Εκτακτη Σύνοδος 14-15 Νοεμβρίου στην Ουάσιγκτον για το ελληνικό χρέος
05/09/2014 05:50
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Εκτακτη Σύνοδος 14-15 Νοεμβρίου στην Ουάσιγκτον για το ελληνικό χρέος

Αναμένονται να γίνουν κι άλλες διαβουλεύσεις μέσα στον Οκτώβριο, ωστόσο, τον επόμενο μήνα θα ανοίξουν όλα τα μέτωπα για την ελληνική οικονομία και κυρίως για το χρέος το οποίο το ΔΝΤ χαρακτηρίζει μη βιώσιμο.

Σύσκεψη στα μέσα μέσα Νοεμβρίου, πιθανότατα στις 14 και 15 Νοεμβρίου, σε υψηλό επίπεδο, θα γίνει στην Ουάσιγκτον για την Ελλάδα, σύμφωνα με πληροφορίες του Mega. Οπως αναφέρει ο ανταποκριτής του καναλιού στις ΗΠΑ, θα γίνουν κι άλλες διαβουλεύσεις μέσα στον Οκτώβριο, ωστόσο, τον επόμενο μήνα θα ανοίξουν όλα τα μέτωπα για την ελληνική οικονομία και κυρίως για το χρέος το οποίο το ΔΝΤ χαρακτηρίζει μη βιώσιμο. Στη Σύνοδο Κορυφής θα συμμετέχουν εκπρόσωποι του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου αλλά και οι Ευρωπαίοι πιστωτές ενώ από ελληνικής πλευράς δεν είναι γνωστό ακόμη αν και ποιοι θα βρεθούν στις ΗΠΑ ή αν θα πρόκειται μόνο για Σύνοδος των πιστωτών.

Η άποψη της επικφαλής του ΔΝΤ, Κρ. Λαγκάρντ, ότι το χρέος είναι υψηλό και μη βιώσιμο έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις εκτιμήσεις των Ευρωπαίων. Το Ταμείο έχει ταχθεί ενός «κουρέματος» του χρέους, κάτι που όμως δεν βλέπουν με θετικό μάτι στις Βρυξέλλες.

Το ζήτημα του ελληνικού χρέους, πάντως, αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο συζητήσεων και κατά την ετήσια Γενική Συνέλευση του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας, που θα πραγματοποιηθεί στις 10-12 Οκτωβρίου, στην Ουάσιγκτον.

Η Σύνοδος του Νοεμβρίου χαρακτηρίζεται σαν μια ανοικτή συνάντηση, στην οποία η κάθε πλευρά θα καταθέσει τις απόψεις της. Θα συζητηθούν όλα τα ελληνικά θέματα, όμως, στόχος θα είναι να επιτευχθεί συμφωνία τόσο για το χρέος όσο και για τα κόκκινα δάνεια. Όπως είπε πηγή του Mega, “ξεκινά η συζήτηση για την επόμενη μέρα”. Αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις στο Παρίσι, πηγές από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ανέφεραν ότι η απόσταση μεταξύ τρόικας και κυβέρνησης «έχει μεγαλώσει».

http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26516&subid=2&pubid=113339949

ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ρηνα avatar
    Ρηνα 09/09/2014 13:37:08

    Και κανονιστε ε! Να απαλλαγουμε 10 λεπτα απ το πετρελαιο και να φορτωθουμε 100 ευρω απο τιποτα "φορους κουρεματος"... Σκετο κουρεμα χωρις αφρους και κολωνιες δε γινεται;;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.