31/01/2014 12:44
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Διορθώσεις για τα πρόστιμα της εφορίας επεξεργάζεται το ΥΠΟΙΚ

Διορθωτικές κινήσεις με περιορισμό του ύψους των προστίμων που προβλέπει η φορολογική νομοθεσία για τη μη υποβολή δηλώσεων ΦΠΑ και για τη μη έκδοση αποδείξεων επεξεργάζεται το υπουργείο Οικονομικών. Στόχος των αλλαγών που μελετώνται είναι τα πρόστιμα να διαμορφωθούν σε επίπεδα που είναι πιο ρεαλιστικά χωρίς παράλληλα να αποδυναμωθεί ο ρόλος τους στη φορολογική συμμόρφωση.
Οι αναπροσαρμογές που επεξεργάζεται ήδη το επιτελείο του υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη αφορούν, μεταξύ άλλων, το υψηλό πρόστιμο των 1000 ευρώ για την εκπρόθεσμη υποβολή δηλώσεων ΦΠΑ (2500 ευρώ για τις μεγάλες επιχειρήσεις) που συναντούν ήδη τις έντονες αντιδράσεις των λογιστών και επιχειρήσεων. Παράλληλα, μελετώνται αλλαγές στο ύψος των προστίμων που προβλέπονται για τη μη έκδοση αποδείξεων.

Εξετάζεται η καθιέρωση ενός πλαφόν στο πρόστιμο των 1000 ευρώ που προβλέπεται για κάθε απόδειξη που δεν εκδίδεται ώστε το συνολικό ποσό να μην αυξάνεται απεριόριστα.

Διορθώσεις εξετάζονται και στη διάταξη του φορολογικού νομοσχεδίου που προβλέπει την υποθήκευση ακινήτου από  πλευρά του φορολογούμενου στην περίπτωση που θέλει να μεταβιβάσει με γονική παροχή ακίνητο στα παιδιά του και έχει χρέη προς το δημόσιο ακόμη και αν αυτά έχουν ρυθμισθεί και πληρώνονται κανονικά.
Εξετάζεται, μεταξύ άλλων, η διάταξη να μην ισχύει για μικρά ποσά οφειλών.

Ε.Τ.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Nik avatar
  Nik 31/01/2014 15:31:25

  Πόσο μυαλό χρειαζόταν να γίνει κατανοητή η αδικία του προστίμου 1000 Ευρώ για εκπρόθεσμη υποβολή μηδενικής δήλωσης ΦΠΑ, στην φάση του σχεδιασμού;

  Και όμως, έχουμε λειτουργούς ΤΟΣΟ αποκομμένους από την κοινωνία που πέρασε, και αφού πέρασε, οι υπόλοιποι κατάλαβαν το ατόπημα. Και το "διορθώνουν" διαιρώντας τα πρόστιμα δια δύο!!!

  Τόση ανεπάρκεια σε όλα τα επίπεδα και σε όλα τα κλιμάκια είναι ανυπόφορη.

 2. δημης avatar
  δημης 31/01/2014 22:11:45

  ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΒΙΑ....ΣΙΓΑ -ΣΙΓΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ (ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΤΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΘΗΡΙΑ)... ΤΟΥΣ ΠΑΜΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΑ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΑ...(ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ)....

 3. Σαρακατσανος avatar
  Σαρακατσανος 31/01/2014 22:37:05

  Πόση ζημιά μπορεί να κάνουν αυτά τα καλόπαιδα του ΥΠΟΙΚ στον Αντώνη Σαμαρά??? Ούτε βαλτοί να ήταν.....Δεν νοιάζονται καθόλου για το αν η παράταξη της Ν.Δ. χάνει συνεχώς ψηφοφόρους από πολλούς ανθρώπους της ΑΓΟΡΑΣ και όλους τους ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΥΣ πού ανέκαθεν η πλειοψηφία τους ήταν με την παράταξη της Ν.Δ? Εκτός και αν στόχος τους είναι να καταντήσουμε σαν το.....σάπιο και βρώμικο ΠΑΣΟΚ που διέλυσε τα πάντα στο πέρασμα του,αλλά με τις τσέπες γεμάτες από τον μόχθο του νοικοκύρη Έλληνα.

 4. ΠΗΛΕΑΣ avatar
  ΠΗΛΕΑΣ 05/02/2014 21:04:24

  Μια κυβέρνηση, που κραυγαζει καθημερινά το γνωστό "να σε
  κάψω Γιάννη, να σ'αλείψω μέλι", πόσο μπορεί να επιβιώσει; Άραγε την περίπτωση αποπομπής των "σοφών" που εισηγήθηκαν τέτοιες μαλ__ίες, την σκέφτηκαν οι πολιτικοί τους προϊστάμενοι; Ή χρήζουν και αυτοί αποπομπής;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.