05/04/2013 06:45
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Βελτίωση στον Δείκτη Οικονομικού Κλίματος της Ελλάδας

Αναστροφή της τάσης στην πραγματική οικονομία καταγράφει το ρεκόρ τριετίας που σημειώθηκε τον Μάρτιο στον Δείκτη Οικονομικού κλίματος, σύμφωνα με την έρευνα που διεξήγαγε το Ινστιτούτο Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών. Ο σχετικός δείκτης ανήλθε στις 88,1 μονάδες, τον Μάρτιο, από 86,9 τον Φεβρουάριο και βρέθηκε στο υψηλότερο σημείο του από τον Οκτώβριο του 2009.

Σύμφωνα με την έρευνα, η σταδιακή βελτίωση του οικονομικού κλίματος από τις αρχές του έτους, φαίνεται να παγιώνεται καθώς οι μεγάλες αβεβαιότητες που χαρακτήριζαν την προηγούμενη χρονιά έχουν αμβλυνθεί ενώ η συμπεριφορά των οικονομικών μονάδων, νοικοκυριών και επιχειρήσεων, βρίσκεται σε φάση προσαρμογής στα νέα δεδομένα. Θετικά αποτιμήθηκε ότι επιδρούν οι αποπληρωμές μέρους των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου, η κινητικότητα στον τομέα των επενδύσεων και η επιστροφή καταθέσεων στο τραπεζικό σύστημα.

ΣΧΟΛΙΑ

  1. δημης avatar
    δημης 05/04/2013 16:39:49

    του...κλύσματος "οικονομικού"...θέλει να πει...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.