ΕΚΤ: Θα επανεξετάσει εκτάκτως την Πέμπτη το όριο χρηματοδότησης των ελληνικών τραπεζών μέσω του ELA
09/03/2015 21:10
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

ΕΚΤ: Θα επανεξετάσει εκτάκτως την Πέμπτη το όριο χρηματοδότησης των ελληνικών τραπεζών μέσω του ELA

Την Πέμπτη αναμένεται να συνεδριάσει μέσω τηλεδιάσκεψης το διοικητικό συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) προκειμένου να επανεξετάσει το ενδεχόμενο επέκτασης του ELA για τις ελληνικές τράπεζες, σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχου που επικαλείται, χωρίς να κατονομάζει το Reuters.

Σημειώνεται ότι κατά πάγια τακτική και με ελάχιστες εξαιρέσεις μέχρι σήμερα, το διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ ανανέωνε κάθε δύο εβδομάδες και στη διάρκεια των προγραμματισμένων συνεδριάσεων, την έκτακτη ρευστότητα προς τις ελληνικές τράπεζες.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι την περασμένη εβδομάδα το διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ είχε εγκρίνει να χορηγηθεί πρόσθετη ρευστότητα ύψους 500 εκατ. ευρώ στις ελληνικές τράπεζες μέσω του μηχανισμού ELA, η οποία συνολικά έχει φτάσει στα 68,8 δισ. ευρω.

Η απόφαση για επαναξιολόγηση μέσα σε μία εβδομάδα αντί του συνηθισμένου 15ήμερου είναι ενδεικτική της πιο στενής παρακολούθησης των πολιτικών και οικονομικών εξελίξεων, που επιθυμεί η ΕΚΤ.

imerisia.gr

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.