18/01/2012 09:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Διπλοπληρωμένη η σήμανση σε τσιγάρα και ποτά;

Διπλά θα πληρώσουμε την ταινία σήμανσης του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης που μπαίνει στα τσιγάρα και τα ποτά; Αυτό δείχνουν οι ενέργειες των υπηρεσιακών και πολιτικών παραγόντων του Υπουργείου Οικονομικών, οι οποίοι φαίνεται πως έκαναν αλληλοεπικαλυπτόμενους διαγωνισμούς και συμβάσεις.

Σήμερα έχουμε ένα σύστημα σήμανσης και ιχνηλασιμότητας των βιομηχανοποιημένων καπνών και αλκοολούχων ποτών, το οποίο η κυβέρνηση αποφάσισε να το αναβαθμίσει. Έτσι προκήρυξε διαγωνισμό από τον οποίο ανάδοχος αναδείχθηκε η Unisystems-Intracom. Πριν από δύο μήνες υπογράφτηκε η σύμβαση έναντι 4,1 εκατ. ευρώ για την αναβάθμιση του ηλεκτρονικού συστήματος παρακολούθησης και ελέγχου της ενδοκοινοτικής διακίνησης όλων των προϊόντων που υπόκεινται σε ειδικό φόρο κατανάλωσης (EMCS). Το συμβόλαιο ανάθεσης συμπεριελάμβανε την αναβάθμιση των υποδομών και των 3 πληροφοριακών συστημάτων υποστήριξης των φορολογικών μηχανισμών (TAXISnet, ICISnet και Elenxis).

Αιφνιδίως όμως οι υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου Οικονομικών έπεισαν την πολιτική ηγεσία να ξεκινήσει άλλο διαγωνισμό για εισαγωγή νέου συστήματος, ενώ είναι σε εξέλιξη η αναβάθμισή του!

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. astrokritis avatar
  astrokritis 18/01/2012 09:33:54

  ... ε , καλά ! ... Αφού , το ξέρουμε από παλιά : '' Λεφτά , υπάρχουν !!! '' ........

 2. The Saint avatar
  The Saint 18/01/2012 21:56:11

  Kάποιοι που δεν "εβγαλαν" απο τον πρώτο διαγωνισμό, κάνουν τώρα ανατροπές γιά να φάνε απο τον δεύτερο..

  ΤΙ ΣΑΠΙΛΑ είναι αυτή τριγύρω μας? ΤΙ ΣΑΠΙΛΑ?

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.