#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
04/06/2013 06:15
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Δεν βγαίνουν 2.000 απολύσεις από επίορκουςΣτα χέρια των εκπροσώπων του Μηχανισμού Στήριξης βρίσκονται τα στοιχεία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για τις απολύσεις επίορκων υπαλλήλων από το Δημόσιο.

Τα φλέγοντα ζητήματα της δημόσιας διοίκησης αναμένεται να τεθούν και πάλι μέσα σε διάστημα δύο μηνών στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων Ελλάδας-τριμερούς, με τις απολύσεις 2.000 εργαζόμενων να αποτελούν σημείο-αιχμής. Ωστόσο, το… μαγικό νούμερο φαίνεται (όπως ήταν αναμενόμενο άλλωστε) να μην είναι δυνατό να πιαστεί από τους επίορκους. Σύμφωνα με την τελευταία λίστα, μόλις 99 εργαζόμενοι βρέθηκαν εκτός υπηρεσίας από τον Ιούλιο του 2012 μέχρι και σήμερα, μετά από αποφάσεις που εξέδωσε το Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο. Μέσα στο ίδιο χρονικό διάστημα έχουν διαγραφεί 85 υπάλληλοι από το Μητρώο Μισθοδοσίας του Δημοσίου με την αιτιολογία της επιβολής ποινής οριστικής παύσης. Συνολικά, το χρονικό διάστημα από το 2008 μέχρι και πέρυσι, τα Πρωτοβάθμια Πειθαρχικά Συμβούλια επέβαλαν πειθαρχικές ποινές σε 3.479 υπαλλήλους, ενώ στη διάρκεια του τελευταίου τριμήνου (από τον Φεβρουάριο μέχρι και τον Απρίλιο) το Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό επέβαλε την ποινή της οριστικής παύσης σε 18 άτομα. Όσον αφορά στις υποθέσεις που έχουν φτάσει στο Συμβούλιο της Επικρατείας:

-Από την 1η Ιανουαρίου 2013 έως σήμερα έχουν δημοσιευθεί οκτώ αποφάσεις, οι οποίες κατέληξαν στην επιβολή της πειθαρχικής ποινής της οριστικής παύσης.

-Μέσα στη διάρκεια της τρέχουσας χρονιάς, συζητήθηκαν 25 πειθαρχικές υποθέσεις που σχετίζονται με την πειθαρχική ποινή της οριστικής παύσης δημοσίων υπαλλήλων. Για τις υποθέσεις αυτές αναμένεται η έκδοση των αποφάσεων.

-Οι εκκρεμείς προς συζήτηση πειθαρχικές υποθέσεις είναι 69. Αυτές αφορούν σε οριστική παύση, ενώ, όπως εκτιμάται, όλες θα εξεταστούν μέχρι το τέλος του 2013.

Από τους 18 υπαλλήλους του στενού και ευρύτερου δημοσίου τομέα, που απολύθηκαν στο τρίμηνο Φεβρουαρίου-Απριλίου, μετά από τις αποφάσεις του Δευτεροβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου, εννέα ήταν «κοπανατζήδες». Σύμφωνα με τις αποφάσεις, απουσίαζαν αδικαιολόγητα από τη θέση τους είτε πάνω από 22 εργάσιμες ημέρες είτε πάνω από 30 εργάσιμες ημέρες σε διάστημα ενός έτους. Παράλληλα, όπως προκύπτει από τα στοιχεία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης:

-Ένας υπάλληλος τιμωρήθηκε με οριστική παύση για το αδίκημα της σεξουαλικής παρενόχλησης.

-Τρεις υπάλληλοι τιμωρήθηκαν με οριστική παύση για τα αδικήματα της παράνομης θεώρησης βιβλιαρίων ασθενείας ασφαλισμένων, της παράνομης χορήγησης παροχών ασθένειας και της παθητικής δωροδοκίας και εκβίασης.

Δημήτρης Γκάτσιος, στον "Ελεύθερο Τύπο"  

ΣΧΟΛΙΑ

 1. MAYRO XABIARI avatar
  MAYRO XABIARI 04/06/2013 11:07:06

  Ε, εντάξει, ας συμπληρώσουν από τους καθηγητές, επιστρατευμένους τους έχουν ακόμα, τι μπορούν να κάνουν; Με μια απόφαση ας καταργήσουν καμιά 2-3000 οργανικές από σχολεία, για να έχουμε και περίσσευμα απολυμένων. Να μη ζοριστούν και τα καημένα τα δικαστήρια να εκδώσουν αποφάσεις για επίορκους και κοπανατζήδες βεβιασμένα, σε λιγότερο από δέκα χρόνια... Άλλωστε οι καθηγητές, με ΑΣΕΠ και επετηρίδα προσλήφθηκαν, δεν αισθάνονται καμία ευγνωμοσύνη για τους βουλευτάδες και τους παρατρεχάμενους, οι άλλοι δικά μας παιδιά είναι...

  • Αλέξανδρος avatar
   Αλέξανδρος @ MAYRO XABIARI 04/06/2013 13:44:22

   Εύστοχο το σχόλιο σου και μάλλον τα πράγματα εκεί οδεύουν.

   • foros1 avatar
    foros1 @ Αλέξανδρος 04/06/2013 14:01:22

    το οτι σε μια τετοια περιπτωση θα προσθεσουν 2-3.000 ατομα συν τον περιγυρό τους, σε αυτούς που οσο ζουν θα ευχονται(!) την καταστροφή αυτών που τους κατέστρεψαν, δεν σημαίνει τίποτα;

    • Αλέξανδρος avatar
     Αλέξανδρος @ foros1 04/06/2013 14:52:05

     Δεν τους ενδιαφέρει αυτό, μόνο οι αριθμοί να φαίνονται σωστοί.

     • euagelos avatar
      euagelos @ Αλέξανδρος 05/06/2013 05:38:14

      Ναι αλλά αν οι αριθμοί φαίνονται σωστοί, βελτιώνεται η εικόνα της χώρας στο εξωτερικό και το success story. Λίγο είναι?

 2. ΓΡΗΓΟΡΗΣ avatar
  ΓΡΗΓΟΡΗΣ 17/06/2013 21:44:31

  Γνωρίζετε ότι, σε ΑΕΙ, με πλαστές προϋπηρεσίες έγιναν παράνομα υπάλληλοι αορίστου χρόνου εργολάβοι στα 60 τους; Γνωρίζετε ότι, σε ΑΕΙ, απασχολούν σε διοικητικά δημοσιογράφους πτυχιούχους, την ώρα που έμπειρους δημοσιογράφους τους απολύουν από την ΕΡΤ κ.λπ.; Γνωρίζετε ότι, αυτοί είναι ομάδες της οικογενειοκρατίας και εμπροσθοφυλακή της διαφθοράς; Γνωρίζετε ότι, το Υπουργείο έχει κάνει απογραφή, αλλά αυτά δεν τα βλέπει; Τα θεωρεί φυσιολογικά; Γνωρίζετε ότι, αυτοί και οι επίορκοι καλύπτονται από την οικογενειοκρατία, την συνδικαλιστική αλητεία, τις διοικήσεις που τους προσέλαβαν παράνομα, την διαπλοκή, το κράτος της διαφθοράς; Γνωρίζετε ότι, τους έντιμους και ικανούς υπαλλήλους, που δεν έχουν πλάτες και στηρίξεις, τους έχουν στο «ψυγείο», τους κακομεταχειρίζονται, σκηνοθετούν κατηγορίες, τους χαρακτηρίζουν δήθεν ακατάλληλους κ.λπ., με σκοπό να τους απολύσουν με άθλια τεχνάσματα, ώστε να σώσουν τους παράνομα προσληφθέντες με πλαστές προϋπηρεσίες αορίστου χρόνου, την οικογενειοκρατία, την διαπλοκή κ.λπ.; Γνωρίζετε ότι, γι’αυτό τα μαγειρεύουν οι επίορκες διοικήσεις με την ανοχή του τριτοκοσμικού διεφθαρμένου κράτους;
  Φυσικά και τα γνωρίζετε, αλλά δεν βγάζετε άκρη με την διαπλοκή που μας κατέστρεψε. Ο ίδιος ο κλέφτης ποτέ δεν θα βρει τον κλέφτη. Θα την πληρώσουν οι έντιμοι που χαλούν την πιάτσα της διαπλοκής, διότι γι’αυτούς είναι επικίνδυνοι! Έχουν αντιστρέψει την πυραμίδα της ηθικής και της λογικής. Το θέμα είναι απλό: Να απολύσουν τους αορίστου χρόνου που προσλήφθηκαν παράνομα τα 13 τελευταία χρόνια, με πλαστές προϋπηρεσίες, τους επίορκους αρμόδιους που τους προσέλαβαν, την οικογενειοκρατία!! Ας αφήσουν επιτέλους τα μαγειρέματα ετών και την εκδούλευση!
  Τώρα επινόησαν να φύγουν οι πάνω από 50 ετών. Χαρακτηρίζοντάς τους «γερασμένους», ανθρώπους νέους, πτυχιούχους, με εμπειρία και μετά από επιτυχία τους σε Πανελλήνιο Διαγωνισμό. Εμετικές επινοήσεις, ώστε να σώσουν τους παράνομα προσληφθέντες τα τελευταία 13 χρόνια, με πλαστές προϋπηρεσίες αορίστου χρόνου, την οικογενειοκρατία, την διαπλοκή, τους κομματικούς στρατούς κ.λπ. Αθλιότητες του τριτοκοσμικού, κουτοπόνηρου και διεφθαρμένου κράτους, με υποβολείς τις επίορκες διοικήσεις, που έκαναν τις παράνομες προσλήψεις, με πλαστές προϋπηρεσίες και την συνδικαλιστή αλητεία. Αυτοί κατέστρεψαν την Χώρα μας και συνεχίζουν τα ίδια. Μέχρι σήμερα, και τι δεν έχουν επινοήσει για να σώσουν την στρατιά των παράνομων και τους υψηλά ιστάμενους-επίορκους, που έκαναν αυτές τις άθλιες προσλήψεις. Μιλιά δεν βγάζουν για το βρώμικο καθεστώς της οικογενειοκρατίας, που έχει κατακλύσει ΑΕΙ τα 13 τελευταία έτη. Συνεχίζουν απτόητοι «το έργο τους» πάνω από το πτώμα της Χώρας μας. Κανένας εισαγγελέας δεν ακούει;

  ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.