26/11/2010 14:42
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αυξήθηκε χθες ο έκτακτος δανεισμός προς τις Τράπεζες

Ο έκτακτος δανεισμός από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αυξήθηκε και πάλι την Πέμπτη, όπως έδειξαν τα σημερινά στοιχεία της ΕΚΤ, υποδεικνύοντα ότι ορισμένες τράπεζες αντιμετωπίζουν πρόβλημα στην πρόσβαση τους στις αγορές για κεφάλαια εν μέσω ανησυχιών ότι η δημοσιονομική κρίση στην Ιρλανδία και την Ελλάδα θα επεκταθεί και σε άλλες περιοχές της ζώνης του ευρώ.

Τα στοιχεία της ΕΚΤ έδειξαν ότι μία ή περισσότερες τράπεζες δανείστηκαν 3,948 δισ. ευρώ από την κεντρική τράπεζα overnight την Πέμπτη σε σύγκριση με 2,170 δισ. ευρώ την Πέμπτη. Αυτή είναι η 10η διαδοχική ημέρα που οι τράπεζες ζητάνε περισσότερα από 1,5 δισ. ευρώ από την ΕΚΤ με το αυξημένο επιτόκιο του 1,75%.

Η ΕΚΤ δεν ανακοίνωσε τα ονόματα ή την προέλευση των τραπεζών που ζήτησαν έκτακτη χρηματοδότηση, ωστόσο dealers από την αγορά χρήματος επισημαίνουν ότι τα τελευταία στοιχεία δείχνουν την αυξανόμενη απόκλιση και έλλειψη εμπιστοσύνης στην αγορά χρήματος του ευρώ.

Τα στοιχεία της ΕΚΤ έδειξαν παράλληλα ότι οι τράπεζες από τις 16 χώρες της ζώνης του ευρώ τοποθέτησαν 40,179 δισ. ευρώ overnight στην κεντρική τράπεζα με επιτόκιο 0,25%, χαμηλότερο από αυτό της αγοράς που βρίσκεται στο 0,48%.

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.