Γιατί Τ. Βίζερ και Ντ. Κοστέλo αναχώρησαν εσπευσμένα από την Αθήνα;
09/02/2015 13:25
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Γιατί Τ. Βίζερ και Ντ. Κοστέλo αναχώρησαν εσπευσμένα από την Αθήνα;

Αναχώρησαν σήμερα το πρωί από τη Αθήνα ο πρόεδρος της Ομάδας Εργασίας της Ευρωομάδας (EuroWorking Group) Τόμας Βίζερ και ο εκπρόσωπος της Επιτροπής Ντέκλαν Κοστέλο.

Tην εσπευσμένη αποχώρηση των κ.κ. Βίζερ και Κοστέλο κάποιοι την ερμηνεύουν ως τη δημιουργία ενός παράθυρου ελπίδας για επίτευξη συμφωνία. Ωστόσο, οι περισσότεροι εκτιμούν πως υπήρξε νέα εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις. Οι κ.κ. Βίζερ και Κοστέλο είχαν έρθει χθες στην Αθήνα για να προετοιμάσουν τις διαπραγματεύσεις στο Eurogroup και θα είχαν σήμερα σειρά επαφών με Ελληνες αξιωματούχους.

Οι κοινοτικοί αξιωματούχοι ήρθαν για να συνεργαστούν με το υπουργείο Οικονομικών και να βοηθήσουν στην καλύτερη προετοιμασία των ελληνικών θέσεων εν όψει της έκτακτης συνεδρίασης της Ευρωομάδας (Eurogroup) της προσεχούς Τετάρτης, 11 Φεβρουαρίου.

Η συνάντηση που είχαν με το οικονομικό επιτελείο ο επικεφαλής του Euroworking Group και ο επικεφαλής του κλιμακίου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Τρόικα, ήταν σε καλό κλίμα, διαρρέεται επίσημα με στόχο να βοηθήσουν στην επιτυχή έκβαση της διαπραγμάτευσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Βίζερ και ο κ. Κοστέλο συναντήθηκαν τόσο με τον υπουργό Οικονομικών όσο και με τον κ. Δραγασάκη και άσκησαν ασφυκτικές πιέσεις, τονίζοντας ότι οι ώρες περνάνε και η διορία των 72 ωρών ως το Eurogroup τρέχει χωρίς να έχει παρουσιαστεί μέχρι στιγμής κανένα σχέδιο από την ελληνική πλευρά.

Το πρωί ο κ. Βαρουφάκης όταν ρωτήθηκε από τους δημοσογράφους για το τι έγινε χθες βράδυ είπε: «Καμία σύγκρουση, συζήτηση και διαβούλευση, όπως κάνουμε πάντα στην ευρωπαϊκή οικογένεια».

Όταν τον ρώτησαν τι θα γίνει από εδώ και πέρα τους απάντησε: «Περιμένετε να σας κάνω αυτή τη στιγμή προϋπολογισμό του κράτους στο δρόμο;».

imerisia.gr

ΣΧΟΛΙΑ

  1. Γεώργιος Τ. avatar
    Γεώργιος Τ. 09/02/2015 20:58:12

    Το πρόβλημα με το Σύριζα είναι ότι δεν είχαν ούτε θα έχουν ποτέ επαφή με την πραγματικότητα. Ο Τσίπρας χθες στις προγραμματικές δεν είπε κανέναν αριθμό εσόδων, εξόδων, κόστους μέτρων, ωφέλειας από άλλα μέτρα κλπ. Πράγμα που σημαίνει ότι δεν υπάρχει κανένα σχέδιο εκτός της τυφλής σύγκρουσης που είτε θα τα πάρουν όλα (που και να γινόταν σε χρέη και ελλείμματα θα επιστρέφαμε στον ίδιο χρόνο με τα μυαλά του κρατισμού που έχουν), είτε πάμε σε άτακτη χρεοκοπία και δημοψήφισμα όπου αν κερδίσει η πρότασή τους θα κυβερνήσουν σε χαοτικές καταστάσεις με τα πάντα να ξεκινούν από το -1000 επομένως θα έχουν άπλετο χρόνο (και χρόνια) να βρουν τα ίσια τους (άλλωστε η ιδεολογία τους τρέφεται από το χάος).

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.