18/11/2011 23:59
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Διαπραγματεύσεις με το ΔΝΤ ξεκίνησε η Ουγγαρία

Συνομιλίες με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Ε.Ε. με σκοπό την υπογραφή μιας νέας συμφωνίας, η οποία θα μπορούσε να συναφθεί στις αρχές του επόμενου έτους ξεκίνησε η Ουγγαρία, παρά τις διαβεβαιώσεις του πρωθυπουργού της χώρας Βίκτορ Ορμπάν.

«Η Ουγγαρία έχει αρχίσει τις διαπραγματεύσεις με το ΔΝΤ και την Ευρωπαϊκή Ένωση προκειμένου να καταλήξει σε μία νέα συμφωνία, μία συμφωνία η οποία θα συμβάλει στην ουγγρική οικονομική ανάπτυξη», ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών.

Η ετήσια αποστολή του ΔΝΤ είναι σε εξέλιξη στη Βουδαπέστη μέχρι τις 21 Νοεμβρίου, αλλά δεν έχει την εξουσία να διαπραγματευτεί ένα νέο δάνειο.

Ετσι, όπως ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών Γκιόργκι Ματόλσκι, μια νέα αντιπροσωπεία θα φτάσει στη Βουδαπέστη και πάλι πριν από τα Χριστούγεννα.

Ο εκπρόσωπος του Επιτρόπου Ρεν, Αμαντέου Αλταφάζ, δήλωσε από την πλευρά του ότι η Κομισιόν γνωρίζει ότι οι ουγγρικές αρχές εξετάζουν την υποβολή αιτήματος προς την Επιτροπή και το ΔΝΤ, ωστόσο δεν έχει λάβει κάποιο επίσημο αίτημα ακόμη. Διεκρίνισε επίσης ότι οι επίσημες διαπραγματεύσεις θα αρχίσουν με τις ουγγρικές αρχές και το ΔΝΤ, μετά την κατάθεση επίσημης αίτησης.

Η έναρξη διαπραγματεύσεων θεωρείται ως ήττα για τον πρωθυπουργό Βίκτορ Ορμπάν, ο οποίος μέχρι τώρα απέρριπτε κατηγορηματικά μια προσφυγή στο ΔΝΤ. Σε ραδιοφωνική του συνέντευξη, ο Ούγγρος πρωθυπουργός, ο οποίος πέρσι είχε καταγγείλει μια συμφωνία του 2008 με το ΔΝΤ ύψους 20 δισεκατομμυρίων ευρώ, τόνισε πως η Βουδαπέστη θέλει να πετύχει μια νέα μορφή συμφωνίας, που θα προστατεύει τη χώρα από μια μετάδοση της κρίσης χρέους, χωρίς να απολέσει την οικονομική της κυριαρχία

ΣΧΟΛΙΑ

  1. koinos_nous avatar
    koinos_nous 19/11/2011 07:48:41

    Αν ειναι αληθεια, ειναι πολυ ασχημη ειδηση.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.