27/06/2011 10:06
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Γιούνκερ: Δεν αποκλείεται παρέμβαση στα ελληνικά επιτόκια

Ανοιχτό το ενδεχόμενο παρέμβασης εκ μέρους της Ε.Ε. στα ελληνικά επιτόκια άφησε σήμερα ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

«Η παρέμβαση από πλευράς της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο ύψος των επιτοκίων στην Ελλάδα είναι μία ιδέα η οποία δεν θα πρέπει να αποκλειστεί», τόνισε ο Γιούνκερ σε συνέντευξή του σε εκπομπή του γαλλόφωνου τηλεοπτικού δικτύου TV5.

Στην Ελλάδα -όπως συμβαίνει με όλα τα κράτη μέλη της ευρωζώνης- το επιτόκιο με το οποίο η κεντρική τράπεζα δανείζει στις εμπορικές τράπεζες και ορίζεται από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα είναι αυτή τη στιγμή 1,25%.

Ο Γιούνκερ δεν έκανε σχετικές διευκρινίσεις, ωστόσο, όπως εκτιμά το Reuters, η δήλωσή του ενδεχομένως να αναφέρεται στο επιτόκιο που χρεώνει το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΕΤΧΣ), αλλά και ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ΕΜΣ) για την αγορά ελληνικών ομολόγων από την πρωτογενή αγορά, δηλαδή από την εκδότρια χώρα.

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.