08/01/2013 15:47
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Δεν έχει τέλος η ταλαιπωρία με το χαράτσι της ΔΕΗ !!!!

Φορολογούμενοι, κυρίως ενοικιαστές ακινήτων, που έχουν λάβει ειδοποιητήριο από την εφορία να πληρώσουν το τέλος ακινήτων του 2011 θα πρέπει να προσέλθουν στην αρμόδια Δ.Ο.Υ, προκειμένου να διαγραφεί η οφειλή για την οποία υπόχρεοι είναι οι ιδιοκτήτες ακινήτων. Με σχετική εγκύκλιό του, το υπουργείο Οικονομικών δίνει οδηγίες στις εφορίες για το πως θα αντιμετωπισθεί το θέμα αυτό που έχει προκύψει, επειδή ο λογαριασμός του ηλεκτρικού ρεύματος με βάση τον οποίο είχαν αποσταλεί τα ειδοποιητήρια από τη ΔΕΗ για την πληρωμή του ειδικού τέλους ακινήτων εκδίδεται στο όνομα του ενοικιαστή και όχι του ιδιοκτήτη.

 

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, καλούνται οι ενοικιαστές σε βάρος των οποίων έχει βεβαιωθεί το τέλος ακινήτων να προσέλθουν στην αρμόδια για τη φορολογία Δ.Ο.Υ και να προσκομίσουν οποιοδήποτε πρόσφορο έγγραφο ή στοιχείο που να υποδεικνύει τον υπόχρεο στο Ειδικό Τέλος Ακινήτων (ΕΤΗΔΕ), κύριο ή επικαρπωτή του ακινήτου. Αν ο ενοικιαστής δεν γνωρίζει τον ιδιοκτήτη του ακινήτου οφείλει να αποδείξει στον προϊστάμενο της Δ.Ο.Υ ότι ο ίδιος δεν είναι ο κύριος ή ο επικαρπωτής του ακινήτου. Στη συνέχεια ο προϊστάμενος της εφορίας θα πρέπει να διαγράψει την οφειλή.

 

Σημειώνεται ότι τον τελευταίο μήνα η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών αποστέλλει ειδοποιητήρια για την καταβολή του τέλους ακινήτων του 2011 που δεν έχει καταβληθεί από τους υπόχρεους. Πρόκειται συνολικά για 500.000 ειδοποιητήρια που αφορούν σε οφειλές ύψους 340 εκατ. ευρώ.

 

Ωστόσο ανάμεσα σε αυτούς εκτός από τις παραπάνω περιπτώσεις των ενοικιαστών λαμβάνουν ειδοποιητήριο και ιδιοκτήτες που θεωρούσαν ότι έχουν καταβάλει το ειδικό τέλος για το 2011. Πρόκειται για περιπτώσεις φορολογούμενων στους οποίους η ΔΕΗ απέστειλε με καθυστέρηση τη δεύτερη δόση του ειδικού τέλους για το έτος 2011, πέραν του Μαίου του 2012. Οι φορολογούμενοι αυτοί κατέβαλαν τα ποσά του τέλους αλλά η ΔΕΗ για λογιστικούς λόγους δεν τα έλαβε υπόψη για την πληρωμή του ειδικού τέλους.

Απέστειλε πίσω στην εφορία τα στοιχεία των φορολογούμενων αυτών καταλογίζοντάς τους ληξιπρόθεσμη οφειλή, ενώ συμψήφισε τα ποσά που έλαβε με λογαριασμούς των επόμενων μηνών. Οι φορολογούμενοι αυτοί θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να ελέγξουν ότι έγινε ο συμψηφισμός αυτός πρίν προχωρήσουν στην καταβολή του τέλους.

e-typos.com

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Μικρασιάτης avatar
  Μικρασιάτης 08/01/2013 17:09:04

  ΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Ε-Π-Ι-Τ-Ε-Λ-Ο-Υ-Σ Η ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΤΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΕΙΔΙΚΑ ΤΩΝ ΜΙΚΡΩΝ ΚΑΙ ΜΕΣΑΙΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ, (ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΘΕ ΛΟΓΗΣ ΦΟΡΟΥΣ, ΧΑΡΑΤΣΙΑ, ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ) ΛΕΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΦΤΕΣ.

  Η ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Η ΑΓΟΡΑ ΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ, ΔΙΝΕΙ ΨΩΜΙ ΣΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ. ΤΟ ΑΚΙΝΗΤΟ ΗΤΑΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΑΚΟΚΟΥΜΠΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΣΟ ΕΛΛΗΝΑ.

  ΜΗΝ ΓΙΝΕΣΤΕ ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΚΕΝΤΡΟ-ΔΕΞΙΑ ΕΙΣΤΕ (ΕΛΠΙΖΩ)

  • Playstasion avatar
   Playstasion @ Μικρασιάτης 09/01/2013 00:05:17

   Εδω ακουμε φημες οτι θα ξεκινησουν κατασχεσεις για 1000 € η και φυλακες ακομα
   Ηδη το συστημα στοχευει σε δημευση περιουσιων , ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ 100% τριπλες και τετραπλες φορολογιες για το ιδιο ακινητο (ΤΑΠ , ΧΑΡΑΤΣΙ , ΦΑΠ , ΤΕΚΜΗΡΙΑ) , παραβιαση της φοροδοτικης ικανοτητας του πολιτη , αφου πληρωνουν φορο και ανεργοι και οι παχυλα αμοιβωμενοι ανωτατοι δικαστικοι , να τα βγαζουν ολα συνταγματικα

   Ειναι απαραδεκτο ενας ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ που βγαζει 4000 ευρω το μηνα , να αποφαινεται , οτι μπορει να πληρωσει ενας ανεργος φορο η να ζησουν ολοκληρες κοινωνικες ομαδες με μισθο η συνταξη κατω απο ορια της φτωχιας

 2. alhimistis avatar
  alhimistis 08/01/2013 22:35:39

  ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΗ τι πίνεις?Ποια πατριωτική και ποιά δεξιά βλέπεις?Αυτή είναι η παράταξη του Κ.Καραμανλή το υ Α?
  Αυτόι είναι οι Πολανίτες του 3% με τη ντορούλα και τα υπόλοιπα του Πασοκ.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.