«Δεν υπάρχει κανένα σχέδιο Γιούνκερ»
19/05/2015 12:13
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

«Δεν υπάρχει κανένα σχέδιο Γιούνκερ»

O πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ απέκλεισε την επίτευξη συμφωνίας στη Ρίγα, στο τέλος της εβδομάδας, λέγοντας ότι δεν περιμένει κάτι μέχρι το τέλος του μήνα ή τις αρχές Ιουνίου. «Δεν υπάρχει κανένα σχέδιο Γιούνκερ» είπε σε συνέντευξή του στο Στρασβούργο την Τρίτη, επισημαίνοντας πως εμπλέκεται προσωπικά στις συνομιλίες.

Την στιγμή που η ελληνική κυβέρνηση εκφράζει την αισιοδοξία της για επίτευξη συμφωνίας που θα ξεκλειδώσει τη ρευστότητα, οι πιστωτές εκφράζουν απροκάλυπτα τις αμφιβολίες τους, γράφει το Bloomberg. O πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ απέκλεισε την επίτευξη συμφωνίας στη Ρίγα, στο τέλος της εβδομάδας, λέγοντας ότι δεν περιμένει κάτι μέχρι το τέλος του μήνα ή τις αρχές Ιουνίου. «Δεν υπάρχει κανένα σχέδιο Γιούνκερ» είπε σε συνέντευξή του στο Στρασβούργο την Τρίτη, επισημαίνοντας πως εμπλέκεται προσωπικά στις συνομιλίες.

Ο Πιερ Μοσκοβισί τον επιβεβαίωσε, λέγοντας ότι ναι μεν έχει γίνει κάποια πρόοδος «αλλά δεν φτάσαμε ακόμα» σε συμφωνία και κάνοντας μάλιστα τη δήλωση αμέσως μετά τις καθησυχαστικές δηλώσεις Βαρουφάκη. Το χρονικό πλαίσιο που θέτει η ελληνική κυβέρνηση είναι αισιόδοξο, καθώς η χώρα δεν έχει κάνει αρκετή πρόοδο για να σφραγίσει μια συμφωνία, επιβεβαιώνουν δύο ακόμα ευρωπαίοι αξιωματούχοι που εμπλέκονται στις διαπραγματεύσεις αλλά θέλουν να μείνουν ανώνυμοι. Το ίδιο και ένας άλλος που δηλώνει στο Bloomberg ότι οποιεσδήποτε προσπάθειες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για συμφωνία δεν θα επιτύχουν εκτός και αν συμμετέχει πλήρως το ΔΝΤ.

bloomberg.com

ΣΧΟΛΙΑ

  1. Geros avatar
    Geros 19/05/2015 13:46:23

    Η περίπτωση του δήθεν σχεδίου Γιούνκερ με κάνει να σκεφτώ πάλι γύρω από το αγαπημένο μου θέμα: Η διασπορά μύθων και πως αυτή επηρέασε την εξέλιξη της Ελληνικής κρίσης. Το κείμενο ήταν εμφανώς Ελληνικής προελεύσεως για έναν σορό λόγους που δεν χρειάζεται να είσαι ειδικός για να τους καταλάβεις. 1. Εμπεριείχε αυτούσιες προτάσεις της Ελληνικής πλευράς για την διαχείριση του χρέους (π.χ. εξαγορά του κομματιού του χρέους που διακατέχει το ΔΝΤ) και του Βαρουφάκη συγκεκριμένα που έχουν απορριφθεί από την τρόικα πολλάκις. Θα ήταν ποτέ δυνατόν η Κομισιόν να προτείνει πράγματα που έχουν φύγει από το τραπέζι με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο? 2. Εμπεριείχε το σχέδιο Βαρουφάκη για τον ΦΠΑ ΑΥΤΟΥΣΙΟ! Με ένα μικρό πρόβλημα , το σχέδιο αυτό μειώνει την αποδοτικότητα του ΦΠΑ την στιγμή που η τρόικα έχει ζητήσει με κάθε τρόπο την αύξηση των εσόδων από το ΦΠΑ. 3. Είναι σε πλήρη αντίθεση με τους τύπους στους οποίους επιμένουν οι εταίροι μας, μιας και παρακάμπτει στην ουσία την τεχνική συμφωνία. 4. Εμπεριέχει μετρα πέντε δις, τα εξής ..... μηδέν! Μια μείωση στο ΦΠΑ που έρχεται -αν έρχεται- να ισοφαριστεί με μια επαναφορά φόρου στα εισοδήματα από τριάντα χιλιάδες και πάνω. 5. Δεν έχει ακόμα και μετρα που η Ελληνική πλευρά ανεπίσημα τα έχει δεχθεί, όπως την αύξηση στον φόρο πολυτελείας. 6. Ταυτίζεται πλήρως με την Ελληνική θέση για την ιερότητα κόκκινων γραμμών που στην πραγματικότητα είναι ασήμαντες (ομαδικές απολύσεις, επικουρικές συντάξεις), που όποιος γνωρίζει τα πράγματα στην Ευρώπη ξέρει ότι κανείς μα κανείς δεν συμμερίζεται. Με λίγα λόγια είναι ένα κείμενο που φωνάζει "ΜΕ ΕΦΤΙΑΞΕ Ο ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ" Αυτά ήταν εμφανή από την πρώτη ανάγνωση αλλά σαν να μην έφταναν όλα αυτά ήρθε αρχικά διάψευση από την εκπρόσωπο του Γιούνκερ και στην συνεχεια από τον ίδιο τον Γιούνκερ. Κάποιος θα νόμιζε ότι το θέμα έχει λήξει και πάμε παρακάτω, ....... αμ δε! Όλος ο κόσμος το κατάπιε αμάσητο, όσο πιό ασυνάρτητα ανεδαφικό ήταν το κείμενο τόσο περισσότερο το πίστευαν! Όταν έγινε η πρώτη διάψευση είπαν "αφού το διαψεύδουν ισχύει" , και όταν ήρθε και η δεύτερη είπαν: "ε αν το διαψεύδουν δύο φορές τότε είναι σίγουρο ότι είναι αλήθεια" !!! Αυτό δείχνει την άρρηκτη σχέση αυτού που λέει ψέματα με αυτόν που θέλει σαν τρελός να τα πιστέψει. Είμαι σίγουρος πως σε χρόνια από τώρα θα υπάρχουν άνθρωποι που θα λένε για την ευκαιρία του "σχεδίου Γιούνκερ", ένας ακόμα αστικός μύθος έχει γεννηθεί. Όχι από αυτόν που δημιούργησε το κείμενο αλλά από αυτους που ήθελαν τόσο πολύ να το πιστέψουν.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.