16/09/2010 16:42
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Για τον "κάλαθο των αχρήστων" το σχέδιο για τις ΑΠΕ

Για καθυστέρηση και προχειρότητα αναφορικά με την υπογραφή της Υπουργικής Απόφασης για την κατανομή ισχύος μεταξύ διαφόρων μορφών ΑΠΕ κατηγορεί η ΝΔ την κυβέρνηση.

«Η καθυστέρηση στην υπογραφή της Υπουργικής Απόφασης για την κατανομή ισχύος μεταξύ των διαφόρων τεχνολογιών Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας δεν αποτελεί πλέον έκπληξη από μια κυβέρνηση που σχεδιάζει την πολιτική της στο πόδι», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Υπεύθυνος Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Ενέργειας & Φυσικών Πόρων της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μιχάλης Γιαννάκης.

Ο βουλευτής Βοιωτίας επιρρίπτει ευθύνες στην ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος για την αναστάτωση που προκάλεσε, όπως αναφέρει, σε χιλιάδες αγρότες και τους ενδιαφερόμενους επενδυτές. «Δεν αποτελεί είδηση ο παραγκωνισμός, μέσω της κατανομής που αποφάσισε η Υπουργός, χιλιάδων αιτήσεων αγροτών, μικρών επενδυτών στα φωτοβολταϊκά και τις μικρές υδροηλεκτρικές μονάδες», τονίζει και συνεχίζει:

«Αποτελεί, όμως, είδηση το γεγονός ότι η κυβέρνηση ανατρέπει τον ενεργειακό σχεδιασμό που η ίδια κατήρτισε, αφού στο Δελτίο Τύπου - Ομολογία που εξέδωσε, τοποθετεί το Σχέδιο Δράσης για τις ΑΠΕ στον κάλαθο των αχρήστων, δεδομένου ότι στην υπόψη κατανομή δεν συμπεριλαμβάνονται τα έργα που εντάσσονται στη διαδικασία του "fast track"».

Θεωρεί επίσης ύποπτη τη «δυνατότητα που επεφύλαξε η Υπουργός για τον εαυτό της, ώστε να αποφασίζει για την αναστολή αδειοδότησης νέων αιτήσεων, καθώς και την άρση της αναστολής», ενέργειες που σύμφωνα με τον ίδιο, δημιουργούν εύλογα ερωτηματικά για τις προθέσεις της κυβέρνησης να προωθήσει συγκεκριμένα έργα, αδιαφορώντας για την επενδυτική ωριμότητα τους.

ΣΧΟΛΙΑ

  1. anonymos avatar
    anonymos 16/09/2010 20:40:18

    Οσοι τους πιστεψανε καλά να πάθουνε

  2. antimidas avatar
    antimidas 18/09/2010 05:23:10

    ΑΠΕ και πράσινα άλογα. Πυρηνικό εργοστάσιο πέμπτης γενιάς χρειαζόμαστε, οι ΑΠΕ είναι συμπληρωματικές λύσεις και δεν λύνουν το πρόβλημα της ακριβής ενέργειας που κοστίζει σε όλους μας αλλά και στην λίγη βιομηχανία που έχουμε.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.