«Βάσιμη η εκτίμηση για ανάπτυξη άνω του 0,6% το 2014»
12/05/2014 20:38
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

«Βάσιμη η εκτίμηση για ανάπτυξη άνω του 0,6% το 2014»

Αισιοδοξία ότι η ύφεση στην οικονομία θα περιορισθεί το α΄ τρίμηνο εφέτος πλησίον του -1%, εκφράζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης

Αισιοδοξία ότι η ύφεση στην οικονομία θα περιορισθεί το α΄ τρίμηνο εφέτος πλησίον του -1%, εκφράζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης. Τα στοιχεία για την πορεία του ΑΕΠ (τριμηνιαίοι εθνικοί λογαριασμοί) για το α΄ τρίμηνο θα ανακοινωθούν από την ΕΛΣΤΑΤ την προσεχή Πέμπτη. Εάν οι προσδοκίες του υπουργείου Οικονομικών επαληθευθούν, τότε, σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου, θεωρείται βάσιμη η εκτίμηση για ανάπτυξη άνω του 0,6%- και πιθανόν κοντά στο 1%- για το σύνολο του 2014.

Όπως αναφέρουν οι συγκεκριμένοι παράγοντες, το α΄ τρίμηνο πέρυσι είχε καταγραφεί ύφεση της τάξης του 6%. Οπότε, στην περίπτωση που επιβεβαιωθεί η πρόβλεψη για μείωση του ΑΕΠ κατά 1% εφέτος, η διαφορά των 5 μονάδων θα αποτελεί προανάκρουσμα της επανόδου σε ρυθμούς ανάπτυξης, υψηλότερους των αρχικών εκτιμήσεων.

ΣΧΟΛΙΑ

  1. George N avatar
    George N 12/05/2014 21:42:28

    Μακάρι αλλά μοιάζει να έχουμε ακόμα το κάρο μπροστά από τα άλογα. Όλοι μειώνουν φόρους πρώτα και μετά βλέπουν ανάπτυξη.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.