Γιούνκερ: Δεν υπάρχει ξεκάθαρο σχέδιο μεταρρυθμίσεων από την Αθήνα - Εχουμε πολύ δρόμο να διανύσουμε
02/05/2015 12:33
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Γιούνκερ: Δεν υπάρχει ξεκάθαρο σχέδιο μεταρρυθμίσεων από την Αθήνα - Εχουμε πολύ δρόμο να διανύσουμε

«Έχουμε ακόμη πολύ δρόμο να διανύσουμε... Δεν είναι ακόμη τελείως ξεκάθαρα τα συγκεκριμένα μεταρρυθμιστικά προγράμματα» διαμηνύει ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, προσθέτοντας πάντως ότι «κινούμαστε προς τη σωστή κατεύθυνση».


Σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Rheinische Post, ο πρόεδρος της Κομισιόν επιμένει πάντως ότι «δεν θα υπάρξει χρεοκοπία στην Ελλάδα. Η Ελλάδα είναι και θα παραμείνει αναπόσπαστο μέλος της Ευρωζώνης». Επισημαίνει ωστόσο, πως σε αντάλλαγμα αναμένεται από τη χώρα μας να συμμορφωθεί με τις συμφωνίες που έγιναν στο Eurogroup.

Σύμφωνα με τον κ. Γιούνκερ, «η Ελλάδα πρέπει να συμμορφωθεί με τις συμφωνίες του Eurogroup, και να υιοθετήσει βιώσιμές και αξιόπιστες οικονομικά και δημοσιονομικά πολιτικές». «Αν θέλει να υλοποιήσει το προεκλογικό της πρόγραμμα τότε θα πρέπει να εξασφαλίσει και την ανάλογη χρηματοδότηση» διαμηνύει.

Ερωτηθείς εξάλλου για το μεταναστευτικό, ο λουξεμβούργιος πολιτικός υπογραμμίζει ότι μετά τις πρόσφατες τραγωδίες στη Μεσόγειο το status quo δεν αποτελεί πλέον επιλογή. «Και μια ζωή χαμένη, είναι μια ζωή παραπάνω απ' ό,τι πρέπει... Θα πρέπει να καταβάλουμε κάθε προσπάθεια για την αποτροπή νέων θυμάτων. Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο κατέδειξε στις 23 Ιουνίου τη βούληση να δράσει προς την κατεύθυνση αυτή (σ.σ τριπλασιασμός του προϋπολογισμού της επιχείρησης ‘Τρίτων’ για την αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών)».

imerisia.gr

ΣΧΟΛΙΑ

 1. οδυσσεύς Κ. avatar
  οδυσσεύς Κ. 02/05/2015 13:27:38

  «Έχουμε ακόμη πολύ δρόμο να διανύσουμε... Δεν είναι ακόμη τελείως ξεκάθαρα τα συγκεκριμένα μεταρρυθμιστικά προγράμματα» Αρα δεν θα χρεωκοπήσουμε μέχρι να διανύσουμε τον δρόμο που απομένει. Μάλλον ο κατ΄ομολογίαν του ανήθικος αλλά νομότυπος κ. Πρόεδρος, με τον παχυλότατο μιθό των 385.000 ευρώ/μήνα, που σημαίνει 385 μαγαζιά κλειστά στην Ελλάδα για να πληρώνεται και να διευκολύνει τους Μεγαλοφοροφυγάδες να κλέβουν φόρους απο το κράτος τους (και τους Έλληνες βεβαίως), ξέρει οτι λεφτά υπάρχουν, κι ας καθυστέρησαν μια μέρα οι συντάξεις...Μάλλον βασίζεται σ΄αυτό που είπε η Μέρκελ οτι θα κάνει το παν για να μην ξεμείνει η Ελλάδα απο ρευστό πριν την συμφωνία. Είτε επιταχύνοντας τη συμφωνία, είτε δίνοντάς μας ρευστό απο το παράθυρο προφανώς... Αλλά δεν καταλαβαίνω τί κερδίζουν οι Ευρωκράτες απο αυτή την καθυστέρηση. Θα μας κάνουν να ξαναφέρουμε τον Σαμαρά που αυτοί απέρριψαν? Άν τον ξαναφέρουν, ο Σαμαράς τώρα θα τους βάλει περισσότερες κόκκινες γραμμές απο τον Τσίπρα...

  • Διογένης avatar
   Διογένης @ οδυσσεύς Κ. 02/05/2015 13:51:37

   Το παιχνίδι που παίζεται στην Ευρώπη είναι η συνθηκολόγηση του Τσίπρα. Η Γερμανία έχει λιγότερες ανοχές και συμβιβάζεται και με τη ρήξη. Άλλοι, όπως ο Γιούνκερ, όχι. Υπάρχουν συγκεκριμένα τραπεζικά συμφέροντα που θέλουν το πράγμα να πάει σε συγκεκριμένη κατεύθυνση. Το δολάριο θέλει, είτε να γίνει αναξιόπιστο το ευρώ, δια της αποδοχής των θέσεων Τσίπρα από την Ευρωζώνη, είτε να πάμε σε ρήξη και δραχμή και να προσπαθήσουν μετά να πάνε σε ξήλωμα του πουλόβερ με τους υπόλοιπους. Η Γερμανία έχει Plan B, C, D που την εξυπηρετεί, οι ευρωκράτες δεν εξυπηρετούνται και τόσο με τα εναλλακτικά σχέδια της Γερμανίας, που δεν τους περιλαμβάνουν κατ' ανάγκη. Συν τοις άλλοις, τα κέντρα χειρισμού στις Βρυξέλλες έχουν και σημαντικές επιρροές από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Ζούμε το sequel του 2010. Με διαφορετικούς όρους και συνθήκες, αλλά με σχεδόν τους ίδιους παίκτες. Στο προηγούμενο επεισόδιο δολάριο και ευρώ βγήκαν και οι δύο ενισχυμένοι, αλλά το δολάριο εξακολουθεί να είναι ανήσυχο που το ευρώ επιβίωσε και είναι σήμερα ισχυρότερο από πριν - άρα συνιστά δυνητική απειλή για το μέλλον. Οπότε, φροντίζει να του σκάψει το λάκκο όπως μπορεί, για να μην έχει θέματα στο μέλλον.

   • οδυσσεύς Κ. avatar
    οδυσσεύς Κ. @ Διογένης 03/05/2015 09:27:12

    Αυτό που λες οτι; "Το δολάριο θέλει, να γίνει αναξιόπιστο το ευρώ, δια της αποδοχής των θέσεων Τσίπρα από την Ευρωζώνη." είναι βέβαιο. Το δολλάριο θα ήθελε να μένει το Ευρώ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ, στο 0,8 όπως όταν ξεκίνησε, ήτοι δεύτερο αποθεματικό νόμισμα στον κόσμο και ποτέ πρώτο. Το άλλο, οτι θέλει να διαλύσει την ΕΕ δεν στέκει, διότι 35 χρόνια τώρα δεν έκανε ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ σ΄αυτή την κατεύθυνση αλλά στην αντίθετη, το μεγάλωμα της Ε.Ε. και την δημιουργία του Ευρώ και της Ε.Ζ. που του χρησιμεύει ως μαξιλάρι, όπως φάνηκε και απο την κρίση.

 2. MantisKalhas avatar
  MantisKalhas 03/05/2015 18:26:40

  Σοβαρά; Εσύ βέβαια δεν ξέρεις τίποτα! Μήπως όμως είναι καλύτερα έτσι; Χωρίς σχέδιο, με κυβερνήτη υπό άγνοια κινδύνου για να μην πω ανίδεο και συγκυβερνήτες πρώην αιώνιους φοιτητές και πρώην κακομαθημένα πλουσιόπαιδα που παίρνουν την εκδίκησή τους από τους σπασίκλες που μας έπρηξαν με την αριστεία τους; Ας είναι.... Αυτοί είμαστε και δυστυχώς πέσαμε στα χέρια σας κύριε ποντικομαμμή....

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.