#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
02/02/2011 14:54
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Δεν θα χρεοκοπήσουμε, αλλά ... θα μας πιούν το αίμαΗ Ελλάδα δεν θα χρεοκοπήσει αλλά το ρίσκο στη χώρα αυξάνεται σύμφωνα με τη UBS. Η ποιότητα των ελληνικών ομολόγων φθίνει και αποτελούν ανελκυστικοί επιλογή για τους συντηρητικούς επενδυτές παρά τη βραχυπρόθεσμη βελτίωση του οικονομικού κλίματος.

O ελβετικός χρηματοπιστωτικός κολοσσός, στην επτασέλιδη έκθεσή του με τίτλο "Greece - tempting yields and default fears", όπου αναλύει τα μακροοικονομικά δεδομένα της οικονομίας της χώρας μας, εκτιμά ότι η Ελλάδα εμφανίζει μεγάλη πιθανότητα αναδιάρθρωσης του χρέους της μέσω επαναγοράς ομολόγων και χρειάζεται ρευστότητα σε τέτοιο βαθμό, ώστε να προκληθεί αύξηση της απόδοσης των γραμματίων βραχυπρόθεσμης αποπληρωμής.

Η Ελλάδα είναι πιθανό να ακολουθήσει ένα ακόμη αυστηρό πλάνο δημοσιονομικής προσαρμογής υπό τις οδηγίες της Ε.Ε. και του ΔΝΤ. Στη συνέχεια, θα προβεί σε αντικατάσταση των ομολόγων που έχουν ωριμάσει μέσω επαναγοράς τους. Με τα έντοκα γραμμάτια βραχείας αποπληρωμής θα αναχρηματοδοτεί το έλλειμμα του προϋπολογισμού με κυρίαρχους αγοραστές ξένους επενδυτές. Η ανάγκη για ρευστότητα κρίνεται αυξημένη και η UBS θεωρεί ότι η ζήτηση για ρευστό χρήμα, ίσως οδηγήσει σε υψηλότερα επίπεδα τις αποδόσεις των τοκοχρεωλυσίων.

Νέες υποβαθμίσεις της πιστοληπτικής ικανότητας της ελληνικής οικονομίας αναμένει στο ερχόμενο διάστημα η ελβετική UBS. Το μέγεθος των αναμενόμενων υποβαθμίσεων -αν θα προβούν δηλαδή σ' αυτές και οι τρεις μεγάλοι διεθνείς οίκοι αξιολόγησης ή όχι και αν θα αφορούν υποβάθμιση μόνο κατά μία βαθμίδα ή παραπάνω- θα εξαρτηθεί από το ποσοστό επιτυχίας της διαχείρισης των "δημοσιονομικών προκλήσεων", όπως αναφέρονται στο ακριβές κείμενο, τις οποίες καλείται να αντιμετωπίσει η ελληνική διακυβέρνηση

Η Γερμανία και η Γαλλία βρίσκονται κοντά σε συμφωνία για σημαντικά στοιχεία του σχεδίου στενότερης "οικονομικής διακυβέρνησης" στην Ευρωζώνη, αλλά αναμένονται διαπραγματεύσεις αρκετών εβδομάδων με τις άλλες χώρες της ΕΕ για να καθορισθούν οι λεπτομέρειες, αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας "Financial Times".

Το Βερολίνο θέλει επίσης να αυξηθούν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, λαμβάνοντας υπόψη τη γήρανση του πληθυσμού, αλλά και να αναγνωρίζουν οι χώρες -μέλη αμοιβαία τα διπλώματα και τις επαγγελματικές άδειες. Ωστόσο, προσθέτει το δημοσίευμα, δεν έχουν συμφωνηθεί ακόμη η απαγόρευση τιμαριθμικής αναπροσαρμογής των μισθών και η μεγαλύτερη εναρμόνιση της φορολογίας των επιχειρήσεων.     Ένα άλλο στοιχείο της συζήτησης αφορά τα κριτήρια, με τα οποία θα μετράται η ανταγωνιστικότητα, όπως το κόστος εργασίας, οι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων ή οι επενδύσεις στην έρευνα και την τεχνολογία. Συζήτηση γίνεται και σχετικά με το αν θα πρέπει να προβλέπονται κυρώσεις για τις χώρες που αποτύχουν να τηρήσουν το σύμφωνο. Ανώτεροι αξιωματούχοι, αναφέρουν οι Financial Times, παραδέχονται ότι πιθανόν το σύστημα πρέπει να είναι σε εθελοντική βάση, αν δεν συμφωνηθεί επίσημα στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής νομοθεσίας.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Nasos avatar
  Nasos 02/02/2011 15:30:07

  ο ΓΑΠ θέλει να παραδώσει το έλεγχο της οικονομίας σε ένα Ευρωπαϊκό Υπουργείο Οικονομικών που θα βρίσκεται κάτω από τον έλεγχο του Βερολίνου,θέλει δηλαδή να μας μετατρέψει εμμέσως πλην σαφώς σε γερμανικό προτεκτοράτο και αυτό το ενδεχόμενο τα γνωστά παπαγαλάκια το παρουσιάζουν ως σωτήριο βήμα,για να μην πω ως τεράστια εθνική επιτυχία
  το πασοκικό newspeak σε όλο του το μεγαλείο

 2. loretta avatar
  loretta 02/02/2011 19:10:44

  Οχι αλλο αιμα...!!(αθανατες ελληνικες ταινιες)

 3. Βασίλης avatar
  Βασίλης 02/02/2011 19:37:26

  Απο το να με κυβερνουν υποχειρια του καθε μεγαλοβιομηχανου και η εβημερια μου να εξαρτατε απο το πρωσοπικο συμφερον του καθε ...................... το προτιμο τουλαχιστον θα ξερω τι με περιμενει και δεν θα με κοροιδεβουν και δεν θα με ξεφτιλιζουν με αυτον τον τροπο.

 4. sotos avatar
  sotos 02/02/2011 19:55:21

  Αδελφε, αν μαθαινες και λιγη ορθογραφια μηπως εβλεπες τα πραγματα αλλιως;

 5. δημης avatar
  δημης 02/02/2011 22:12:56

  Σωστά!!!! δεν το λέμε πόλεμο αλλά πάλη για την ειρήνη ...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.