19/06/2012 09:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Εκτός από τις διεθνείς αγορές ανακουφίστηκαν και οι ελληνικές

Εκτός από τις διεθνείς αγορές, ανακουφισμένοι εμφανίζονται και οι παράγοντες της εγχώριας επιχειρηματικής σκηνής, από τη νίκη του Αντώνη Σαμαρά. Βιομήχανοι, έμποροι, βιοτέχνες κ.λπ. εκφράζουν την πεποίθησή τους ότι θα σχηματιστεί γρήγορα κυβέρνηση με πρόσωπα δυναμικά και ικανά να αντεπεξέλθουν στις δύσκολες διαπραγματεύσεις για το Μνημόνιο.

Ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας Κωνσταντίνος Μίχαλος τονίζει: «Το εκλογικό αποτέλεσμα δίνει τη δυνατότητα στις φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις της χώρας να σχηματίσουν κυβέρνηση και μάλιστα ισχυρή. Τη δυνατότητα αυτή, που αποτελεί μοναδική ευκαιρία για τη χώρα μας να προχωρήσει μπροστά σε αυτή την εξαιρετικά δύσκολη περίοδο, τα πολιτικά κόμματα δεν πρέπει να την αφήσουν να πάει χαμένη. Δεν υπάρχει καμία απολύτως δικαιολογία για τους πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων που πιστεύουν στην ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, να αρνηθούν τον σχηματισμό μιας κυβέρνησης που θα διασφαλίσει την παραμονή μας στην Ευρωζώνη και στην Ευρωπαϊκή Ένωση και ταυτόχρονα θα διαπραγματευθεί τους όρους εκείνους του Μνημονίου που θέτουν προσκόμματα στην ανάπτυξη και διαρρηγνύουν την κοινωνική συνοχή... Όποιο κόμμα αρνηθεί μια τέτοια προοπτική θα φέρει ακέραια την ευθύνη για ότι συμβεί στο εγγύς μέλλον. Ο επιχειρηματικός κόσμος, αλλά και η κοινωνία αποζητούν να υλοποιηθεί άμεσα η λαϊκή εντολή για σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας με ευρωπαϊκό προσανατολισμό».

Ο πρόεδρος των εμπόρων, Β. Κορκίδης επισημαίνει: «Το αποτέλεσμα των εκλογών της 17ης Ιουνίου έφερε ανακούφιση στην αγορά και έδειξε ξεκάθαρα την επιλογή του ελληνικού λαού για το σχηματισμό μιας ισχυρής και πολυκομματικής κυβέρνησης που θα αποτελείται από τους καλύτερους των καλύτερων.

Συγχαίρουμε όλους τους πολιτικούς αρχηγούς για τις δηλώσεις ενότητας και τους νεοεκλεγέντες βουλευτές, οι οποίοι θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν πως οι ευθύνες που φέρουν απέναντι στον ελληνικό λαό είναι τεράστιες. Οι Έλληνες επιλέξαμε την ευρωπαϊκή λύση και νόμισμά μας το ευρώ. Ως εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου θέλουμε οπωσδήποτε τον άμεσο σχηματισμό κυβέρνησης μακράς πνοής και να ξεχάσουμε τη λέξη εκλογές τουλάχιστον μέχρι τις Ευρωεκλογές του 2014. Σήμερα, οι Έλληνες μπορούμε να πούμε δυνατά «ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΥΡΩΠΗ», αλλά και η Ευρώπη πρέπει να πει «ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ».

Ο πρόεδρος των βιομηχάνων Αττικής και Πειραιά (ΣΒΑΠ), Δ. Μαθιός τονίζει: «Η λαϊκή εντολή για σχηματισμό της όποιας κυβέρνησης, θα πρέπει να δοθεί στα χέρια ικανών προσώπων και δυναμικών πολιτικών που μπορούν, όχι μόνο να μεταφέρουν το μήνυμα των εκλογών, αλλά και να διαπραγματευθούν με αποτελεσματικότητα την τύχη της πατρίδας μας. Η αυτονόητη παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και φυσικά στο ευρώ, πρέπει να συνδυαστεί απαραίτητα και με ένα νέο οικονομικό όραμα. Το

ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ο Θείος avatar
    Ο Θείος 19/06/2012 11:13:38

    Τέλος τα εκλογικά παιχνιδάκια, τώρα αρχίζουν τα πραγματικά δύσκολα. Έρχεται το Ευρω-τσουνάμι από τις Βαλεαρίδες.
    Ετοιμάζεται και ο Βεζούβιος.
    h**p://www.bloomberg.com/quote/GSPG10YR:IND/chart

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.