ΕΕ: Η Ελλάδα θα χρειαστεί παράταση του μνημονίου
23/01/2015 14:02
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

ΕΕ: Η Ελλάδα θα χρειαστεί παράταση του μνημονίου

Ανώτατος αξιωματούχος της ευρωζώνης, εκτίμησε σήμερα ότι κατά πάσα πιθανότητα θα απαιτηθεί μία νέα παράταση του υφισταμένου ελληνικού προγράμματος.

Ο ίδιος τόνισε προς τους δημοσιογράφους ότι δεν μπορεί να αποκλειστεί εντελώς το ενδεχόμενο, αν μία κυβέρνηση έχει την πολιτική βούληση, όπως είπε, να κλείσει την αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος πριν το τέλος του Φεβρουαρίου. Ωστόσο, εκτίμησε ότι είναι «εκτός στατιστικών πιθανοτήτων» να συμβεί κάτι τέτοιο.

Ανέφερε, επίσης, ότι προϋπόθεση για να παραταθεί το ελληνικό πρόγραμμα, είναι να το ζητήσει η επόμενη ελληνική κυβέρνηση. Σχετικά με τη χρονική διάρκεια της παράτασης, σημείωσε ότι αυτό είναι κάτι που θα το αποφασίσει η ελληνική κυβέρνηση, σχολιάζοντας πάντως ότι λίγες εβδομάδες προφανώς δεν είναι αρκετές.

Συνεχίζοντας, ο ίδιος αξιωματούχος, υπογράμμισε ότι όποια κυβέρνηση προκύψει μετά τις ελληνικές εκλογές, έχει συμφέρον να περιορίσει οποιονδήποτε κίνδυνο για το καλό της χώρας και των πολιτών.

Ερωτηθείς πότε θα ξεκινήσει η συζήτηση για το ελληνικό χρέος, ο αξιωματούχος της ευρωζώνης απάντησε ότι η συζήτηση αυτή δεν μπορεί να ξεκινήσει πριν ολοκληρωθεί η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος.

Η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας θα εξεταστεί στο Eurogroup που συνεδριάζει στις 26 Ιανουαρίου στις Βρυξέλλες, στον απόηχο των αποτελεσμάτων των ελληνικών εκλογών. Την Ελλάδα αναμένεται να εκπροσωπήσει ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης.

Πηγή:ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.