07/09/2010 13:49
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Δυσοίωνες εκτιμήσεις για την Αγορά Εργασίας

Περαιτέρω ένταση των πιέσεων στην αγορά εργασίας κατά το τελευταίο τρίμηνο του έτους προοιωνίζονται τα αποτελέσματα της τριμηνιαίας Έρευνας για τις Προοπτικές Απασχόλησης που ανακοίνωσε σήμερα η Manpower.

Ο Δείκτης των Συνολικών Προοπτικών Απασχόλησης διαμορφώνεται στο -10%, ιστορικά χαμηλό ποσοστό από τότε που ξεκίνησε η έρευνα στη χώρα μας, το Β΄ Τρίμηνο του 2008. Η πτώση του Δείκτη σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο του έτους φτάνει τις 5 ποσοστιαίες μονάδες, ενώ σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2009 αγγίζει τις 10.

Οι εργοδότες και στους εννέα τομείς της ελληνικής οικονομίας δηλώνουν ότι ο αριθμός των ατόμων που απασχολούν θα μειωθεί μέσα στο προσεχές τρίμηνο, με τις πλέον απαισιόδοξες εκτιμήσεις να προέρχονται από τον χώρο του Εμπορίου (-21%) και της Μεταποίησης (-17%). Τα αποτελέσματα της τριμηνιαίας Έρευνας της Μanpower για τις Προοπτικές Απασχόλησης στην Ελλάδα προέκυψαν από συνεντεύξεις σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 750 Ελλήνων εργοδοτών του Δημοσίου και του Ιδιωτικού τομέα.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της Έρευνας της Manpower, το 8% των εργοδοτών δηλώνει ότι θα προχωρήσει σε προσλήψεις, το 18% ότι θα προχωρήσει σε μειώσεις προσωπικού, ενώ το 72% ότι δεν αναμένει μεταβολές στον αριθμό των απασχολούμενων ατόμων.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. The Saint avatar
  The Saint 07/09/2010 15:15:05

  Σε σχετική έρευνα που έκανε το γνωστο Kariera, αναφέρει τα εξής :

  Τον Ιούλιο του 2008, (σ.σ. που δεν ήταν και καμμιά καλή χρονιά γιά να βρείς δουλειά δλδ...), γιά κάθε αγγελία που έμπαινε, αντιστοιχούσαν 35 υποψηφιοι.
  Τον Ιούλιο του 2010 γιά κάθε αγγελία αντιστοιχούσαν ...160 υποψηφιοι, και η πρόβλεψη γιά τον Σεπτέμβρη που διανυουμε είναι 200 υποψηφιοι ανα αγγελία...

  Με απλά λόγια, εγώ γιά κάθε βιογραφικό που στέλνω, έχω 1 στις 200 πιθανότητες να με πάρουν...

  Χαιρετίσματα.... στην εξουσία...

 2. The Saint avatar
  The Saint 07/09/2010 15:20:40

  "Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της Έρευνας της Manpower, το 8% των εργοδοτών δηλώνει ότι θα προχωρήσει σε προσλήψεις, το 18% ότι θα προχωρήσει σε μειώσεις προσωπικού, ενώ το 72% ότι δεν αναμένει μεταβολές στον αριθμό των απασχολούμενων ατόμων. "

  Μάλιστα. Μην σας ξεγελούν τα παραπάνω νούμερα, γιατί είναι μιση αλήθεια. Αφου γιά το 72% που δεν αναμένει αλλαγές, δεν αναφέρεται αν έχει ΗΔΗ προσχωρήσει σε απολύσεις στο πρόσφατο παρελθόν, και άρα λειτουργεί με προσωπικό ...ασφαλείας, που σημαίνει με τη σειρά του, ότι αν κάτι στραβώσει, κλείνει η επιχείρηση... έτσι απλά..

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.