Δεν απέκλεισε σχέδιο Β για την Ελλάδα ο Σόιμπλε
25/04/2015 18:07
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Δεν απέκλεισε σχέδιο Β για την Ελλάδα ο Σόιμπλε

Σκληρή γραμμή με γρίφους και υπονοούμενα για το μέλλον της Ελλάδας, κρατά ο Β. Σόιμπλε. Οταν ρωτήθηκε το Σάββατο για το αν υπάρχει εναλλακτικό σχέδιο αντιμετώπισης ενός Grexit, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών απάντησε ότι το να τίθεται αυτή η ερώτηση σε έναν υπεύθυνο πολιτικό εμπεριέχει ένα άλυτο δίλημμα.

«Η κατάσταση στην Ελλάδα είναι ως έχει», πρόσθεσε σε δηλώσεις του στη Ρίγα, ενώ σημείωσε «Το ερώτημα είναι αν ό,τι κάνουμε έχει το αποτέλεσμα που όλοι θέλουμε να υπάρξει, δεν μπορεί να απαντηθεί».

Συγκεκριμένα είπε μεταξύ άλλων:

Αν είχα ανακοινώσει εκ των προτέρων ότι διαθέταμε σχέδιο ενοποίησης, όλοι θα είχαν πει ότι οι Γερμανοί τρελάθηκαν τελείως''. Και αμέσως μετά έσπευσε να προσθέσει.
''Το να τίθεται αυτή η ερώτηση (για σχέδιο Grexit) σε έναν υπεύθυνο πολιτικό, εμπεριέχει ένα άλυτο δίλλημα''.

Βάιντμαν

Στο μεταξύ, στην ίδια συνέντευξη Τύπου, ο Γενς Βάιντμαν, πρόεδρος της κεντρικής τράπεζας της Γερμανίας Βundesbank, δήλωσε ότι διατηρεί επιφυλάξεις σχετικά με την παροχή έκτακτης ρευστότητας προς την Ελλάδα καθώς, όπως υποστήριξε, η κατάσταση ρευστότητας των ελληνικών τραπεζών δεν έχει βελτιωθεί.

«Οπως γνωρίζετε, προβληματίζομαι σχετικά με τη χορήγηση έκτακτης ρευστότητας, λόγω του γεγονότος ότι οι τράπεζες δεν κάνουν τα πάντα, προκειμένου να βελτιώσουν την κατάσταση ρευστότητάς τους» ανέφερε σχετικά ο κ. Βάιντμαν.

imerisia.gr

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.