#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
06/07/2011 13:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Δε έχει τέλος η επίθεση του ΠΑΣΟΚ στην ελληνική ναυτιλίαΠοτέ στο παρελθόν, Ελληνική Κυβέρνηση δεν απαξίωσε τόσο το συγκριτικό πλεονέκτημα της εθνικής μας οικονομίας, τη ναυτιλία.

Ποτέ στο παρελθόν Ελληνική Κυβέρνηση δεν φέρθηκε με τόση εχθρότητα ενάντια σε εκείνους που μόχθησαν και συνετέλεσαν στο θαύμα της Ελληνικής ναυτιλίας, τους ναυτικούς μας.

Αρχικά, με τους πειραματισμούς, την προχειρότητα και τις αστοχίες της, η κυβέρνηση κατήργησε το Υπ. Εμπορικής Ναυτιλίας ως «ένδειξη αναγνώρισης» του πολυσήμαντου αυτού, για την Ελλάδα και την εθνική οικονομία, κλάδου. Τα προβλήματα που ακολούθησαν από την αψυχολόγητη αυτή πολιτική ενέργεια της Κυβέρνησης, είναι πολλά και στην ουσία προκαλούν γραφειοκρατικές αγκυλώσεις, στρεβλώσεις στις διαδικασίες και αλληλοεπικαλύψεις αρμοδιοτήτων. Δημιουργείται, έτσι ένα πλέγμα αντικινήτρων που αναχαιτίζει αντί να στηρίζει το σύνολο της Ναυτιλίας μας.

Το επιστέγασμα της όλης αυτής απαράδεκτης συμπεριφοράς, ήταν στο πρόσφατα ψηφισθέν νομοσχέδιο του Υπ. Οικονομικών, που πλέον είναι και νόμος του Κράτους (Ν.3985/2011, αρθ.44), να περιλαμβάνονται επαχθείς διατάξεις που μειώνουν εκ νέου τις συντάξεις των ναυτικών μας.

Με την ιδιότητα του εισηγητή της Ν.Δ., στον λεγόμενο Εφαρμοστικό Νόμο κατέβαλα κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να εμποδίσω την συμπερίληψη των συγκεκριμένων διατάξεων που αποκάλυπταν τους επαχθείς κυβερνητικούς σχεδιασμούς και προθέσεις για το ΝΑΤ (Ναυτικό Απομαχικό Ταμείο). Όμως, «φωνή βοώντος εν τη ερήμω» !

Τελικά, η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και οι βουλευτές του ψήφισαν τις διατάξεις εναντίον της Ναυτιλίας και των ναυτικών μας, που δυστυχώς απ’ ότι φαίνεται δεν έχουν ούτε όριο, ούτε τέλος.

Αν. Τομεάρχης Οικονομικών της ΝΔ, Γιάννης Βρούτσης

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Χαλκιδέος avatar
  Χαλκιδέος 06/07/2011 13:58:23

  Ως γιος πρώην ναυτικού, ντρέπομαι για λογαριασμό τους! Αντί να ενισχύσουν την 1η δύναμη πλούτου για την χώρα μας, που την έχει κάνει ξακουστή στα πέρατα της οικουμένης και να σεβαστούν παράδοση 4000 ετών στην ναυτιλία, την κατάντησαν σαν τα μούτρα τους! ΟΥΣΤ!! ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΩΡΑ ΝΑ ΞΕΒΡΩΜΙΣΕΗ Η ΧΩΡΑ! (Κάνει και ρίμα).

 2. Ηράκλειτος avatar
  Ηράκλειτος 06/07/2011 14:28:07

  Η επίθεση στους εργαζόμενους και συνταξιούχους ναυτικούς και στο ΝΑΤ είναι επίθεση στην Ελληνική ναυτιλία ; Οι απαλλαγές απο οποιοδήποτε είδος φόρου που έχουν οι ναυτιλιακές εταιρείες μέσα στην Ελληνική επικράτεια τότε τι είναι ;
  Η πρώτη δύναμη πλούτου για την Ελλάδα είναι η ναυτιλία ; Τα υπερκέρδη των εφοπλιστών με σημαία Αγίου Μαυρίκιου γραφεία στο Λονδίνο και πληρώματα απο το Μπαγκλαντές στην Ελλάδα έρχονται ;
  Τότε ο τουρισμός που έχει καταφορολογηθεί και φορολογείται άγρια ακόμη τι πηγή πλούτου είναι ;
  Έλεος κύριε τομεάρχα .... Πως να πάει μπροστά η ΝΔ έτσι.

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ Ηράκλειτος 06/07/2011 18:02:48

   Ναι, ένα πολύ μεγάλο μέρος του πλούτου αυτού έρχεται στην Ελλάδα. Ναι, το 2007 μπήκαν στην Ελλάδα 13 δις ευρώ επιπλέον πλούτου από το εξωτερικό, που αν η ναυτιλία δεν είχε αυτές τις φοροαπαλλαγές δεν θα ερχόταν στην Ελλάδα, αλλά θα πήγαινε αλλού (άγνωτο πού...).

   Δεν υπάρχει τιποτε που να με εξοργίζει περισσότερο από τη συμπλεγματική στάση συπατριωτών μας που δεν δέχονται την πρόοδο των άλλων και θέλουν με διάφορες αφορμές να πληγούν οι άλλοι για να νιώσουν οι ίδιοι καλύτερα. Στα πλαίσια "δικαιοσύνης" φυσικά. Να πληρώνω εγώ και να μην πληρώνουν οι άλλοι;;;

   Εντωμεταξύ, ο ίδιος που το λέει πιθανότατα είναι φοροφυγάς από τους πρώτους.

 3. theokost avatar
  theokost 06/07/2011 15:42:15

  Με τα λίγα που ξέρω δύο τομείς που μπορούν να απογειώσουν την οικονομία ενός κράτους και συγκεκριμένα του δικούμας, ο Τουρισμός και η Ναυτιλία. Όταν το Εμπορικής Ναυτιλίας γίνεται θαλασσίων υποθέσεων καταλαβαίνεις με τι καραγκιόζηδες έχεις να κάνεις. Αι σιχτιρ λοιπόν

 4. popolaros avatar
  popolaros 06/07/2011 22:38:04

  Είπαμε οι άνθρωποι ήρθαν να γκρεμίσουν την Ελλάδα.
  Να πέσουν οι τιμές και μετά ...
  να αγοράσουν οι friends φτηνά.

 5. δημης avatar
  δημης 06/07/2011 23:24:54

  ΓΙΑΤΙ ΠΟΙΟΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΤΙΠΟΤΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ..
  -ΟΙ...ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ ΠΑΤΑΝΕ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ..
  ΤΗΝ ΝΑΥΤΙΛΙΑ ΟΜΩΣ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΜΙΑΣ ΚΑΙ:
  ΔΙΔΕΙ ΑΥΤΟΤΕΛΕΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ....ΠΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΣΕΙΡΑΤΗΣ ΔΕΙΝΕΙ ΑΥΤΟΤΕΛΕΙΑ ΓΝΩΜΗΣ ,,,ΚΑΙ ΠΟΘΟ ΓΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ....Η ΟΠΟΙΑ ΠΡΟΫΠΟΘΕΤΕΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ... ΕΤΣΙ ΤΟΥΣ ΜΟΝΟΥΣ ΠΟΥ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΣ ΑΠΟΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΝΑΥΤΙΛΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ....

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.