Δικαστικές δικαιώσεις κοινωνικών ομάδων θα επιβαρύνουν τις ίδιες
02/04/2014 18:08
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Δικαστικές δικαιώσεις κοινωνικών ομάδων θα επιβαρύνουν τις ίδιες

Μήνυμα στις επιμέρους κοινωνικές ομάδες που προσφεύγουν στη Δικαιοσύνη για να διεκδικήσουν αυξήσεις μισθών και αναδρομικά, στέλνει η κυβέρνηση

Όπως επεσήμανε κορυφαίος κυβερνητικός παράγοντας, «εάν το Συμβούλιο της Επικρατείας βγάλει μια απόφαση και αυτή τελεσιδικήσει, το κόστος που θα προκύψει δεν μπορεί να καλυφθεί είτε με αύξηση φόρων, είτε με μείωση δαπανών. Θα αντιμετωπισθεί μέσα στην εισοδηματική ομάδα που αφορά».

Σύμφωνα με τον ίδιο, στην περίπτωση της προσφυγής των ένστολων, για παράδειγμα, το επιπλέον κόστος θα μπορούσε να καλυφθεί μέσα από την καθυστέρηση στις προαγωγές των αξιωματικών.

Προφανώς η κυβέρνηση προχωρά στη διευκρίνιση αυτή, στην προσπάθεια της να σταματήσει το φαινόμενο αυτό, μετά και τις σχετικές δεσμεύσεις που έλαβε απέναντι στην τρόικα, βάσει των οποίων μαζικές προσφυγές που θα δικαιωθούν θα μπορούσαν να τινάξουν τις οικονομικές προβλέψεις της στον αέρα.

Σημειώνεται ότι στη συμφωνία με την τρόικα η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί να πάρει μέτρα για να καλύψει το κόστος που θα προκύψει από τη δικαστική δικαίωση ομάδων πολιτών από το ΣτΕ.

Ειδικά για τους ένστολους δεν έχει προβλεφθεί κονδύλι, καθώς δεν έχουν εκδοθεί ακόμη οι σχετικές αποφάσεις του ΣτΕ. Ωστόσο, τα αναδρομικά των ένστολων υπολογίζονται σε περίπου 500 εκατ. ευρώ και σε κάτι λιγότερο από 500 εκατ. το ετήσιο κόστος της μισθολογικής αναπροσαρμογής. Όταν υπάρξουν αποφάσεις η κυβέρνηση έχει δεσμευθεί ότι θα καλύψει το όποιο κενό προκύψει.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Μεγάλες στιγμές avatar
  Μεγάλες στιγμές 02/04/2014 21:02:38

  Nα πληρώσει ο εργαζόμενος την δικαστική του δικαίωση ενώ ο βουλευτής δεν πλήρωνε ούτε τον καφέ και τα κουλουράκια του... Καλά είπα εγώ οτι απο αυτήν την ιστορία των μερισμάτων όχι κέρδος δεν θα προκύψει αλλά μεγάλη γκρίνια προς την κυβέρνηση

 2. Δήμητρα avatar
  Δήμητρα 02/04/2014 21:20:04

  Μάλλον αναφέρεστε σε Στρατιωτικούς (μόνιμα υπηρετούντες Ενόπλων Δυνάμεων) και ένστολους των ΣΑ ( υπηρετούντων των Σωμάτων Ασφαλείας: Ελληνική Αστυνομία, Λιμενικό και Πυροσβεστική)καθώς η φωτ/φία του άρθρου σας περί "προσφυγών των ενστόλων" παραπέμπει στις ανωτέρω κατηγορίες και ουχί σε ένστολους δηλαδή : ιατρούς, νοσηλευτές, οδηγούς μεσων σταθερής τροχιάς, υπαλλήλους καφέ επώνυμης αλυσίδας , υπαλλήλους ξεν/χείων (ρεσεψιονίστ, καμαριέρες, καθαρίστριες, μάγειρες κλπ), ιπτάμενους υπαλλήλους και γενικότερα υπαλλήλους πάσης φύσεως εταιρειών παροχής υπηρεσιών με υποχρεωτική ενδυμασία -"στολή" κλπ... καθώς όλοι αυτοί φέρουν στολή...(ένστολος=αυτός ο οποίος φέρει στολή).

  • Δήμητρα avatar
   Δήμητρα @ Δήμητρα 03/04/2014 00:03:44

   ΥΓ.: Μεθοδικοί και ευρηματικοί .... "Αναλογιστικές μελέτες " ..... λέξεις μοδάτες αλλά και κοστοβόρες ..... Και τί θα συνέβαινε αν, απέδιδαν όπως απέδιδαν σε όλες τις εργατικές ομάδες τότε, αλλά αποδίδουν και σήμερα ακόμα, πάσης φύσεως υπερωρία (και ακριβοπληρωμένες σε συγκεκριμένες ομάδες...και σε πολλές περιπτώσεις εικονικές); Τί θα συνέβαινε λοιπόν αν, και άνευ διεκδίκησης διά της δικαστικής οδού, απέδιδαν και όλα τα δεδουλευμένα και στους Στρατιωτικούς εε και εα, για τις άθλιες και ανθυγιεινές συνθήκες (σε συγκεκριμένες υπηρεσίες ...) όλα τα ανθυγιεινά (....), τα ανύπαρκτα ωράρια, τις νυxτερινές υπηρεσίες ( και χωρίς day off....), κυρίως για τις περιόδους προ κρίσεως αλλά και σήμερα; Όλα τ΄ανωτέρω ποσά που εξοικονομήθηκαν και δεν καταβλήθηκαν σε ποιές ομάδες (...) καταβλήθηκαν και καταβάλλονται ως "υπέρογκες " αμοιβές-εφ΄άπαξ-συντάξεις, ακόμα και σήμερα μετά τις περικοπές, αναλόγως πάντα συνθηκών υπηρεσίας/ετών/πάσης φύσεως υποχρεώσεων και κυρίως τυπικών προσόντων ;.... Μήπως θα έπρεπε τα προσόντα/υποχρεώσεις τους - εργασιακές συνθήκες/ωράρια πέραν των υποχρεωτικών(των Στρκών), να συγκριθούν σε όλους τους τομείς και όχι μονομερώς: α) με τα "προσόντα/και πάσης φύσεως υποχρεώσεις (....) /ωράρια υποχρεωτικά και μη αλλά και νυχτερινά καθώς και ωράρια αργιών(....)αλλά και εργασιακών συνθηκών (....) και β) με τις αμοιβές/συντάξεις και των υπολοίπων ομάδων ( προνομιούχων,επί της ουσίας..., αλλά....και θιγμένων κατ΄άλλα, λόγω των αστείων περικοπών....) " και να εξομοιωθούν .....; Μήπως έτσι θα μπορούσε να επιτευχθεί το "δημοσιονομικό νοικοκύρεμα και όχι μόνο(....)" αν ήταν ζητούμενο, πραγματικά ....; Κι ο εμπαιγμός συνεχίζεται ..... και πάντα στοχευμένα.....

 3. Αιρετικός avatar
  Αιρετικός 03/04/2014 13:44:26

  Αντιδημοκρατικές και αντισυνταγματικές μπαρούφες τα περί αντιμετώπισης του δεδικασμένου εντός του κύκλου των προσφευγόντων... Ελπίζω να μην το δούμε αυτό και η δικαστική εξουσία να σταθεί στο ύψος της...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.