#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
10/09/2012 19:56
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

ΔΝΤ προς Ιρλανδία: Κόψτε δαπάνες σε υγεία και παιδεία απολύστε δημ. υπαλλήλους

 Τα ίδια γκρι κουστούμια, με τις ίδιες φάτσες, το ίδιο στυλ, και τις ίδιες τσάντες με τη μία και απαράβατη ιδέα-λύση: Κόψτε τις δαπάνες του κράτους πρόνοιας.

Η συνταγή του ΔΝΤ, -όχι ότι δεν τα ξέραμε- είναι παντού ίδια με μια εντυπωσιακή απώλεια οποιασδήποτε πρωτοτυπίας ή εναλλακτικών προτάσεων που αν μη τι άλλο θα λαμβάνουν  υπ’ όψιν τους τις ιδιαιτερότητες της κάθε χώρας-θύματος.

Εκτός, αν θεωρήσουμε δεδομένο, ότι τον ίδιο δημόσιο τομέα, έχει η Ιρλανδία, η Ελλάδα, και η Πορτογαλία, ίδια δημόσια υγεία και του ίδιου επιπέδου εκπαίδευση.

Η πρόσφατη έκθεση των τεχνοκρατών του ΔΝΤ, για την ιρλανδική οικονομία, καταγράφει μεν μια αναιμική αύξηση του ΑΕΠ το 2012, κατά 0,4%, σημειώνοντας όμως ότι εύκολα αυτή μπορεί να ανατραπεί αν δεν γίνουν τα εξής πρωτότυπα:

Να μειωθούν οι συντάξεις των δημοσίων υπαλλήλων, να περιοριστεί το εύρος των δημοσίων υπηρεσιών, και να κοπούν οι δαπάνες για την περίθαλψη και την εκπαίδευση.

Εξαιτίας του ανεξέλεγκτου κερδοσκοπικού τραπεζικού της τομέα, (και όχι του σπάταλου και διεφθαρμένου δημοσίου της) η Ιρλανδία είδε το ΑΕΠ της να συρρικνώνεται κατά 8% από το 2008 ως το 2010 και τελικά στο τέλος του 2010 αναγκάστηκε να ζητήσει βοήθεια από τους ευρωπαίους εταίρους της και το ΔΝΤ.

Στη χώρα έχει χορηγηθεί δάνειο ύψους 85 δισεκατομμυρίων ευρώ με αντάλλαγμα σκληρά οικονομικά μέτρα, και η τελευταία δόση που εκταμιεύθηκε, έφτασε τα 920 εκατομμύρια ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. kat avatar
  kat 10/09/2012 20:14:58

  Τα ίδια ζήτησε το ΔΝΤ και στην Αργεντινή, την Πολωνία ,την Ν.Αφρική, την Σρι Λάνκα, την Ρωσία του Γέλτσιν κ.λ.π. Αν νομίζουν οι Ιρλανδοί, Πορτογάλλοι, Ιταλοι οτι θα γλιτώσουν πλανούνται πλανη οικτρά...

 2. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 10/09/2012 21:13:43

  Λοιπόν; Που είναι αυτοί που λένε πως τα μέτρα είναι σωστά τώρα; Σε ένα κράτος που πληρώνει ΜΟΝΟ τη στημένη φούσκα των ιδιωτικών τραπεζών που την έσκασαν για να εγκλωβίσουν τη χώρα στο ΔΝΤ; Αλλά από την άλλη αυτά είναι συνομωσιολογικά παραμύθια. Κοιμηθείτε ήσυχοι...

 3. Γιάννης avatar
  Γιάννης 10/09/2012 21:42:55

  Είναι που η Ιρλανδία είναι "καλός μαθητής" και δεν θα χρειαζόταν επιπλέον μέτρα σαν τα "τελευταία" μέτρα που πήρε η κυβέρνησή μας...

 4. Ίωνας avatar
  Ίωνας 10/09/2012 23:42:54

  Τελικά υπάρχουν και άλλοι Τιτανικοί, υπάρχουν και αλλού τεμπέληδες και διφθαρμένοι η συνταγή και για τις άλλες χώρες που μπούκαρε το Δ.Ν.Τ. είναι ίδια.Αρκεί να ισοπεδώσουν τα πάντα και να βγάλουν χρήμα ξεφτιλίζοντας ολόκληρους λαούς.Οι ευθύνες για αυτούς που μας έβαλαν στο Δ.Ν.Τ. πρέπει να αποδοθούν γρήγορα και στο ακέραιο.

 5. TasosC avatar
  TasosC 10/09/2012 23:44:56

  Τι και η Ιρλανδία κακός μαθητής;
  Δεν το πιστεύω.
  Μα μόνο οι Έλληνες είναι τεμπέληδες, διεφθαρμένοι, μπαταξήδες και προπαντός έχουν ένα υδροκέφαλο διεφθαρμένο δημόσιο τομέα με τους χειρότερους και πολυπληθέστερους Δ.Υ στον δυτικό κόσμο.
  Πως είναι δυνατόν να δίνεται μουρουνέλαιο και στους Ιρλανδούς;
  Και αυτοί στραβά αρμενίζουν. ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΡΑΒΟΣ Ο ΓΙΑΛΟΣ.

 6. δημης avatar
  δημης 11/09/2012 00:40:21

  -ΠΑΨΤΕ ΝΑ...ΖΕΙΤΕ ΙΡΛΑΝΔΟΙ .... ΕΤΣΙ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΣΑΣ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΣΕΙΣ ΘΑ ΕΙΣΤΕ ΠΕΘΑΜΕΝΟΙ..... ΕΤΣΙ ΘΑ ΑΝΟΡΘΩΘΕΙ Η..ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ..ΙΡΛΑΝΔΙΑΣ ,ΧΩΡΙΣ ΙΡΛΑΝΔΟΥΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ..... ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΣΑΣ.....
  ΜΕ ..ΑΓΑΠΗ ,ΜΕΤΑ ΘΑΝΑΤΟΝ , ΔΝΤ.

 7. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 11/09/2012 00:50:47

  Μάλλον ήρθε η ώρα να γίνουμε όλοι ιΣλανδοί. Τώρα!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.