01/09/2011 17:25
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Διαφωνία ΔΝΤ-ΕΕ για την κεφαλαιακή ενίσχυση των τραπεζών

Διαφωνία έχει προκύψει μεταξύ του ΔΝΤ και των αρχών της ευρωζώνης σχετικά με την ανάγκη κεφαλαιακής ενίσχυσης των ευρωπαϊκών τραπεζών.

Η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ δήλωσε το Σάββατο ότι οι ευρωπαϊκές τράπεζες χρειάζονται κεφαλαιακή ενίσχυση της τάξης των 200 δισ. ευρώ προκειμένου να θωρακιστούν απέναντι σε νέα ενδεχόμενη ύφεση.

Την εκτίμηση αυτή απέρριψαν, ωστόσο, ευρωπαίοι αξιωματούχοι. «Η ανάλυσή μας για την κατάσταση δεν έχει αλλάξει», ανέφερε σήμερα ο εκπρόσωπος Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Αμαντέου Αλταφάζ. Σύμφωνα με τον ίδιο, η ΕΕ εμμένει στις εκτιμήσεις της που προέκυψαν από τα τελευταία «τεστ κοπώσεως» των ευρωπαϊκών τραπεζών.

«Είχαμε μία εκ βαθέων συζήτηση όταν δημοσιεύτηκαν τα αποτελέσματα των stress test, αυτή είναι η διάγνωσή μας και δεν υπάρχει λόγος να την αλλάξουμε τώρα», συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν.

Εντονότερη ήταν η αντίδραση αξιωματούχου ευρωπαϊκής κυβέρνησης που δεν θέλησε να κατονομαστεί, ο οποίος δήλωσε ότι οι κυβερνήσεις της ευρωζώνης και η ΕΚΤ διαφωνούν με τις μεθόδους που χρησιμοποίησε το ΔΝΤ.

«Οι κυβερνήσεις της ευρωζώνης και η ΕΚΤ διαφωνούν κάθετα με την λίαν αμφισβητήσιμη μεθοδολογία που χρησιμοποίησε το ΔΝΤ», είπε ο αξιωματούχος.

Ναυτεμπορική, Reuters

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.