυσή της, σχετικά με τα πιθανά deals εξαγορών/συγχωνεύσεων στην Ευρώπη.
Σύμφωνα με τη UBS, μια πιθανή ένωση των δύο θα δημιουργούσε την μεγαλύτερη τράπεζα στην Ελλάδα, με assets 155 δισ. ευρώ, 2.7113 υποκαταστήματα και ισχυρή παρουσία σε δέκα περίπου αγορές. Θα καταλάμβανε κυρίαρχο ποσοστό στην ελληνική αγορά και βελτιωμένη παρουσία στη Ρουμανία και τη Βουλγαρία, με ποσοστό 13%-14%. Οι συνέργειες θα ήταν σημαντικές σε σχέση με την κεφαλαιοποίηση της αγοράς.

Η UBS επισημαίνει πως οποιαδήποτε συμφωνία θα πρέπει να είναι με τη μορφή συγχώνευσης, αλλά ουσιαστικά η Eurobank θα ήταν ο αγοραστής, καθώς έχει μεγαλύτερο ισολογισμό και κυρίως, ο βασικός της μέτοχος, EFG Group, θα κατέληγε να έχει τον έλεγχο (με εκτιμώμενο ποσοστό 23%).

ΣΧΟΛΙΑ

  1. Νίκος Παναγιωτόπουλος avatar
    Νίκος Παναγιωτόπουλος 20/10/2010 14:25:02

    Λοιπόν Φάκτορα , βλέπω να ακολουθείς τον συμβατικό τύπο στην ομερτά που εχει επιβληθεί στα συμβατικά μέσα στη δανειοδότηση (υποχρεωτική για να μην κλάψουν οι Τράπεζες διαγραφές 490 εκατομμυρίων ευρώ με πρώτους τους Βγνόπουλο, Σάλλα) του Alter.Μιλάμε για σκανδαλώδη ιστορία στην οποία μέσω μκεταχρονολογημένων επιταγών είναι εμπλεκόμενες δύο διαφημιστικές (Upset και μία ακόμα που δέν γνωρίζω) με επιταγές σε άλλα κανάλια ,μεταξύ των οποίων με δεκάδες εκατομμύρια ευρώ και πρός το Mega .Βλέπουμε λοιπόν το οξύμωρο το Mega να υπρασπίζεται τη δανειδότηση, αναχρηματοδότηση του Alter με χρήματα που θα λείψουν απο τις αλλες επιχειρήσεις .Απ ο,τι μαθαίνω ολες οι Τράπεζες θα μπούν στο δάνειο .

  2. Factorx avatar
    Factorx 20/10/2010 14:28:38

    Που την είδες την "ομερτά" απο εμάς αγαπητε; και για να μη λέμε ο,τι θέλουμε στην διάθεσή σους να μας στείλεις ότι στοιχεία διαθέτεις να τα δημοσιεύσουμ. Στοιχεία, όμως οχι φήμες και εκτιμήσεις

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.