21/12/2010 19:15
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για την VDV LΕΒΕΝ

Ποινική δίωξη για απάτη και πλαστογραφία σε βαθμό κακουργήματος, καθώς και για ηθική αυτουργία σε ψευδή βεβαίωση σε βάρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ασφαλιστικής εταιρίας VDV LEBEN International AEAZ(γερμανικών συμφερόντων), ασκήθηκε έπειτα από δικαστική έρευνα, αφού, σύμφωνα με τη δικογραφία, λειτουργούσε χωρίς τις προδιαγραφές του νόμου.

Ο δικαστικός έλεγχος της εταιρίας ξεκίνησε μετά από μήνυση της ΕΠΙΕΑ (επιτροπή ελέγχου ιδιωτικής ασφάλισης) και μετά το πέρας της προκαταρκτικής εξέτασης διεφάνη ότι η εταιρεία για την οικονομική χρήση 2009 παρουσίαζε στο ισολογισμό της ανύπαρκτα περιουσιακά στοιχεία -μετοχών και ομολόγων- ύψους 42.032.182,64 ευρώ.

Μετά την έρευνα, η εισαγγελία Πρωτοδικών άσκησε ποινική δίωξη σε βάρος των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρίας. Στο στόχαστρο της έρευνας μπήκε και ο ορκωτός λογιστής, ο οποίος ήταν αρμόδιος για τον έλεγχο των οικονομικών της εταιρίας, σε βάρος του οποίου ασκήθηκε ποινική δίωξη για απλή συνέργεια σε απάτη και ψευδή βεβαίωση.

Η ΕΠΕΙΑ προ ολίγων εβδομάδων ανέστειλε τις ασφαλιστικές εργασίες της εταιρίας, που αφορούν το σύνολο της δραστηριότητά της στην ημεδαπή και στην αλλοδαπή, απαγορεύοντας την έκδοση νέων ασφαλιστήριων συμβολαίων, καθώς και την έκδοση πρόσθετων πράξεων επί των ήδη υφιστάμενων συμβολαίων, ενώ δέσμευσε και τα περιουσιακά της στοιχεία.

Η εταιρία δεν διέθετε, όπως προέκυψε από τον έλεγχο, αποθεματικά για την κάλυψη του ασφαλιστικού κίνδυνου και η οικονομική της κατάσταση είχε στηριχθεί σε πλαστά στοιχεία. Οι ασφαλισμένοι της είναι ως επί το πλείστον έλληνες που διαμένουν στη Γερμανία.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Αθωος Περαστικος avatar
  Αθωος Περαστικος 21/12/2010 19:36:31

  O συγκεκριμενος ορκωτος λογιστης που εδωσε τις ψευδεις βεβαιωσεις, θα συνεχισει να ασκει το επαγγελμα?

 2. καινός avatar
  καινός 21/12/2010 21:22:24

  Ασχετο, και συγνώμη για το off topic...

  Για την ασπίς κάνα νέο, ακούσατε ρε παιδιά;

 3. Monocultural avatar
  Monocultural 21/12/2010 22:40:13

  Φίλε καινέ,

  Αμα δεν τους πάρουμε με τις πέτρες δεν θα γίνει τίποτα. Ο υιός Ψωμιάδη λέει στο Πρώτο Θέμα πως θα μας κάνει και ντα! Σε τέτοια χώρα ζούμε...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.