ΓΓΔΕ: Δεν εμποδίζει τη χορήγηση αποδεικτικού ενημερότητας η ύπαρξη βεβαιωμένων μη ληξιπρόθεσμων φορολογικών οφειλών
12/08/2014 18:45
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

ΓΓΔΕ: Δεν εμποδίζει τη χορήγηση αποδεικτικού ενημερότητας η ύπαρξη βεβαιωμένων μη ληξιπρόθεσμων φορολογικών οφειλών

Η ύπαρξη βεβαιωμένων μη ληξιπρόθεσμων οφειλών στη φορολογική διοίκηση (π.χ. ΕΝΦΙΑ, φόρος εισοδήματος) δεν εμποδίζει τη χορήγηση αποδεικτικού ενημερότητας, όπως ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.

Η ύπαρξη βεβαιωμένων μη ληξιπρόθεσμων οφειλών στη φορολογική διοίκηση (π.χ. ΕΝΦΙΑ, φόρος εισοδήματος) δεν εμποδίζει τη χορήγηση αποδεικτικού ενημερότητας, όπως ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων. Αποδεικτικό ενημερότητας μπορεί να χορηγηθεί μέσω διαδικτύου με διάρκεια ισχύος δύο μηνών σε περιπτώσεις μη ύπαρξης βεβαιωμένων οφειλών.

Στις υπόλοιπες περιπτώσεις, το πιστοποιητικό εκδίδεται με διάρκεια ισχύος ενός μήνα και χορηγείται από οποιαδήποτε Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία ή Ελεγκτικό Κέντρο. Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να εξυπηρετηθούν και μέσω των Γραφείων Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων (Γ.Ε.Φ.) του υπουργείου Οικονομικών.

Επίσης, από τον Σεπτέμβριο θα χορηγείται και ηλεκτρονικά, αποδεικτικό ενημερότητας για τις περισσότερες περιπτώσεις με διάρκεια ισχύος ενός μήνα. Σε ότι αφορά στον συμψηφισμό χρηματικών απαιτήσεων κατά του Δημοσίου με βεβαιωμένες μη ληξιπρόθεσμες οφειλές Ενιαίου Φόρου Ακινήτων (Ε.Ν.Φ.Ι.Α.) θα υπάρξει σύντομα, τις επόμενες ημέρες, απόφαση του υπουργείου Οικονομικών που θα ρυθμίζει το ζήτημα.

www.imerisia.gr

ΣΧΟΛΙΑ

  1. Naruto avatar
    Naruto 13/08/2014 09:00:48

    Αποδεικτικό ενημερότητας άλλη μία θηλιά στον λαιμό του ιδιωτικού τομέα . Αν δεν υπάρχουν βεβαιωμένες οφειλές βγάζεις ενημερότητα για δύο μήνες μεσω διαδικτυου . Αν όμως υπάρχουν οφειλές ακόμα και μη ληξιπρόθεσμες τότε πρέπει να στηθείς στην εφορία γιά καμιά ώρα για να πάρεις ενημερότητα και μόνο για ενα μήνα .Το τρελλό είναι οτι αυτή η ενημερότητα δεν γίνεται δεκτή απο κάποιες υπηρεσίες και ΝΠΔΔ διότι θα έχει λήξει όταν γίνει η πληρωμή του τιμολογίου .

  2. PM avatar
    PM 13/08/2014 13:40:20

    ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΨΕΜΑ. ΜΕ ΜΗ ΛΗΞΗΠΡΟΘΕΣΜΑ ΕΣΤΩ ΚΑΙ 1 ΕΥΡΩ ΔΕΝ ΕΚΔΙΔΟΥΝ ΕΝΗΜΕΡΩΤΗΤΑ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ. ΝΑΣ ΣΤΕΙΛΩ ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ ΜΕ 0 ΛΗΞΗΠΡΟΘΕΣΜΑ ΜΕ 0 ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΜΕ ΚΑΤΑΒΟΛΗ 2-3 ΧΙΛΙΑΡΙΚΑ ΦΠΑ ΜΗΝΙΑΙΟΣ ΜΕ ΕΙΣΟΔΗΜΑ 50-60 ΧΙΛΙΑΡΙΚΑ ΠΛΗΡΩΜΕΝΟ ΚΑΙ ΓΙΑ 200 ΕΥΡΩ (ΑΠΟ ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΣΗ ΠΑΡΟΧΗΣ) ΣΕ 2 ΜΗΝΕΣ ΠΛΗΡΩΤΕΟ ΓΚΑ ΓΚΑ ΓΚΑ .........................ΗΜΑΡΤΟΝ

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.