#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
02/11/2012 19:25
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Βloomberg: Μεγάλο το ρίσκο Σαμαρά, αλλά τα μέτρα δεν θα αποδώσουνΩς απατηλός στόχος, θεωρείται η διευθέτηση του ελληνικού χρέους, σύμφωνα με δημοσιεύματα και αναλύσεις των μεγάλων αμερικανικών ΜΜΕ, την ώρα το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg τάσσεται υπέρ της διαγραφής του ελληνικού χρέους. Τα αμερικανικά ΜΜΕ, τονίζουν ιδιαίτερα τη χθεσινή αναφορά του εκπροσώπου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Τζέρι Ράις, για την στήριξη της πρότασης περί επαναγοράς από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ελληνικών ομολόγων, ως μοναδικού αποτελσματικού μέσου για τη μείωση του ελληνικού χρέους.

Το Bloomberg, σε κύριο άρθρο του, υποστηρίζει τη διαγραφή του ελληνικού χρέους που έχουν στα χέρια τους θεσμικοί πιστωτές, κρίνοντας αναποτελεσματική την πρόταση περί επαναγοράς του.

Στο άρθρο αναφέρεται ότι ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Αντώνης Σαμαράς, πήρε προχθές ένα τεράστιο ρίσκο, με τον κίνδυνο κατάρρευσης της κυβέρνησής του, υιοθετώντας τις περικοπές 13,3 δισ. ευρώ. Παρά αυτά τα μέτρα, αναλύοντας τον προϋπολογισμό που κατατέθηκε για το επόμενο έτος, το χρέος της χώρας αναμένεται να διπλασιασθεί σε σχέση με το ΑΕΠ, αγγίζοντας το 189,1%, ενώ η πρόταση που διατυπώνεται από πολλούς για επαναγορά του ελληνικού χρέους δεν μοιάζει ικανή να το μειώσει σε βιώσιμα επίπεδα και κυρίως στο 120% έως το 2020.

Επιπλέον, επισημαίνεται ότι η ιδέα της επαναγοράς του ελληνικού χρέους είναι δελεαστική, καθώς επιτρέπει στη Γερμανία να δώσει τη συγκατάθεσή της στη μείωση του χρέους, χωρίς να παραβιάζει τις κόκκινες γραμμές της, για διαγραφή χρέους που οφείλει μια χώρα στη γερμανική κυβέρνηση ή στην ΕΚΤ. Σύμφωνα με το πρόγραμμα επαναγοράς χρέους, ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας θα μπορούσε να δανείσει στην Ελλάδα χρήματα για την επαναγορά των ομολόγων της στις χαμηλές τιμές που έχουν σήμερα. Όπως έχει δείξει ωστόσο μελέτη των οικονομολόγων Jeremy Bulow (Stanford University) και Kenneth Rogoff (Harvard), κατά τη διάρκεια της κρίσης στη Λατινική Αμερική, η επαναγορά κρατικών ομολόγων οδηγεί στην αύξηση της τιμής των εναπομεινάντων ομολόγων, περιορίζοντας ή μηδενίζοντας το όφελος από την συγκεκριμένη διαδικασία, όντας στην ουσία μια ατέρμονη διαδικασία, ένας φαύλος κύκλος.  Έτσι, προβάλλεται η άποψη ότι αυτό που απαιτείται είναι η διαγραφή του ελληνικού χρέους, όπως πρόσφατα πρότεινε η διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Οι επίσημοι δανειστές κατέχουν σήμερα το 60% περίπου του ελληνικού χρέους. Βλέπουμε εδώ το περίγραμμα μιας ενδεχόμενης συμφωνίας, τονίζεται στο κύριο άρθρο του Bloomberg, μολονότι αυτή θα απαιτούσε πρώτον ιδιαίτερο πολιτικό θάρρος, και δεύτερον νομικές αλλαγές στη Γερμανία, στην Ελλάδα και στην ΕΚΤ.

Η Γερμανία και οι υπόλοιποι θεσμικοί πιστωτές θα πρέπει να δεχθούν τη διαγραφή του ελληνικού χρέους, ενώ, το λιγότερο που θα απαιτηθεί, είναι να προβούν στην απευθείας ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών, όταν αυτό καταστεί δυνατό, απαλλάσσοντας έτσι την ελληνική κυβέρνηση από υποχρεώσεις άνω των 50 δισ. ευρώ.

Σημειώνεται επίσης, η εκτίμηση ότι η άλλη πλευρά του ελληνικού αδιεξόδου είναι η επαναλαμβανόμενη αποτυχία των ελληνικών κυβερνήσεων να τηρήσουν τις δεσμεύσεις των δύο προηγούμενων σχεδίων διάσωσης. Η ύψιστη προτεραιότητα αυτή την ώρα είναι η αναμόρφωση του δυσλειτουργικού συστήματος είσπραξης φόρων. Τα αποτελέσματα σε αυτόν τον τομέα είναι απογοητευτικά, ενώ δεν έχει τοποθετηθεί ακόμη ένας ανεξάρτητος επικεφαλής στον τομέα είσπραξης φόρων, όπως είχε υποσχεθεί η κυβέρνηση από τον περασμένο Ιανουάριο. Αντίθετα, όπως σημειώνεται, όταν ένας δημοσιογράφος δημοσιοποίησε μια λίστα Ελλήνων καταθετών με λογαριασμούς στην Ελβετία ασκήθηκε δίωξη εναντίον του.

Υποστηρίζεται ακόμη ότι εξαιτίας όλων αυτών δεν είναι να απορεί κανείς γιατί η Γερμανία είναι επιφυλακτική για την παροχή βοήθειας προς την Ελλάδα, ενώ φαντάζει λογική και  η απαίτηση του Β. Σόιμπλε, για τη δημιουργία ειδικού λογαριασμού όπου θα κατατίθενται τα χρήματα των σχεδίων διάσωσης και των μελλοντικών πλεονασμάτων της ελληνικής κυβέρνησης.

Η κυβέρνηση θα πρέπει επίσης να αποδεχθεί ότι ενδεχόμενη αδυναμία της στην συλλογή φόρων θα μπορούσε να οδηγήσει στην εκχώρηση περαιτέρω αρμοδιοτήτων στην Task Force της ΕΕ, η οποία συνεργάζεται ήδη με όλα τα αρμόδια υπουργεία. Οι ενέργειες αυτές δεν είναι ευχάριστες, όπως επισημαίνεται, αλλά η Ελλάδα απέδειξε ότι αποτελεί ξεχωριστή περίπτωση και θα πρέπει να υλοποιήσει τις βαθιές μεταρρυθμίσεις οι οποίες θα αποτελούν πλέον προαπαιτούμενα για την ένταξη μιας χώρας στην ΕΕ.

 

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Διογένης avatar
  Διογένης 02/11/2012 19:36:04

  Σωστά λέει το άρθρο ότι αυτή είναι η άποψη των αμερικανικών μέσων. Σύμπτωση ότι από εκει εκπορεύεται αυτή η γνώμη; Σύμπτωση ότι το ΔΝΤ (στο οποίο αποφασίζουν ουσιαστικά οι ΗΠΑ) προσπαθεί με κάθε τρόπο να επιβάλει το "κούρεμα" των διακρατικών δανείων; Σύμπτωση ότι δεν μιλούν καθόλου για δικά τους λεφτά, αλλά για ξένα; Για λεφτά των Ευρωπαίων/Γερμανών; Σύμπτωση ότι από το ΔΝΤ εκπορεύεται η αστήρικτη θεωρία περί "μη βιώσιμου" ελληνικού χρέους;

  Λίγο να αυξηθεί το ΑΕΠ μας μετά από όλες αυτές τις εξωφρενικές περικοπές, το χρέος θα εμφανιστεί ως βιώσιμο τάχιστα.

 2. Χμμμμ avatar
  Χμμμμ 02/11/2012 19:45:06

  Είναι φανερό οτι χρειαζόμαστε μεν κούρεμα αλλά η Μέρκελ έθαψε το ψαλίδι ως την χρονική στιγμή που θα γίνουν οι Γερμανικές εκλογές.
  Οποτε μια λύση υπάρχει,
  να αρχίσουμε να τραβάμε τα μαλλιά μας εώς να ξεριζωθούν.

  • Tasos avatar
   Tasos @ Χμμμμ 02/11/2012 19:51:42

   Εμ, όταν η εθνική στρατηγική είναι να παίξουμε καθυστερήσεις μέχρι οι άλλοι να λύσουν το πρόβλημα πρέπει να έχουμε και υπ΄ όψην τη πιθανότητα να παίξουν και οι άλλοι πιο πολλές καθυστερήσεις.

 3. ανάκτορο avatar
  ανάκτορο 02/11/2012 20:14:57

  " Σύμφωνα με το πρόγραμμα επαναγοράς χρέους, ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας θα μπορούσε να δανείσει στην Ελλάδα χρήματα για την επαναγορά των ομολόγων της στις χαμηλές τιμές που έχουν σήμερα."

  Πρέπει να είναι εντελώς ηλίθιοι αν ανακοινώσουν οτι δανείζουν την Ελλάδα για να αρχίσει με το πάσσο της να αγοράζει υποτιμημένα ομόλογα. Αυτές τις δουλειές ακόμα και οι μπακάληδες τις κάνουν κρυφά.

  "Οι επίσημοι δανειστές κατέχουν σήμερα το 60% περίπου του ελληνικού χρέους."Η Γερμανία και οι υπόλοιποι θεσμικοί πιστωτές θα πρέπει να δεχθούν τη διαγραφή του ελληνικού χρέους."

  Γιατί το ΔΝΤ επιμένει να κουρευτεί το " επίσημο" χρέος που στο κάτω κατω η ΕΚΤ μπορεί και να το κάνει άτυπα επιστρέφοντας στην Ελλάδα τα κέρδη της απ' αυτό και να μην κουρευτεί το υπόλοιπο 40% του "ανεπίσημου" χρέους? Μήπως επειδή οι "ανεπίσημοι" δανειστές ελέγχουν και το ΔΝΤ?
  Σ΄αυτό οι Γερμανοί εχουν Απόλυτο δίκιο να τα στηλώνουν...

  "Η κυβέρνηση θα πρέπει επίσης να αποδεχθεί ότι ενδεχόμενη αδυναμία της στην συλλογή φόρων θα μπορούσε να οδηγήσει στην εκχώρηση περαιτέρω αρμοδιοτήτων στην Task Force της ΕΕ, η οποία συνεργάζεται ήδη με όλα τα αρμόδια υπουργεία."
  Και ο λαός θα αποδεχόταν με μεγάλη χαρά την πλήρη εκχώρηση της είσπραξης των φόρων απο τους Γερμανούς και άλλους εταίρους υπό το όρο ότι δεν θα υπόκεινται σε κανέναν έλεγχο οι πολίτες που έχουν ατομικό εισόδημα πχ. μέχρι 30.000 ευρώ το χρόνο.

  • Afroditi P. avatar
   Afroditi P. @ ανάκτορο 02/11/2012 20:37:20

   Οσο λοιπόν ''καθυστερεί'' η τελική λύση , θα προλάβουν να πουληθούν και τα ακίνητα του Δημοσίου σε τιμή ευκαιρίας - τα έσοδα από τα οποία θα πηγαίνουν ΜΟΝΟΝ για αποπληρωμή του χρέους..

   Θα μειωθούν και οι μισθοί περισσότερο,θα αυξηθεί και η ανεργία και θα πωλείται και η ιδιωτική ακίνητη περιουσία σε ,επίσης, τιμές ευκαιρίας .

   Αφού γίνουν αυτά , τότε, θα δούμε την τελική λύση και τις πολυπόθητες επενδύσεις.

   Εξαιρετικό σχέδιο!

 4. μχ avatar
  μχ 02/11/2012 21:54:36

  Αυτή είναι η μόνη είδηση.Νέα τροπή παίρνει η υοπόθεση της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών μέσω του δανείου 31,5 δισ. αλλά και των υπόλοιπων δόσεων που πρόκειται να ληφθούν το 2013 (συνολικά οιτράπεζες πρόκειται να απορροφήσουν 48 δισ. ευρώ) καθώς πλέον η νέα απαίτηση από την Γερμανία πέραν του ειδικού λογαριασμού αλλάξει τη διοίκηση των τραπεζών, και να την έχει απευθείας ο ESM.

  Αυτό λόγω της άρνησης (λόγω πολιτικής αδυναμίας ή διαπλεκόμενων σχέσεων), της ελληνικής κυβέρνησης να αναλάβει τον έλεγχο των τραπεζών.

  Κοινώς ούτε η Γερμανία, ούτε η ΕΕ, ούτε η ΕΚΤ, αποδέχονται όλο αυτό το κολοσσιαίο ποσό της ανακεφαλαιοποιησης το οποίο θα κατευθυνθεί στις τράπεζες μέσω του δανείου που θα λάβει η Ελλάδα να μείνει υπό τον έλεγχο των αποτυχημένων Ελλήνων τραπεζιτών.

  Εδώ λοιπόν έχουμε έναν διπλό κίνδυνο, που αναφύεται και πάλι λόγω της ανικανότητας ή διαφθοράς της ελληνικής πολιτικής ελίτ.

  Όχι μόνο να δημιουργηθεί ειδικός λογαριασμός με τον οποίο "αποικειοποείται" ή "προτεκτοροποιείται" η χώρα όπως είπε και ο Βενιζέλος, αλλά και περνάμε σε απευθείας έλεγχο ακόμα και σε retail θέματα της ελληνικής οικονομίας!

  Μάλλιστα η πρόταση αφορά την τοποθέτηση ξένων διοικητών στα ελληνικά τραπεζικά ιδρύματα. Φυσικά όλα αυτά το μόνο που θα επιτύχουν είναι η επιτάχυνση των "υπόγειων" για την ώρα διαδικασιών διάλυσης του κοινωνικού ιστού της χώρας και διάλυση αυτού που έχουμε συνηθίσει να λέμε κοινωνικό κεκτημένο.

  • μχ avatar
   μχ @ μχ 02/11/2012 21:55:43

   Ο διαχειριστής της Pimco, Άντριου Μποσομγουόρθ, εξέφρασε τις έντονες αμφιβολίες του για την δυνατότητα της Ελλάδας να αποπληρώσει το σύνολο του χρέους της, συμπληρώνοντας ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ίσως αναγκαστεί να δεχθεί απώλειες στα ελληνικά ομόλογα που κατέχει.

   «Είναι εξαιρετικά δύσκολο να βρει κανείς οποιοδήποτε τρόπο, οποιαδήποτε δυνατότητα για να αποπληρώσει η χώρα το χρέος της, χωρίς να λάβει περαιτέρω βοήθεια», σε συνέντευξη που παραχώρησε από τη Ρίγα της Λετονίας.

   «Η Ελλάδα είναι αναξιόχρεα και θα χρεοκοπήσει. Το ερώτημα είναι πως και πότε θα το πραγματοποιήσει», συμπλήρωσε ο Μποσομγουόρθ, σύμφωνα με το Bloomberg

 5. μχ avatar
  μχ 03/11/2012 01:53:55

  «Πυρομανής πυροσβέστης είναι το ΔΝΤ στην Ελλάδα», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Lazard, Γάλλος τραπεζίτης κ. Ματιέ Πιγκάς σε συζήτηση που διοργάνωσε η Eurobank στο Μέγαρο Μουσικής. Στο συμπόσιο με θέμα «Ευρώπη, Ευρωζώνη και Ελλάδα από την κρίση στην ανάπτυξη»,ο κ. Πιγκάς ανέφερε ότι η κρίση δεν είναι ελληνική αλλά ευρωπαϊκή, μια κρίση του μοντέλου ανάπτυξης.

  Αναφερόμενος δε στη συρρίκνωση του ελληνικού ΑΕΠ είπε ότι έφτασε το 25%, όταν στις ΗΠΑ στη Μεγάλη Ύφεση ήταν 24%, χαρακτηρίζοντας το ποσοστό αυτό τεράστιο και τρομακτικό.

  Χαρακτήρισε ακόμη την πολιτική της λιτότητας και της δημοσιονομικής πειθαρχίας ανόητη και εγκληματική που ισοδυναμεί με κοινωνική σφαγή και κοινωνική βαρβαρότητα, χωρίς κανένα οικονομικό αποτέλεσμα. Χαρακτήρισε τα σκληρά μέτρα στην Ελλάδα «πολιτικές βαρβαρότητας που αποδομούν τον κοινωνικό ιστό και οδηγούν στην εξαφάνιση της μεσαίας τάξης».

  «Πρόκειται για πολιτική επιλογή εξαιρετικά υψηλού κινδύνου, που οδηγεί στην κατάρρευση του ΑΕΠ και την άνοδο των εξτρεμιστών», είπε ο Γάλλος τραπεζίτης, καταλήγοντας στο ότι αξίζει η παραμονή στο ευρώ, αλλά σε ένα άλλο ευρώ και σε μια άλλη Ευρώπη.

  Ο Πιγκάς προειδοποίησε μάλιστα ότι τυχόν αποχώρηση της Ελλάδας θα σημάνει άμεσα και το τέλος του ευρωπαϊκού κοινού νομίσματος

  • Νιόβη avatar
   Νιόβη @ μχ 03/11/2012 21:13:39

   «καταλήγοντας στο ότι αξίζει η παραμονή στο ευρώ, αλλά σε ένα άλλο ευρώ και σε μια άλλη Ευρώπη», είπε ο Γάλλος τραπεζίτης.

   Εδώ είναι όλη η ουσία. Αν αναφέρεται σε μια Ευρωπαϊκή Ένωση-προέκταση των κοινωνικών κρατών, μόνο να συμφωνήσω μπορώ διότι έτσι ξεκίνησε η Ευρωπαϊκή Ένωση, πάνω στις αρχές του κοινωνικού κράτους πάτησε και γι αυτό οι Ευρωπαίοι πολίτες την πίστεψαν. Η σταδιακή αποκήρυξη των αρχών αυτών και η πολιτισμική ομογενοποίηση που προσπαθεί να επιβάλει στα κράτη-μέλη της βάζει φωτιά στο οικοδόμημα. Φτώχεια, ανεργία, εξτρεμισμός, ευρωσκεπτικισμός. Κινδυνεύει η Ευρωπαϊκή Ένωση να πληρώσει βαρύ τίμημα για τις επιλογές της και πολύ φοβάμαι ότι τελικά θα το πληρώσει. Το αν προλάβει να το πληρώσει προτού γονατίσει οριστικά τους λαούς της, αυτό είναι ένα άλλο θέμα.

 6. μχ avatar
  μχ 03/11/2012 02:01:59

  Υπέρ μιας νέας οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα τάχθηκε ο επικεφαλής οικονομολόγος της Deutsche Bank Ντάβιντ Φόλκερτς-Λαντάου. Τατόχρονα εξαπέλυσε πυρά εναντίον της Τρόικα λέγονας πως οι αξιώσεις της έχουν φθάσει στα όρια του τι μπορεί να γίνει πολιτικά ανεκτό στην Ελλάδα.

  Μιλώντας στην εφημερίδας Φρανκφούρτερ Αλγκεμάινε Τσάιτουνγκ, που θα κυκλοφορήσει το Σάββατο, ο Φόλκερτς-Λαντάου πρότεινε να δοθεί και νέα οικονομική βοήθεια στην Ελλάδα παρότι η Γερμανία αποκλείει ως τώρα τη χρηματοδότηση των υπερχρεωμένων χωρών πέραν του συμφωνηθέντων.

  Οταν ο επικεφαλής οικονομολόγος της Deutsche Bank ερωτήθηκε για το εάν η Ελλάδα έχει ανάγκη από ένα νέο σχέδιο ευρωπαϊκής βοήθειας είπε χαρακτηριστικά πως «εάν επιθυμούμε να διατηρήσουμε το ευρώ υπό την παρούσα μορφή του, τότε η απάντηση είναι ναι».

  Αναφερόμενος στην Τρόικα είπε πως οι αξιώσεις της «έχουν φθάσει στα όρια του τι μπορεί να γίνει πολιτικά ανεκτό στην Ελλάδα».

  «Το ακανθώδες ερώτημα είναι πλέον τι είδους μορφή θα πρέπει να λάβει αυτή η χρηματοδότηση: νέες πιστώσεις, ή ένα νέο κούρεμα, στο οποίο θα πρέπει να συμμετάσχουν και οι δημόσιοι πιστωτές;», συνέχισε και προσέθεσε: Εάν τα ευρωπαϊκά κράτη δεν θέλουν να ακούν το παραμικρό για μία νέα αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους διότι αυτό θα ήταν συνώνυμο με άμεση απώλεια χρημάτων των ευρωπαίων φορολογούμενων, «τότε σύντομα θα είναι απαραίτητο να χορηγηθούν νέες πιστώσεις».  Πηγή: Deutsche Bank: Οι απαιτήσεις της Τρόικα έχουν φθάσει στα όρια του ανεκτού | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/74941#ixzz2B74afBzx

 7. μχ avatar
  μχ 03/11/2012 02:07:24

  Οι διαπραγματεύσεις με τον Τόμσεν πρέπει να σταματήσουν και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να πάρουμε τη δόση, δήλωσε ο οικονομολόγος Γ. Βαρουφάκης μιλώντας στην εκπομπή "ΣΚΑΙ στις 7".

  Σύμφωνα με τον ίδιο αν πάρουμε τη δόση οδηγούμαστε σε αδιέξοδο και του χρόνου τέτοια εποχή πάλι θα χρειαζόμαστε χρήματα. Ο κ. Βαρουφάκης δήλωσε επίσης πως είναι αδύνατο με μέτρα 11,5 δισ. να υπάρξει πρωτογενές πλεόνασμα στη χώρα άμεσα. Τι προτείνει ο ίδιος;

  Το πρωτογενές έλλειμμα είναι αυτή τη στιγμή 1,5% δηλαδή υπολείπονται ουσιαστικά περίπου 2,5 δισ. ευρώ ώστε αυτό να εξαλειφθεί. Η πρόταση του κ. Βαρουφάκη είναι λοιπόν να μην εφαρμόσουμε τα μέτρα που προτείνει η τρόικα για τα 11,5 δισ. τα οποία θα επιφέρουν ακόμη μεγαλύτερη ύφεση αλλά να επικεντρωθούμε στο να εξοικονομήσουμε τα 2,5 δισ. μειώνοντας τις δαπάνες του δημοσίου. Πρότεινε έτσι να γίνει μία κατάταξη με τους μισθούς του δημοσίου από τον υψηλότερο μέχρι τον χαμηλότερο και να γίνει το εξής. Ο υψηλότερος μισθός να μειωθεί ώστε να ισούται με τον δεύτερο στην κατάταξη, ο δεύτερος με τον τρίτο και ούτω καθεξής. Με αυτόν τον τρόπο θα αποφύγουμε τα μέτρα των 11,5 δισ. κι έτσι το εισόδημα θα συμπιεστεί πολύ λιγότερο και το σημαντικότερο, θα εξαλειφθεί το έλλειμμα μέσα σε 3 εβδομάδες.

  Χωρίς έλλειμμα το κράτος θα είναι σε θέση να πληρώνει μισθούς και συντάξεις κι έτσι δεν έχει ανάγκη τη δόση. Επομένως σύμφωνα με τον κ. Βαρουφάκη τότε πρέπει να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις σε νέο πλαίσιο δηλαδή να διαπραγματευτούμε μόνο ως προς τις αποπληρωμές μας στους πιστωτές, χωρίς να εφαρμόσουμε αυτά τα επώδυνα μέτρα που οδηγούν αναμφισβήτητα σε ύφεση

 8. Τέας avatar
  Τέας 03/11/2012 02:21:14

  Μας δουλεύει o Βαρουφάκης; Χωρίς ρευστότητα τα έσοδα θα καταρρεύσουν όταν κλείσουν όλες οι επιχειρησεις και η ανεργία διπλασιαστεί.Ζητείται επειγοντως χρήμα στην αγορά, αυτος δεν άκουσε τίποτα;

  • Περαστικος avatar
   Περαστικος @ Τέας 03/11/2012 14:24:45

   Και με τα μετρα θα πεσει χρημα στην αγορα;

  • Νιόβη avatar
   Νιόβη @ Τέας 03/11/2012 14:40:45

   Εδώ και τρία χρόνια περιμένω να δω χρήμα να πέφτει στην αγορά. Δυο μνημόνια ως τώρα με αυτή την υπόσχεση, αλλά το χρήμα δεν έχει πέσει ακόμα και η αγορά στεγνώνει. Πότε και πώς θα πέσει; Με επιπλέον απολύσεις, επιπλέον φόρους και εργασιακό μεσαίωνα; Κεραυνός μπορεί να πέσει, χρήμα όχι. Ας μην το περιμένουμε.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.