Δώσαμε στον Τσίπρα το ελεύθερο να μπει στα σπίτια μας;
05/10/2015 06:10
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Δώσαμε στον Τσίπρα το ελεύθερο να μπει στα σπίτια μας;

Του δώσαμε το δικαίωμα να τσακίσει τη μεσαία τάξη, όση έχει απομείνει; Του πληρώσαμε τη νύχτα των εκλογών το εισιτήριο να ταξιδέψει στη ζωή μας και να την ρημάξει;

Παλιά έλεγαν: Προσέξτε. Θα σας πάρουν οι κομμουνιστές τα σπίτια. Υπερβολή βεβαίως και μια προσπάθεια να τρομοκρατηθούν οι νοικοκυραίοι και να μην ψηφίσουν αριστερά.

Το σύνθημα επανήλθε με τον ΣΥΡΙΖΑ που βεβαίως δεν είναι κομμουνιστές και βεβαίως δεν πιάνει το σύνθημα και δεν τρόμαξε ο κόσμος. Μήπως, όμως, τελικά γίνει πραγματικότητα; Μήπως ο Τσίπρας και η παρέα του ετοιμάζονται να μας πάρουν τα σπίτια κι εμείς τους ψηφίζουμε κι από πάνω;

Διότι με βάση τα μέτρα που υπέγραψε ο Τσίπρας και με βάση την απόλυτη κωλοτούμπα με την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ μάλλον έρχεται να μας πάρει τα σπίτια, τις καταθέσεις, τα λεφτά στο στρώμα και τα… σώβρακα.

Τα πράγματα όμως είναι απλά. Ο ΣΥΡΙΖΑ πιστεύει ότι στις 20 Σεπτέμβρη αναβαπτίστηκε και μαζί αναβαπτίστηκαν και οι φόροι και τα σκληρά μέτρα που θα επιβάλλει. Μαζί φυσικά και ο φόρος στα ακίνητα που να θυμίσουμε ότι ο Τσίπρας έχει υποσχεθεί από πλήρη κατάργησή του μέχρι μείωση των αντικειμενικών αξιών και μικρότερο φόρο. Παρά τις προσδοκίες ο ΕΝΦΙΑ έρχεται σε λίγες μέρες και θα είναι και υψηλότερος αφού θα πληρωθεί σε πέντε αντί έξι δόσεις όπως πέρυσι.

Έρχονται επίσης τραγικοί φόροι και ανατροπές που θα προκαλέσουν σοκ. Αν τα προηγούμενα χρόνια των μνημονίων ήταν δύσκολα αυτό που έρχεται τους επόμενους μήνες είναι εφιάλτης. Και ναι.. Οι γιαλαντζί κομμουνιστές και ψεύτικοι επαναστάτες θα μας τα πάρουν όλα και δεν θα μας ρωτήσουν κιόλας.

Το ερώτημα που ξανατίθεται είναι ένα: Δώσαμε στον Τσίπρα το ελεύθερο να μπει στα σπίτια μας; Του δώσαμε το δικαίωμα να τσακίσει τη μεσαία τάξη, όση έχει απομείνει; Του πληρώσαμε τη νύχτα των εκλογών το εισιτήριο να ταξιδέψει στη ζωή μας και να την ρημάξει;

Αν ο πρωθυπουργός και η παρέα του το έχουν εκλάβει έτσι θα πρέπει κάποιος να τους υπενθυμίσει ότι από τον παράδεισο στην κόλαση η απόσταση είναι ελάχιστη. Βεβαίως αν το πιστεύει και ο ελληνικός λαός αυτό, αν δηλαδή πράγματι έχει δώσει λευκή επιταγή στον ΣΥΡΙΖΑ τότε πάμε πάσο.

Αλλά δεν είναι έτσι κι όταν έρθει η ώρα του καθενός να του πάρουν το σπίτι τότε θα πρέπει να αντιδράσει. Όχι μόνο για τον ΕΝΦΙΑ αλλά και για τους κόπους μιας ζωής που ξανακινδυνεύουν να κουρευτούν. Για τις συντάξεις των παππούδων και για το μέλλον των νέων παιδιών.

Μέχρι τα Χριστούγεννα θα ξέρουμε όλοι και θα έχουμε δει όλοι με τα μάτια μας τι σημαίνει να… σου παίρνουν το σπίτι, μεταφορικά και κυριολεκτικά. Πόσοι θα έχουν να πληρώσουν τους τόσους πολλούς φόρους; Πόσοι είναι αυτοί που θα πρέπει να σκεφτούν τι θα πληρώσουν; Το γάλα των παιδιών τους, το σχολείο τους ή τους υπέρογκους φόρους που μια αριστερή κυβέρνηση υπέγραψε; Τότε θα είναι η πραγματική νύχτα των εκλογών. Ο ελληνικός λαός θα πρέπει να ωριμάσει βιαίως και να καταλάβει ότι το Μνημόνιο του καλοκαιριού δεν είναι απλά ένα άδειο πουκάμισο. Είναι κάτι παραπάνω, είναι η αρπαγή της όποιας περιουσίας έχει μείνει. Και ο Τσίπρας θα τα αρπάξει χωρίς κανέναν ενδοιασμό. Τώρα πληρώνουμε τα λάθη τους, τους ξαναψηφίσαμε γιατί πιστέψαμε ότι θα τα εφαρμόσουν καλύτερα. Αλλά έρχεται η εποχή της συνειδητοποίησης. Ο ρεαλισμός δεν φάνηκε στην πρόσφατη κάλπη, θα φανεί μέσα στην κοινωνία.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Naruto avatar
  Naruto 05/10/2015 08:52:29

  Για την ακρίβεια δεν τους ψήφισαν για να εφαρμόσουν τα μνημόνια καλύτερα αλλά γιατί πίστευαν , και ακόμα πιστεύουν , οτι δεν θα τα εφαρμόσουν καθόλου .Η απογοήτευση θα φανεί μόλις αντιληφθούν οτι συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο . Για τον λόγο αυτό η Ν.Δ θα πρέπει να είναι έτοιμη οχι μόνο δομικά αλλά και με σχέδιο εξόδου απο την κρίση και με σχέδιο για την επόμενη ημέρα μετά την κρίση . Όμως για να μην ξεχνιόμαστε την μεσαία τάξη , αυτη που πάντα ψήφιζε Ν.Δ , την έστησαν στον τοίχο κάτι παλικάρια υπουργοί της Ν.Δ τυφλά όργανα των γερμανικών συμφερόντων . Ο Τσίπρας ρίχνει απλώς την χαριστική βολή .

  • Πυθία avatar
   Πυθία @ Naruto 06/10/2015 14:02:29

   Το πρόβλημα είναι ότι ακόμα κάποιοι προσπαθούν να υποτιμήσουν τον Ελληνικό λαό. Μήπως όντως ο κόσμος απλά έδωσε μια ευκαιρία στον Τσίπρα να υλοποιήσει αυτά που υπέγραψε? Μήπως δεν εμπιστεύεται αυτούς που μας έφεραν στην σημερινή κατάσταση? Και όταν λέω σημερινή εννοώ της τελευταίας πενταετίας. Το πρόβλημα είναι ότι σαν κόμμα προσπαθούμε να εμφανίσουμε τον κόσμο κάτι σαν το μωρό που ο κάθε άσχετος το παραπλανεί. Αν ίσχυε ποιος θα απαγόρευε σε οποιοδήποτε αρχηγό της ΝΔ να παραπλανήσει τον κόσμο και μετά να εφαρμόσει αυτό που θεωρεί αυτός σωστό. Σε 4 χρόνια τα πράγματα θα ήταν καλύτερα άρα και ο κόσμος θα ήταν καλύτερος. Μήπως δεν ισχύει αυτό? Μήπως είναι διαφορετικό η ευημερία των αριθμών και διαφορετικό η ευημερία του κόσμου? Μήπως θα έπρεπε να βρούμε μια ενδιάμεση κατάσταση που θα ευημερούν και τα 2? Και στην τελική όταν ψηφίζουν οι άνθρωποι και όχι οι αριθμοί μάλλον προσηλωμένοι σε λάθος στόχο είμαστε

   • Naruto avatar
    Naruto @ Πυθία 06/10/2015 17:16:46

    Η ευφυΐα ή η έλλειψη της χαρακτηρίζει μεμονωμένα άτομα και οχι ομάδες εκατομμυρίων ατόμων οπως ο ελληνικός λαός . Όσο περισσότερα άτομα είναι συγκεντρωμένα τόσο τα χαρακτηριστικά τείνουν σε ενα μέσο όρο (Arthur Koestler Οι ρίζες της σύμπτωσης ) . Δηλαδη ο ελληνικός λαός δεν είναι ούτε υπερτιμημένος ούτε υποτιμημένος απλά στην συγκρκριμένη περίπτωση ψήφισε υπό το κράτος πανικού . Ο σώζων εαυτόν σωθήτω παντί τρόπω , αυτό επικράτησε .

   • airman avatar
    airman @ Πυθία 06/10/2015 17:42:54

    "Μήπως όντως ο κόσμος απλά έδωσε μια ευκαιρία στον Τσίπρα να υλοποιήσει αυτά που υπέγραψε?" Το σωστό να λέγεται. Όποιος διαπραγματεύτηκε και υπέγραψε να φέρει σε πέρας ότι κατάφερε! Άντε να δούμε, θα τα υλοποιήσει;

 2. airman avatar
  airman 05/10/2015 14:30:24

  "... το Μνημόνιο του καλοκαιριού ..." Το 3ο Μνημόνιο ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, το οποίο υπό προϋποθέσεις θα μπορούσε και να είχε αποφευχθεί. Ίσως οι Πορτογάλοι μπορούν να μας εξηγήσουν πως. Αλλά αυτοί είναι μαζοχιστές, ξαναψήφισαν τον Πρωθυπουργό που τους έβαλε στη σωστή πορεία.

  • Πυθία avatar
   Πυθία @ airman 06/10/2015 13:55:14

   Τόσο πολύ τον ξαναψήφισαν που τελικά θα κυβερνήσουν όλοι οι υπόλοιποι εκτός από αυτούς. Γιατί? Γιατί δεν μπορεί να συνεργαστεί με κανέναν άλλον.

 3. ΑΧΙΛΛΕΑΣ Κ. avatar
  ΑΧΙΛΛΕΑΣ Κ. 06/10/2015 11:46:27

  "Ο ελληνικός λαός θα πρέπει να ωριμάσει βιαίως και να καταλάβει ότι το Μνημόνιο του καλοκαιριού δεν είναι απλά ένα άδειο πουκάμισο. Είναι κάτι παραπάνω, είναι η αρπαγή της όποιας περιουσίας έχει μείνει." Αν συμβούν έτσι τα πράγματα, τότε η επιστροφή στη Δραχμή θα είναι μονόδρομος και ευλογία για τον Ελληνικό λαό. Μήπως πρέπει να αρχίσουμε να βλέπουμε σοβαρά το ΚΚΕ και τον Λαφαζάνη?

  • George N avatar
   George N @ ΑΧΙΛΛΕΑΣ Κ. 06/10/2015 12:33:34

   Δεν υπάρχει ενιαία άποψη. Ο Λαφαζάνης ουσιαστικά θέλει έξοδο από το Ευρώ το δε ΚΚΕ έχει πει (όπως και η ΧΑ!) όχι τώρα. Ο Λαφαζάνης θεωρεί ότι το πρόβλημα βρίσκεται στο 3% του ΑΕΠ στα έτη 2015-2017 που θα πρέπει να πληρώσει η Ελλάδα. Αγνοεί, όπως και ο Βαρουφάκης, το άλλο 297%. Και η λύση κατά αυτούς βρίσκεται σε μια πολιτική εξόδου που θα μειώσει το ΑΕΠ κατά 120% στα τρία αυτά χρόνια (40% ανά έτος). Θα γλιτώσουμε δηλαδή 3% και θα χάσουμε 120% τουλάχιστον. Ηταν και ο λόγος για τα ψυχολογικά δράματα του καλοκαιριού, όταν κατάλαβε ο Αλέξης τι παίζει. Οικονομικά δεν βγαίνει, ιδεολογικά φυσικά είναι σεβαστή η άποψη, ιδίως όταν προέρχεται από έναν συμπαθή και συνεπή άνθρωπο όπως ο Λαφαζάνης.

   • ΑΧΙΛΛΕΑΣ Κ. avatar
    ΑΧΙΛΛΕΑΣ Κ. @ George N 06/10/2015 14:44:28

    Ο Βαρουφάκης είναι μεγάλο χαρτόμουτρο και παίζει πάντα με ξένα λεφτά. Ήθελε να παίξει και το τελευταίο χαρτί (του Ελληνικού λασού) γιατί πίστευε ως το τέλοs οτι το grexit των Βάιντμαν-Σόιμπλε ήταν μπλόφα...Άλλωστε αυτός δεν θα έχανε τίποτα. Η Αυστραλία τον περιμένει. Γι αυτό και θύμωσε που δεν τον άφησε ο Τσίπρας να το παίξει ως το τέλος... *Εχεις δίκιο για το ΚΚΕ και την ΧΑ. Τά ΄χουν γυρίσει για το Ευρώ. Όχι τώρα λένε... Σαν τον Τσίπρα δηλαδή. Αργότερα, πού ξέρεις, μπορεί και να φύγουν όλοι...

  • Naruto avatar
   Naruto @ ΑΧΙΛΛΕΑΣ Κ. 06/10/2015 13:05:15

   Η δραχμή μπορεί να γίνει η σωστή λύση αλλά χρειάζεται φοβερή προετοιμασία και ισχυρότατη στήριξη απο τράπεζες του εξωτερικού . Θέλει επίσης σταθερή γραμμή στο εσωτερικό χωρίς λαϊκισμούς για τουλάχιστον μιά πενταετία .

   • ΑΧΙΛΛΕΑΣ Κ. avatar
    ΑΧΙΛΛΕΑΣ Κ. @ Naruto 06/10/2015 14:48:28

    Συμφωνώ. Χρειάζεται ισχυρότατη στήριξη απο τράπεζες του εξωτερικού. Τριπλάσια και τετραπλάσια απο αυτή που μας παρέχουν τώρα, με το Ευρώ. Γι αυτό ο Τσίπρας έκανε πίσω. Σου λέει, αν δεν μας δίνουν μία για το ευρώ, θα μας δώσουν πέντε για τη Δραχμή?

   • George N avatar
    George N @ Naruto 06/10/2015 16:51:37

    Θέλει και περιοριστική πολιτική...οπότε πάλι μνημόνιο :-)

 4. George N avatar
  George N 06/10/2015 12:10:04

  Μόνο που φέτος όχι μόνο δεν πληρώνουμε μία από τα χρήματά μας για χρέος ή τόκους αλλά παίρνουμε και νέα δάνεια από την ΕΖ για να καλύψουμε.....πρωτογενείς δημόσιες δαπάνες!! Ποίος λοιπόν έρχεται να πάρει σπίτια, αυτοκίνητα, καταθέσεις, γυναίκες και παιδιά? To runaway Ελληνικό δημόσιο που αν δεν διαλύσει τελείως την χώρα αποκλείεται να ησυχάσει. Ως ξενιστής έτσι πεθαίνει και το ίδιο αλλά κάτι τέτοια είναι πυρηνική φυσική για αυτό.

 5. ε-ροτισεισ avatar
  ε-ροτισεισ 06/10/2015 14:23:19

  δωσαμε? @τσιπρας
  ---------------------------------------- http://e-rotiseis.blogspot.gr Ρώτησε / Απάντησε / Μάθε

 6. tt avatar
  tt 06/10/2015 15:59:01



  Ακομα και Χαλιφατο δέχεται ο Ελλαδίτης , αρκεί να ειναι αριστερό.
  Το βλέπουμε στα εκλογικά αποτελεσματα Λέσβου και Κω.

  Πλέον δεν ψάχνω ερμηνείες . Αριστερά, η μαγική λέξη.

  Οι συντροφοι έκαιγαν και σκότωναν, όταν ο ΚΚ της Ραφήνας πρότεινε στους ΔΥ μηδενικές αυξήσεις για 2 χρόνια (ο ανάλγητος). Όταν ομως η αριστερή κυβερνηση θα αρχισει να παίρνει πρώτες κατοικίες, όταν αφήνει σχολεία χωρις δασκάλους, όταν "δεν ξέρει" οτι υπάρχουν συνορα και εχουμε 1800% αύξηση των παράνομων, όταν ο Κουρουμπλής κόβει τον προϋπολογισμό των νοσοκομείων στο 50% του Αδώνιδος, ειναι ολα ΟΚ.

  Αριστερά.

  Δεν θα με τρελανετε εσείς. Ο καθένας για την πάρτη πια στο failed state, συντροφοι τζιχαντοκομμουνιστες.

  • Naruto avatar
   Naruto @ tt 06/10/2015 17:58:40

   Οχι μόνο χαλιφάτο θα δεχόταν αλλά και τον ιδιο τον εξαποδώ για να διατηρήσει τα κεκτημένα .

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.