ΔΝΤ: Διαψεύδει τα περί ελάφρυνσης του χρέους, αλλά δεν το αποκλείει...
05/05/2015 20:52
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

ΔΝΤ: Διαψεύδει τα περί ελάφρυνσης του χρέους, αλλά δεν το αποκλείει...

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν ζητά προς το παρόν ελάφρυνση του χρέους της Ελλάδας, όμως όσο απομακρύνεται η Αθήνα από το καθορισμένο πρόγραμμα, τόσο περισσότερο θα πρέπει να εξετάζεται αυτό το ενδεχόμενο.

"Στη σύνοδο του Eurogroup στη Ρίγα τον περασμένο μήνα το ΔΝΤ δεν πίεσε για μια ελάφρυνση του χρέους σε μεγάλη κλίμακα, όπως αναφέρουν ορισμένες πληροφορίες στον Τύπο", υπογράμμισε σε ανακοίνωσή του το Ταμείο. Όμως, "όσο διευρύνεται το χάσμα μεταξύ των αποφασισμένων μέτρων και των αρχικών στόχων (που τέθηκαν) του 2012, τόσο μεγαλύτερη θα καθίσταται η ανάγκη για μια επιπρόσθετη χρηματοδότηση και μια ελάφρυνση του χρέους ώστε να καταστεί πιο βιώσιμο", προστίθεται στην ανακοίνωση.

imerisia.gr

ΣΧΟΛΙΑ

  1. George N avatar
    George N 05/05/2015 21:54:56

    Και η ανάπτυξη που είχε προβλεφτεί για τα επόμενα χρόνια χωρίς τις αντίστοιχες παρεμβάσεις στην οικονομία αλλά και τα πλεονάσματα που είχαν προβλεφτεί ήταν άτοπα. Αποσκοπούσαν στην συμμετοχή του ΔΝΤ αλλά και στην ψήφιση της βοήθειας από τα Βόρεια κοινοβούλια. Οπότε ελαφρύνσεις του χρέους θα γίνουν, μάλλον παραμετρικές και σε πολλές δόσεις μέχρι αυτό να φτάσει σε επίπεδο τέτοιο που θα επιτρέψει την αγορά του από τις Αγορές. Είναι και ο μόνος τρόπος για να πάρουν οι δανειστές πίσω κάποιο τμήμα των δανεικών. Το ξέρανε και είναι το τίμημα που θα πληρώσουν για την αποφυγή της πιθανότητας domino το 2010. Η άλλη όψη του νομίσματος όμως είναι ότι δεν θα αφεθεί η Ελλάδα να επαναλάβει την ιστορία.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.