08/03/2011 16:36
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Δανεισμός με αλμυρό επιτόκιο

Ποσό ύψους 1,625 δισ. ευρώ άντλησε σήμερα το ελληνικό δημόσιο από την έκδοση εντόκων γραμματίων εξάμηνης διάρκειας.

Η απόδοση αυξήθηκε στο 4,75% από 4,64% που ήταν στην προηγούμενη έκδοση του Φεβρουαρίου, ενώ η έκδοση καλύφθηκε κατά 3,6 φορές, έναντι 4,54.

Όπως δήλωσε στο Reuters ο επικεφαλής του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους ΟΔΔΗΧ , Πέτρος Χριστοδούλου, οι ξένοι επενδυτές κάλυψαν το ένα τρίτο της έκδοσης.

Έντονα ανοδικά κινούνται την Τρίτη τα spread και CDS των ελληνικών τίτλων, μετά την χθεσινή υποβάθμιση σοκ που δέχτηκε η Ελλάδα από τη Moody’ s, η οποία άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο νέας υποβάθμισης που θα στείλει την αξιολόγηση της χώρας σε “junk”.

 

Σημειώνεται ότι την Δευτέρα τα πορτογαλικά spread ανήλθαν σε ιστορικό υψηλό από την είσοδο της χώρας στη ζώνη του ευρώ, καθώς οι αγορές προεξοφλούν την είσοδο της χώρας στο μηχανισμό στήριξης.

 

Ειδικότερα, η διαφορά της απόδοσης των ελληνικών δεκαετών ομολόγων έναντι του γερμανικού bund εκτοξεύεται στις 933 μ.β. την Τρίτη, κατά 27,37 μ.β. υψηλότερα από το κλείσιμο της Δευτέρας. Παράλληλα, μικρότερες διακυμάνσεις καταγράφουν αυτή την ώρα τα spread της υπόλοιπης περιφέρειας, με τα πορτογαλικά να διαμορφώνονται στις 429 μ.β. (+1,91 μ.β.), τα ισπανικά στις 214 μ.β. (+4,45 μ.β.) και τα ιταλικά στις 164 μ.β. (+1,70 μ.β.). Στον αντίποδα τα ιρλανδικά spread τα οποία σημειώνουν μικρή υποχώρηση αυτή την ώρα διαμορφούμενα στις 614 μ.β. (-0,75 μ.β.).

Τα πενταετή ελληνικά CDS έχουν υπερβεί το ψυχολογικό όριο των 1.000 μ.β. και διαμορφώνονται αυτή την ώρα στις 1.053 μ.β.

 

 

 

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.