#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
29/06/2011 09:22
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Δυο προσφορές για μονάδα της ΔΕΗ στην ΠτολεμαϊδαΔύο προσφορές υπεβλήθησαν και αποσφραγίσθηκαν χθες  στη ΔΕΗ, για την κατασκευή της νέας λιγνιτικής μονάδας της ΔΕΗ στην Πτολεμαϊδα, προϋπολογισμού 1,32 δισ. ευρώ και ισχύος 550 - 660 μεγαβάτ.

Οι προσφορές σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της ΔΕΗ είναι:

1. Προσφορά της εταιρείας ΤΕΡΝΑ Α.Ε. Η προσφορά αφορά σε μικτή ισχύ 660,0 MW.

Ο υποπρομηθευτής του Ατμολέβητα και του Συστήματος Αποθείωσης καυσαερίων είναι η εταιρεία Hitachi Power Europe GmbH, ο υποπρομηθευτής του Ατμοστροβίλου και της Γεννήτριας είναι η εταιρεία Hitachi Ltd Ιαπωνίας και ο υποπρομηθευτής των Ηλεκτροστατικών Φίλτρων η εταιρεία Hamon Environmental GmbH.

2. Προσφορά του Ομίλου Εταιρειών Alstom Power System SA, Alstom Power Systems GmbH, Alstom Hellas ΑE, METKA AE και DAMCΟ Energy ΑΕ με επικεφαλής την Alstom Power System S.A. Η προσφορά αφορά σε μικτή ισχύ 598,9 MW.

Ο κατασκευαστής του Ατμολέβητα είναι η εταιρεία Alstom Power Systems GmbH, ο υποπρομηθευτής του Ατμοστροβίλου και της Γεννήτριας η εταιρεία Alstom Power Steam Turbines, ο υποπρομηθευτής των Ηλεκτροστατικών Φίλτρων η Εταιρεία Alstom Power India και ο υποπρομηθευτής του Συστήματος Αποθείωσης Καυσαερίων είναι η εταιρεία Alstom Power Italia.

Θα ακολουθήσει η διαδικασία αξιολόγησης των προσφορών από την αρμόδια επιτροπή αξιολόγησης της επιχείρησης.

Η νέα μονάδα θα έχει δυνατότητα τηλεθέρμανσης της περιοχής ενώ θα τηρεί τους αυστηρούς περιβαλλοντικούς όρους για τις εκπομπές ρύπων που προβλέπονται από την Ευρωπαϊκή Νομοθεσία: Οι προβλέψεις ορίζουν πως οι εκπομπές οξειδίων του αζώτου NOx δεν πρέπει να υπερβαίνουν τα 200 mg/Nm3, οι εκπομπές Σωματιδίων τα 10 mg/Nm3  και οι Εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα CO2 < 150 mg/Nm3.

«Η νέα μονάδα θα διαθέτει εξοπλισμό της πλέον σύγχρονης τεχνολογίας και θα υποκαταστήσει παλιές, ρυπογόνες και υψηλού λειτουργικού κόστους μονάδες, συμβάλλοντας σημαντικά στη βελτίωση του περιβαλλοντικού προφίλ της Επιχείρησης και των περιβαλλοντικών επιδόσεων της χώρας» αναφέρει η ΔΕΗ στη σχετική ανακοίνωση.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. kiki avatar
  kiki 29/06/2011 09:34:53

  Δεν εχει περασει ακομα ο εκτελεστικος νομος και σπευσανε .
  Τα δυο συγκροτηματα σε δρασει ,
  Μπομπολας -Λαμπρακης
  Μαυρα κορακια με νυχια γαμψα
  πεσανε πανω στο πτωμα της Ελλαδας.

 2. aristeidis avatar
  aristeidis 29/06/2011 11:31:04

  ενω θα πρέπει να περιμένουμε καμμιά 10ριά χρόνια γιά να γίνει καμμιά επένδυση ή καλύτερα να την κάνει μόνη της η δεη και να διορίσει κάμποσους τεμπέληδες ακόμα

  • of8almos avatar
   of8almos @ aristeidis 29/06/2011 12:24:03

   Τι να την κάνεις την επένδυση έτσι και αλλιώς έχουμε το ποιο φτηνό ρεύμα στην Ευρώπη γιατί έχουμε πλούτο στο υπέδαφος μας όπως και Αμερική, Ιρακ, Αραβία, Αιγυπτος έχουν φτηνό πετρέλαιο γιατί έχουν πλούτο στο υπέδαφος τους.
   Και μην μου πείς θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας γιατί αυτές που θα χαθούν με τον διπλασιασμό του ρεύματος θα είναι πολλαπλάσιες

 3. ΗΡΩΝ avatar
  ΗΡΩΝ 29/06/2011 12:10:41

  Κατά τα άλλα η χρηματιστηριακή αποτίμηση της ΔΕΗ, με εγκατεστημένη ισχύ περι τα 10.000MW και όλα τα υδροηλεκτρικά και τα δίκτυα είναι γύρω στα 2,2 δισ. Καταλαβαίνουμε τι παίζεται και γιατί προσπαθούν με Φωτόπουλους κ.λ.π. να κάνουν αποδεκτή από την κοινωνία την πώλησή της; Το σχόλιο απευθύνεται και προς Συγγρού.

 4. aristeidis avatar
  aristeidis 29/06/2011 12:46:04

  δεν το είδα με τον οτε ,αλλά δεν είδα τον πλούτο της ΕΛΛΑΔΟΣ να αξιοποιείται απο τους καρεκλάτους του δημοσίου για 70 χρόνια δημοκρατίας των κομμάτων

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.