12/05/2010 12:50
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Εκτός Γουόλ Στριτ ο ΟΤΕ

Την έξοδο του ΟΤΕ από το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο του Οργανισμού με απόφαση του που ελήφθη την Τρίτη.

Στόχος, η μείωση του λειτουργικού κόστους, της πολυπλοκότητας των οικονομικών αναφορών και η συγκέντρωση της διαπραγμάτευσης των μετοχών του στο Χρηματιστήριο Αθηνών, αγορά που παρουσιάζει την μεγαλύτερη ρευστότητα για τις μετοχές του.

Όπως σημειώνει, ο ΟΤΕ θα συνεχίζει να καλύπτει τις ανάγκες των επενδυτών του στις ΗΠΑ, να τηρεί τα υψηλότερα επίπεδα εταιρικής διακυβέρνησης, και να παρέχει ολοκληρωμένη πληροφόρηση στα Αγγλικά.

Ο Οργανισμός εκτιμά ότι οι διαδικασίες εξόδου από το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης θα έχουν ολοκληρωθεί κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2010.
Πτώση κερδοφορίας στο πρώτο τρίμηνο
Με πτώση 75,5% έκλεισαν τα καθαρά κέρδη του ΟΤΕ για το πρώτο τρίμηνο του 2010 φτάνοντας τα 65,8 εκατ. ευρώ από 268,5 εκατ. ευρώ περυσι. Την ίδια περίοδο ο κύκλος εργασιών καταγράφει πτώση 3,1% φτάνοντας τα 1,409 δισ. ευρώ, από τα 1,454 δισ. ευρώ που ήσαν πέρυσι, με τα EBITDA παράλληλα να υποχωρούν κατά 34,5% στα 478,7 εκατ. ευρώ, από 731,1 εκατ. ευρώ στο πρώτο τρίμηνο πέρυσι.

Σε ό,τι αφορά τις προοπτικές του Ομίλου, τονίζεται ότι δεδομένης της αναμενόμενης αρνητικής επίδρασης των μέτρων στήριξης της ελληνικής οικονομίας στην κατανάλωση, του έντονου ανταγωνισμού στην τηλεπικοινωνιακή αγορά και των δύσκολων οικονομικών συνθηκών σε όλες τις αγορές στις οποίες δραστηριοποιείται ο Όμιλος, ο ΟΤΕ δεν αναμένει ότι η μείωση των εσόδων σε όλες τις δραστηριότητες του θα παραμείνει, κατά το υπόλοιπο του 2010, στα επίπεδα του α’ τριμήνου 2010

www.skai.gr

ΣΧΟΛΙΑ

  1. Στέργιος avatar
    Στέργιος 13/05/2010 08:20:50

    Deutsch-OTE-lekom

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.