Βαρουφάκης και Σόιμπλε συμφώνησαν... ότι διαφωνούν!
08/06/2015 13:31
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Βαρουφάκης και Σόιμπλε συμφώνησαν... ότι διαφωνούν!

Για μακρά, παραγωγική συνάντηση σε εξαιρετικά φιλική ατμόσφαιρα με τον Γερμανό ομόλογό του, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, η οποία θα βοηθήσει στην ενίσχυση της διαδικασίας, έκανε λόγο ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, μετά το τέλος της συνάντησής τους και κάλεσε τους εκλεγμένους πολιτικούς να αναλάβουν την ευθύνη τους για το μέλλον της Ευρωζώνης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στη συζήτηση που είχαν για περίπου μιάμιση ώρα εξετάστηκε το πρόβλημα της Ελλάδα και υπήρξε κοινός τόπος ως προς τον προσδιορισμό του αλλά απο το υπουργείο ξεκαθαρίζουν ότι υπήρξε διαφορετική προσέγγιση ως προς τον τρόπο επίλυσης του πρόβληματος. Επί της ουσίας, απο το υπουργείο σημειώνουν ότι ο κ. Βαρουφάκης κατέστησε σαφές πώς τα μνημόνια δεν είναι ο τρόπος επίλυσης του προβλήματος.

«Είχαμε μια μακρά και παραγωγική συνομιλία με τον Δρ Σόιμπλε. Αυτές είναι δύσκολες στιγμές για την Ευρωπαϊκή Ένωση και ιδιαίτερα για την Ευρωζώνη. Είναι χρέος των εκλεγμένων πολιτικών να αναλάβουν τις ευθύνες τους σε ανώτερο επίπεδο προκειμένου να επιτύχουν μια συμφωνία που είναι απολύτως απαραίτητη για τη συνοχή της Ευρωζώνης, απολύτως αναγκαία για την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά είναι και μια ιστορική ευθύνη που δεν μπορούμε να απεμπολήσουμε.

Βαρουφάκης και Σόιμπλε συμφώνησαν... ότι διαφωνούν!

Οι συνομιλίες διεξήχθησαν σε εξαιρετικά φιλικό κλίμα. Υπάρχει κοινή κατανόηση του προβλήματος και αποκλειστικός σκοπός μας ήταν να προσπαθήσουμε να πετύχουμε μια κοινά σχεδιασμένη και συμφωνημένη λύση στο αδιέξοδο, στο οποίο έχουμε δυστυχώς βρεθεί τα τελευταία χρόνια με τη συνεχιζόμενη μεγάλη κρίση.

Πιστεύω ότι οι σημερινές συνομιλίες θα συμβάλουν στην ενίσχυση της διαδικασίας των τελευταίων ημερών ή εβδομάδων, πριν καταλήξουμε σε μια τελική συμφωνία στις συνεχιζόμενες συζητήσεις.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το εάν υπήρξαν κάποιες συγκεκριμένες παραχωρήσεις, ο κ. Βαρουφάκης απάντησε: «Δεν διαπραγματευόμασταν. Θέταμε κοινό τόπο».

Mετά τη συνάντηση με τον κ. Σόιμπλε ο έλληνας υπουργός είχε τις εξής συναντήσεις:

-Στις 13:00 ώρα Ελλάδος με αντιπροσωπεία βουλευτών των Πρασίνων.
-Στις 14:30 ώρα Ελλάδος με τον Γκρέγκορ Γκίζι και αντιπροσωπεία βουλευτών του κόμματος Die Linke.
-Στις 17:00 ώρα Ελλάδος με αντιπροσωπεία βουλευτών του SPD.

-Στις έξι το απόγευμα θα συμμετάσχει ως ομιλητής σε εκδήλωση στο γαλλικό Καθεδρικό που διοργανώνουν τα ιδρύματα Humboldt- Viadrina Governance και Hans Buckler.

imerisia.gr

ΣΧΟΛΙΑ

  1. Tζανής avatar
    Tζανής 08/06/2015 16:30:28

    Σε κουβέντες να βρισκόμαστε!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.