29/10/2010 13:42
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου στην Πειραιώς

Σημαντικό βήμα για την ισχυροποίησή της στην τραπεζική αγορά, ενόψει και των stress tests του Νοεμβρίου, πραγματοποιεί η τράπεζα Πειραιώς η οποία ανακοίνωσε σήμερα ότι προχωρά σε διαδικασία αύξησης μετοχικού κεφαλαίου υπέρ των παλαιών μετόχων με καταβολή μετρητών ύψους 800 εκατ. Ευρώ. Παράλληλα, προχωρά και στην έκδοση ομολογιακού δανείου 200 εκατ. Ευρώ επιχειρώντας την ενίσχυσή της και τη διατήρηση ισχυρής θέσης με νέα κεφάλαια 1 δις ευρώ.

Ο Μ. Σάλλας έκανε αυτό που περίμεναν όλοι καθώς οι τράπεζες πιέζονται προκειμένου να περάσουν επιτυχώς τα τεστ που σημειωτέον δεν είναι περισσότερα αυστηρά από τα προηγούμενα. Ωστόσο, οι αυξήσεις κεφαλαίου θεωρούνται επιβεβλημένες. Το θέμα που καλείται να λύσει τώρα η Πειραιώς είναι οι ανάδοχοι. Σύμφωνα με την τράπεζα, έχουν ληφθεί εγγυήσεις, υποκείμενες σε συνήθεις όρους, για την πλήρη κάλυψη της έκδοσης από τους χρηματοοικονομικούς οίκους Barclays Capital, Credit Suisse, Goldman Sachs International και Morgan Stanley, οι οποίοι θα ενεργήσουν από κοινού ως Διεθνείς Συντονιστές της έκδοσης.

«Είναι ένα σημαντικό βήμα για την Τράπεζα Πειραιώς, το οποίο οδηγεί σε περαιτέρω ισχυροποίηση της κεφαλαιακής μας βάσης μέσα σε ένα απαιτητικό περιβάλλον και μας επιτρέπει να επωφεληθούμε από κάθε πιθανή βελτίωση των οικονομικών συνθηκών», δήλωσε ο Μ. Σάλλας.

Η τιμή διάθεσης θα προσδιοριστεί πριν από την έναρξη της δημόσιας προσφοράς της αύξηση μετοχικού κεφαλαίου (αναμένεται να πραγματοποιηθεί τον Ιανουάριο του 2011).

Για την πραγματοποίηση της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου η Τράπεζα θα συγκαλέσει Έκτακτες Γενικές Συνελεύσεις των κοινών και προνομιούχων μετόχων της  ώστε να εγκριθεί:

α) η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με παροχή δικαιωμάτων προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων β) η μείωση της ονομαστικής αξίας των κοινών μετοχών της Τράπεζας χωρίς την αύξηση του συνολικού αριθμού αυτών

Από τις παραπάνω Γενικές Συνελεύσεις η Τράπεζα προτίθεται επίσης να ζητήσει την έγκριση των μετόχων για την έκδοση μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου ύψους μέχρι 250 εκατ. ευρώ, με κατάργηση των δικαιωμάτων προτίμησης, ούτως ώστε να βελτιώσει τη χρηματοοικονομική της ευελιξία, αποκτώντας τη δυνατότητα να ενισχύσει περαιτέρω τα κεφάλαιά της, όποτε αυτό κριθεί σκόπιμο.

ύ κεφαλαίου σε αρχική ή σε επόμενη Επαναληπτική Γενική Συνέλευση, η δημόσια προσφορά της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου αναμένεται να ξεκινήσει τον Ιανουάριο του 2011. Οι λεπτομερείς όροι της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου θα καθοριστούν από το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας πριν την έναρξη της δημόσιας προσφοράς.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 29/10/2010 15:09:28

  Μετατρέψιμο δάνειο; Caveat emptor. Τα μετατρέψιμα είναι γενικώς κοροϊδία, και σε αυτό το περιβάλλον... Αν δεν ανέβει η μετοχή, σου ανήκει η Τράπεζα.... χμμμ. -- το παρόν δεν είναι επενδυτική συμβουλή.

 2. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 29/10/2010 15:12:47

  Αναμεταξυ τους το οργανωνουν...Αρχαιε με ολiγον exposure.
  Ειπα.. Βασιλεια ΙΙΙ κουκουλοφορα.

  ΠΠ

  • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
   ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 29/10/2010 15:14:33

   μην ξεχασω, θελουν και να κερδισουν χρονο μεχρι το Γεναρη.. οπως με τη φουσκα ΑΤΕ και ΤΤ. Ποιος ζει ποιος βασιλευει μεχρι το Γεναρη. Τσιμπά τσιμπά το χαρτι?? :)

   ΠΠ

 3. 3birdssitting avatar
  3birdssitting 29/10/2010 18:50:47

  "Δωστε και Σωστε"

  Μονον που δεν σωζεται η Πειραιώς με τον Σάλλα ή και χωρίς αυτόν.

  εαν οχι για κλείσιμο, Μάλλον για εξαγορά σε τιμή ευκαιρείας θα πάει.

 4. ΤΡΑΠΕΖΙΤΗΣ avatar
  ΤΡΑΠΕΖΙΤΗΣ 29/10/2010 19:22:22

  ΔΕΙΤΕ ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΟ ΡΟΛΟ ΤΟΥ ΠΑΝΤΑΛΑΚΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΗΣ ΑΤΕ .ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΗΚΕ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΑΤΕ ΜΕ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΤΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΤΥΓΧΑΝΕΙ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΜΕΤΟΧΟΣ . ΟΜΩΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΦΙΑΣΚΟ ΤΗΣ ΜΑΙΜΟΥ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΤΗΣ ΧΡΕΟΚΟΠΗΜΕΝΗΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΑΤΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΤ ΕΧΕΙ ΒΑΛΘΕΙ ΜΕ ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΕΙ ΤΗΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ .ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΤΡΑΠΕΖΑ ΖΟΥΝ ΕΝΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟ ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ Π.Χ. ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ (ΑΦΟΥ ΚΑΤΗΡΓΗΣΕ ΤΑ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΕΠΙΤΟΚΙΟ 6,40 % ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΟΙ ΑΛΛΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΔΙΝΟΥΝ 4 ΜΕ 5 %). ΚΡΑΤΑ ΤΑ ΕΠΙΤΟΚΙΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ Η ΑΤΕ ΠΑΣΧΕΙ ΑΠΟ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑ . ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΡΥΦΑΙΟ :
  ΔΕΝ ΠΡΟΣΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΥΓΧΟΝΤΕΣ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΑΣΕΠ ΣΤΗΝ ΑΤΕ ΜΕ ΤΟ ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΟ ΤΩΝ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΕΞΟΔΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΕΙ Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΝ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΧΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΚΕΝΑ ΣΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΕΧΕΙ ΗΓΕΜΟΝΙΚΕΣ ΑΜΟΙΒΕΣ . ( ΑΝ ΤΟΝ ΣΤΕΛΝΑΝ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΟΥΣΕ Η ΑΤΕ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 50 ΥΠΑΛΗΛΛΟΥΣ ).
  ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΕΙΤΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΜΙΑΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΑΜΟΙΒΕΤΑΙ ΗΓΕΜΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΣΤΟΧΟ ΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ .
  ΤΥΧΑΙΟ ? ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ.

  • 11888 avatar
   11888 @ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗΣ 29/10/2010 21:36:00

   Το παραξενο θα ηταν να βαλουν επικεφαλης της ΑΤΕ κανενα νεο παιδι με προσοντα απο το opengov(ανεκδοτο ηταν αυτο).

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.