26/05/2011 18:49
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Βγήκε το πωλητήριο για τον ΟΤΕ

Από τον ΟΤΕ ξεκινά η υλοποίηση του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων. Το υπουργείο Οικονομικών γνωστοποίησε ότι ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου έστειλε σήμερα επιστολή στην διοίκηση της Deutsche Telekom, για την εκκίνηση της διαδικασίας.

Σημειώνεται ότι η συμφωνία βάσει της οποίας ο γερμανικός όμιλος εισήλθε στο μετοχικό κεφάλαιο του ΟΤΕ δίνει στο Δημόσιο το δικαίωμα να του πουλήσε σε προνομιακή τιμή το 10% των μετοχών του οργανισμού. Ωστόσο το Δημόσιο εξετάζει την πώληση του συνόλου των μετοχών που κατέχει, που ανέρχονται στο 16% του μετοχικού κεφαλαίου. Στο ποσοστό αυτό δεν περιλαμβάνεται το 4% του ΟΤΕ που κατέχει το ΙΚΑ, για το οποίο όμως το Δημόσιο έχει κρατήσει για λογαριασμό του τα δικαιώματα ψήφου.

http://www.enet.gr/

ΣΧΟΛΙΑ

 1. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 26/05/2011 18:59:23

  εεε.... αυτό είναι λίγο για δημόσιες σχέσεις. Ο ΟΤΕ έφυγε ουσιαστικά επί Σημίτη, τυπικά επί Αλογοσκούφη. Και είχαμε και ένα πουτ όψιον που κακώς δεν είχαμε εξασκήσει τόσο καιρό... Από χρηματοοικονομικής άποψης, τον χαρίσαμε, αφού βάλαμε τους συνδικαλιστές και τον εθνικό προμηθευτή να τον χαλάσουν λιγάκι. Θα προτιμούσα να τον χαρίζαμε στον εθνικό προμηθευτή, παρ' όλα αυτά.

 2. popolaros avatar
  popolaros 26/05/2011 19:57:19

  Από το Ελληνικό Δημόσιο στο Γερμανικό Δημόσιο.
  Αυτή είναι ιδιωτικοποίηση..

 3. East avatar
  East 26/05/2011 21:29:55

  Ο ΟΤΕ και όλες οι τηλεπικοινωνιακές εταιρίες πρέπει να κρατικοποιηθούν και ενοποιηθούν σε 1 κοινή.

  Αυτή η κρατική εταιρία πρέπει να ελέγχεται απευθείας από το κράτος(κι όχι συνδικαλιστές/σωματεία), να χρησιμοποιήσει αλλοδαπούς ως φθηνό εργατικό δυναμικό για βαριές-χειρωνακτικές εργασίες, και να αναλάβει επιχειρήσεις και σε φτωχότερες χώρες.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.