31/03/2012 15:57
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αυξήσεις 5%, σε εισιτήρια πλοίων, από αύριο

Σε αύξηση της τιμής του εισιτηρίου προχωρούν από αύριο κάποιες ακτοπλοϊκές εταιρείες, που επικαλούνται ήδη αυξημένο λειτουργικό κόστος και ζημιές, λόγω της ανόδου της τιμής των καυσίμων και της μείωσης της επιβατικής κίνησης.

Ήδη, μεγάλη εταιρεία στον χώρο της ακτοπλοΐας ανακοίνωσε αύξηση 5% στην τιμή των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, από 1ης Απριλίου, ενώ οι εταιρείες εκτιμούν ότι η φετινή πασχαλινή έξοδος θα κινηθεί σε πολύ χαμηλότερα επίπεδα από πέρυσι λόγω της κρίσης.

Πολλές εταιρείες στις ελεύθερες δρομολογήσεις από την αρχή του χρόνου έχουν μειώσει τα δρομολόγια αλλά και τις ταχύτητες στα πλοία, με αποτέλεσμα η διάρκεια του ταξιδιού να αυξάνεται κατά μισή έως μία ώρα.

Οι ακτοοπλόοι ασκούν, πιέσεις για την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου στην ακτοπλοΐα και την άμεση καταβολή των ποσών που οφείλονται από τις επιδοτήσεις των άγονων γραμμών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα χρήματα των επιδοτήσεων για τις άγονες έχουν εκταμιευθεί. Ωστόσο, δεν μπορούν να δοθούν στις εταιρείες, λόγω του διαχωρισμού του υπουργείου με το λιμενικό, που είχε και τον ειδικό λογαριασμό στον οποίο, μετά από έλεγχο, κατατίθενταν τα ποσά.

Ακόμη, οι ακτοοπλόοι εγείρουν ζήτημα συνθέσεων πληρωμάτων, κατάργησης της υποχρεωτικής ετήσιας δρομολόγησης των πλοίων και της 12μηνης υποχρεωτικής απασχόλησης του πληρώματος.

Υποστηρίζουν ότι το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο για την ακτοπλοΐα αντίκειται στο κοινοτικό δίκαιο και θα πρέπει να αλλάξει, ενώ θέτουν και θέμα αλλαγής στους μήνες δρομολόγησης των ταχύπλοων.

ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ariadne avatar
    Ariadne 31/03/2012 22:58:48

    Καταμεσής της κρίσης, μέσα στο γενικό κούρεμα μισθών και συντάξεων, κάποιοι βρίσκουν την ευκαιρία να κερδοσκοπήσουν.
    Και βέβαια, επειδή έρχεται το Πάσχα και αρκετοί άνθρωποι θα ταξιδέψουν στις ιδιαίτερες πατρίδες τους, είναι ευκαιρία να κερδίσουν κάποιοι χρήματα. Να δείτε πως κάτι παρόμοιο θα γίνει και με τα καύσιμα, που θα αυξηθούν με διάφορες προφάσεις, ενώ όταν ερωτηθούν οι αρμόδιοι και οι εκπρόσωποι των βενζινοπωλών, θα πούν πάλι οτι "πρόκειται για μεμονωμένες περιπτώσεις"

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.