Γερμανία: Παράταση βοήθειας μόνο αν η Αθήνα συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις
30/01/2015 15:53
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Γερμανία: Παράταση βοήθειας μόνο αν η Αθήνα συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις

Η συζήτηση για μια μείωση του χρέους της Ελλάδας δεν είναι εναρμονισμένη με την πραγματικότητα και η Ελλάδα μπορεί να επιτύχει μια επέκταση του προγράμματος αρωγής της μόνο αν είναι έτοιμη να πραγματοποιήσει τις υπεσχημένες μεταρρυθμίσεις, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών.

«Η πραγματικότητα είναι απλή: Στο τέλος Φεβρουαρίου ένα πρόγραμμα αρωγής εκπνέει το οποίο για να τερματιστεί κανονικά, χρειάζεται επιπλέον προσπάθειες από την Ελλάδα», δήλωσε ο Μάρτιν Γέγκερ σε κυβερνητική συνέντευξη Τύπου.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως έγκειται στην «τρόικα» των διεθνών δανειστών να αποφασίσει αν η Ελλάδα το έχει επιτύχει.

«Αν κάποια από τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν από τη νέα ελληνική κυβέρνηση τεθούν σε εφαρμογή, τότε πρέπει να θέσουμε το ερώτημα αν το πρόγραμμα τίθεται ουσιαστικά υπό αμφισβήτηση», δήλωσε.

«Είμαστε προετοιμασμένοι να εργασθούμε περαιτέρω με την Ελλάδα ... Όμως δεν θα υποχρεώσουμε την Αθήνα να δεχθεί τη βοήθειά μας», δήλωσε ο Γέγκερ, προσθέτοντας πως μια παράταση θα είναι δυνατή μόνο αν η Ελλάδα εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις.

«Οι μέχρι τώρα ανακοινώσεις από την Αθήνα φαίνεται ότι είναι προς την άλλη κατεύθυνση», πρόσθεσε.

imerisia.gr

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.