12/01/2011 17:18
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Δάνειο στην Πορτογαλία και αγορά ελληνικών ομολόγων εξετάζει η ΕΕ

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις επεξεργάζονται το ενδεχόμενο βοήθειας για την Πορτογαλία, την αγορά χρέους, τα χαμηλότερα επιτόκια στα δάνεια διάσωσης και την παροχή εγγυήσεων έναντι υπερβολικού χρέους, ως μέρος ενός πακέτου για την καταπολέμηση της χρηματοοικονομικής κρίσης.

Το πρακτορείο επικαλείται δύο πηγές που δεν κατονομάζει, σύμφωνα με τις οποίες το σχέδιο, το οποίο μπορεί να περιλαμβάνει ένα δάνειο προς την Πορτογαλία ύψους 60 δισ. ευρώ και αγοράς του υφιστάμενου ελληνικού χρέους, θα σηματοδοτεί μια προσπάθεια περιορισμού της κρίσης που έχει εκτροχιάσει τις άνευ προηγουμένου προσπάθειες  από τις αρχές  να κατευνάσουν τις αγορές. Ακόμη, εκτιμά ότι θα εγείρει νέα ερωτηματικά για την υγεία της οικονομίας των 17 χωρών της ευρωζώνης.

Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης θα συζητήσουν λεπτομέρειες του πακέτου την επόμενη εβδομάδα, αν και η συζήτηση είναι τόσο ευαίσθητη στη Γερμανία που οι αποφάσεις μπορεί να περιμένουν μέχρι την προγραμματισμένη σύνοδο των ηγετών της 4ης Φεβρουαρίου.

Μάλιστα, οι πηγές του Bloomberg σχολιάζοντας τις προηγούμενες δηλώσεις του Olli Rehn ότι υπάρχουν αρκετές εναλλακτικές που εξετάζονται, τονίζουν ότι μπορεί μεν να μην τις κατονομάζει, το επίκεντρο vst;oso βρίσκεται στην κατάργηση των κανόνων για τα collateral ώστε να δοθεί ώθηση στην αποτελεσματικότητα του EFSF, στην παροχή της βοήθειας με χαμηλότερα επιτόκια και στο να επιτρέπεται ώστε να χρησιμοποιούνται για την αποπληρωμή χρέους.

Πηγή:www.capital.gr

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.