24/08/2012 12:45
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

«Βούλιαξαν» 10% τα τουριστικά έσοδα

Τα πάνω κάτω ήρθαν στην εξέλιξη της τουριστικής κίνησης κατά το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους: οι Γερμανοί τουρίστες που επέλεξαν την Ελλάδα ήταν λιγότεροι σε σχέση με πέρσι, όμως ακόμη μεγαλύτερη πτώση καταγράφεται στις αφίξεις από τη Γαλλία και τις ΗΠΑ, ενώ μεγάλη αύξηση σημειώθηκε στις αφίξεις Βρετανών!

Το πρώτο εξάμηνο του έτους δεν απεικονίζει το πώς θα κλείσει η χρονιά για δύο λόγους: πρώτον, γιατί η συγκεκριμένη χρονική περίοδος δεν περιλαμβάνει τους μήνες αιχμής της τουριστικής ζήτησης (Ιούλιος-Αύγουστος) και, δεύτερον, γιατί μετά τις εκλογές η εικόνα κατάρρευσης του τουρισμού άρχισε να ανατρέπεται και να βελτιώνεται το κλίμα. Ωστόσο, τα νέα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος που δημοσιοποιήθηκαν χθες δείχνουν μια πτώση των τουριστικών εσόδων στο εξάμηνο κατά 10% (και μια ακόμη μεγαλύτερη πτώση των πληρωμών για ταξίδια Ελλήνων στο εξωτερικό, κατά 16%), ενώ τα αναλυτικά στατιστικά στοιχεία δείχνουν ότι στο πρώτο εξάμηνο φέτος σε σχέση με το περσινό:

* οι αφίξεις από τη Γερμανία μειώθηκαν κατά 7%, από τη Γαλλία κατά 28%, από τη Βρετανία αυξήθηκαν κατά 16%, ενώ από τις ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 38% και από τη Ρωσία αυξήθηκαν κατά 8%,

* τα ποσά που ξόδεψαν στη χώρα οι Γερμανοί τουρίστες μειώθηκαν κατά 14%, των Γάλλων κατά 22%, των Βρετανών αυξήθηκαν εντυπωσιακά κατά 39%, των Αμερικανών (ΗΠΑ) μειώθηκαν κατά 37%, ενώ των Ρώσων, απ’ όπου αναμενόταν μεγάλη αύξηση, οι εισροές παρέμειναν στα περσινά επίπεδα.

Οι εισπράξεις από τη Γερμανία στο εξάμηνο διαμορφώθηκαν στα 446 εκατ. ευρώ, από τη Γαλλία στα 200,9 εκατ. ευρώ, ενώ από το Ηνωμένο Βασίλειο διαμορφώθηκαν στα 427,2 εκατ. ευρώ. Οι εισπράξεις από τις ΗΠΑ διαμορφώθηκαν στα 134,3 εκατ. ευρώ και σταθερές παρουσιάζονται οι εισπράξεις από τη Ρωσία, οι οποίες διαμορφώθηκαν στα 219,5 εκατ. ευρώ.

Από τον Ελεύθερο Τύπο

ΣΧΟΛΙΑ

 1. kotstak avatar
  kotstak 24/08/2012 13:17:39

  Σε προηγούμενη ανάρτηση που αφορούσε τις διακοπές του Τσίπρα
  (http://www.antinews.gr/2012/08/24/175992/)
  σχολίασα:
  "Δυστυχώς, είτε κτίζει, είτε γκρεμίζει, ο πολιτικός το ίδιο μεροκάματο θα πάρει.
  Ο Alexis να κτίσει δεν μπορεί, τουλάχιστον ας μην γκρεμίζει.
  Ας κάτσει εκεί να πίνει μπίρες και ότι άλλο θέλει. Εμείς πληρώνουμε."

  Λέγοντας "γκρεμίζει" εννοούσα ΚΑΙ αυτό:
  Ότι δηλαδή, το - 28% της Γαλλίας, σε μεγάλο βαθμό οφείλεται στο “Ολανδρέου”.
  Το αμφισβητεί αυτό κανείς;

 2. Enzo avatar
  Enzo 24/08/2012 13:48:27

  10%? Μονο? παραξενο μου φαινεται.
  κανονικα θα πρεπει να μιλαμε για 30 με 40%

 3. Vee avatar
  Vee 27/08/2012 19:04:02

  Στο μετρό του Λονδίνου, στα λεωφορεία και σε χιλιάδες άλλα μέρη βλέπω καταπληκτικές διαφημίσεις για Τουρισμό στην Τουρκία. Πού είναι οι δικές μας; Υποψιάζομαι ότι σε άλλες χώρες, όπως στη Γαλλία, θα είναι ακόμα λιγότερες.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.