10/11/2011 15:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Βρυξέλλες: Ανεξέλεγκτο το ελληνικό χρέος

Οι Βρυξέλλες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, τονίζοντας ότι  αν η αντιμετώπιση του προβλήματος της Ελλάδας δεν γίνει με ταχύ ρυθμό τότε το  χρέος της χώρας  θα εκτοξευτεί σε απίστευτα ύψη.

Ο φαύλος κύκλος της κρίσης του ευρώ έχει δραματικές επιπτώσεις σε ολόκληρη την ήπειρο.

Η ΕΚΤ βρίσκεται  σε νευρικότητα.

Στις Βρυξέλλες, η κρίση της ευρωζώνης διευρύνεται, ενώ το πιο καυτό θέμα που  εξακολουθεί να μην έχει ξεκαθαριστεί, είναι τα επίπεδα που θα αγγίξει το συνολικό  χρέος της Ελλάδας –το οποίο  αναμένεται να  κυμανθεί από 163 έως 198,3 τοις εκατό του ΑΕΠ- αν το νέο πακέτο διάσωσης της χώρας αποτύχει.

Επίσης για το 2013, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει προβλέψει στην έκθεσή της για το φθινόπωρο, ότι το ελληνικό χρέος ενδέχεται να φτάσει σε επίπεδα της τάξεως του 200% του ΑΕΠ.

Οι επιπτώσεις είναι μεγάλες και δεν περιορίζονται πλέον στις χώρες του νότου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η κρίση του ευρώ θα μπορούσε να ρίξει όλη την Ευρώπη σε ύφεση, προειδοποιεί αξιωματούχος των Βρυξελλών.

Επίσης,  η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προειδοποιεί ότι η οικονομία στην Ευρωζώνη θα «λιμνάζει μέχρι το έτος 2012», και «υπάρχει ο κίνδυνος και νέας  ύφεσης».

"Η οικονομική στασιμότητα, τα προβλήματα χρέους και ο εύθραυστος χρηματοπιστωτικός τομέας, βρίσκονται σε έναν φαύλο κύκλο που επηρεάζει ο ένας τον άλλον», αναφέρεται στην μηνιαία έκθεση της ΕΚΤ.

«Η οικονομική ανάπτυξη στην Ευρώπη έχει φτάσει σε τέλμα, και υπάρχει ο κίνδυνος μιας νέας  ύφεσης», δήλωσε ο Όλι Ρεν.

Η Ιταλία, η οποία βρίσκεται υπό την πίεση των χρηματοπιστωτικών αγορών, προβλέπεται ότι θα γλιστρήσει σε ύφεση.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή περιμένει , ότι για φέτος η ιταλική οικονομία θα συρρικνωθεί κατά 0,2%, ενώ στις αρχές του 2012  θα συρρικνωθεί κατά 0,1%.

Ο επίτροπος της ΕΕ Ρεν έστειλε ένα σαφές μήνυμα προς τη Ρώμη, η οποία πασχίζει να σχηματίσει νέα κυβέρνηση,  " Οι σημαντικότερες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ιταλία είναι να προσφέρει πολιτική σταθερότητα και να επιτύχει τους δημοσιονομικούς στόχους και να τονωθεί η ανάπτυξη."

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εγκάλεσε και τις άλλες χώρες του EURO για την οικονομική τους διαχείριση.

Ο Ρεν απείλησε με κυρώσεις, το Βέλγιο, τη Μάλτα, την Πολωνία, την Ουγγαρία και την Κύπρο, επειδή ο ρυθμός μείωσης των  χρεών  τους δεν είναι αρκετά γρήγορος.

Έδωσε διορία μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου του νέου έτους για να υποβάλουν σχέδια  μείωσης των  χρεών τους.

Από την άλλη πλευρά, θα χρησιμοποιήσει αυστηρότερους κανόνες μέσω του Συμφώνου Σταθερότητας, που θα περιλαμβάνουν μία ημιαυτόματη διαδικασία επιβολής κυρώσεων.

Από το Βέλγιο, ο Ρεν προέτρεψε να καταβληθούν μεγαλύτερες προσπάθειες στο θέμα της δημοσιονομικής εξυγίανσης της.

Μία χώρα για την οποία οι προβλέψεις της Επιτροπής για το 2012, είναι  ότι το δημοσιονομικό έλλειμμα θα ξεπεράσει το 4,5% του ΑΕΠ, ενώ το χρέος της αναμένεται να φτάσει στο 100% του ΑΕΠ. Πράγμα που δείχνει, ότι πρέπει επειγόντως να εντείνει τις προσπάθειές της για την επίτευξη των δημοσιονομικών της στόχων για το 2012.

Ηλίας

http://www.handelsblatt.com/politik/international/eu-kommission-fuerchtet-schuldenkollaps-in-athen/5820758.html?utm_medium=twitter&utm_source=twitterfeed

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. σίγουρος avatar
  σίγουρος 10/11/2011 16:12:31

  Η Ευρώπη πρέπει επιτέλους να συνειδητοποιήσει πως επιβάλλεται ουσιαστική αλληλεγγύη ανάμεσα στα κράτη-μέλη της και να σταματήσουν οι Βόρειοι να βλέπουν τους Νότιους σαν τρακαδόρους. Οφείλει Ευρωπαϊκή Ένωση να γίνει μια ενιαία Ευρωπϊκή οντότητα αν θέλει να επιβιώσει κι όχι μια μεγάλη Γερμανική αποικία...

 2. Μανούσος avatar
  Μανούσος 10/11/2011 17:41:24

  Η τρόϊκα ασκεί με την 6η δόση των 8 δις ευρώ έναν από τους μεγαλύτερους, πιο ειδεχθείς και βρώμικους εκβιασμούςπου έχει υποστεί ποτέ χώρα!

  Η κυβέρνηση, αλλά και το αστικό κατεστημένο, αντί να αποκρούσει τον ωμό εκβιασμό, δυστυχώς, υποχωρεί, υποκύπτει και εκλιπαρεί!Στο όνομα της 6ης δόσης η κυβέρνηση έχει επιβάλλει και προωθεί μια από τις μεγαλύτερες λεηλασίες που σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα με τόση αγριότητα και με τόσο πραξικοπηματικές διαδικασίες έχει δεχθεί ένας λαός.

  Η κυβέρνηση, αυτήν την ώρα, με δικαιολογία ή αφορμή την 6η δόση πετσοκόβει ξανά τους μισθούς και τις συντάξεις στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα από 30% έως πάνω από 50%, ενώ καταργεί τις συλλογικές συμβάσεις και στοιχειώδη δικαιώματα ακόμα και στον ιδιωτικό τομέα, με συνέπεια την περαιτέρω κατάρρευση των ήδη μισθών πείνας!
  Η κυβέρνηση για να καλύψει αυτή την αντισυνταγματική εκτροπή, τη λεηλασία και τη κατεδάφιση, που βρίσκεται ακόμα στην αρχή, ισχυρίζεται ό,τι αν δεν πάρει η χώρα την 6η δόση τότε δεν θα μπορούν να δοθούν καθόλου μισθοί και συντάξεις.

  Το ψέμα είναι προκλητικό και πελώριο.
  Η 6η δόση, όπως γενικότερα η χρηματοδότηση της τρόϊκας, δεν έχει την παραμικρή σχέση με την πληρωμή μισθών και συντάξεων ούτε των οποιονδήποτε άλλων κρατικών κοινωνικών ή λειτουργικών δαπανών.

  ΟΙ ΔΟΣΕΙΣ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΚΟΥΣ ΚΑΙ ΧΡΕΟΛΥΣΙΑ, ΣΤΙΣ ΤΣΕΠΕΣ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ!

  Η χρηματοδότηση της τρόϊκας πηγαίνει μόνο για να πληρώνονται τόκοι και χρεολύσια, με δυο λόγια για να ικανοποιούνται οι δανειστές της χώρας (το χρηματιστικό κεφάλαιο).
  Μάλιστα, η χρηματοδότηση της τρόϊκας δεν φτάνει κάν για να πληρωθούν τόκοι και χρεολύσια.
  Για παράδειγμα η χρηματοδότηση της τρόϊκας συμπεριλαμβανομένης και της 6ης δόσης εντός του 2011 θα φτάσει περίπου τα 40 δις €.
  Την ίδια χρονιά το 2011 οι τόκοι του δημόσιου χρέους προβλέπεται να ξεπεράσουν τα 16 δις €, ενώ τα χρεολύσια θα κινηθούν γύρω στα 28 δις. Σύνολο, περίπου, 44 δις.
  Επομένως, η χρηματοδότηση της τρόϊκας δεν φτάνει να καλύψει ούτε τους τόκους και τα χρεολύσια.

  ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ!

  Οι μισθοί, οι συντάξεις, οι όποιες κοινωνικές, λειτουργικές δαπάνες του προϋπολογισμού πληρώνονται αποκλειστικά από τους φόρους του ελληνικού λαού και σε ένα μικρό ποσοστό από το δανεισμό του ελληνικού δημοσίου με έντοκα γραμμάτια 3μηνης και 6μηνης διάρκειας.

  Επομένως η 6η δόση όχι μόνο δεν είναι αναγκαία για τη χώρα, παρά μόνο για τους πιστωτές, αλλά αποτελεί και θηλιά στο λαιμό του ελληνικού λαού.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.