07/07/2011 13:56
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ασφυξία σε χιλιάδες νοικοκυριά από νέα αύξηση του επιτοκίου της ΕΚΤ

Περαιτέρω οικονομική ασφυξία σε χιλιάδες επιχειρήσεις και νοικοκυριά αναμένεται να προκαλέσει η αύξηση του βασικού επιτοκίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας την Πέμπτη. Οι αναλυτές έχουν προεξοφλήσει την αύξηση των επιτοκίων, ειδικά μετά τις πρόσφατες δηλώσεις του Ζαν Κλοντ Τρισέ περί «ισχυρής επαγρύπνησης» στο θέμα του πληθωρισμού.

Η ΕΚΤ αναμένεται να προχωρήσει κατά τη συνεδρίαση της Πέμπτης στην αύξηση του επιτοκίου της κατά 0,25% για δεύτερη φορά μέσα στο έτος επιβαρύνοντας τις μηνιαίες δόσεις των δανείων χιλιάδων επιχειρήσεων και νοικοκυριών στη χώρα μας.

Το επιτόκιο αναμένεται να διαμορφωθεί στο 1,50% από 1,25% που ισχύει σήμερα ενώ η εξέλιξη στο μέτωπο των επιτοκίων έχει επιβαρύνει και το διατραπεζικό επιτόκιο Euribor τριμήνου με το οποίο είναι συνδεδεμένα τα περισσότερα δάνεια της Ελλάδας, το οποίο την Τετάρτη κατέγραψε νέο ρεκόρ έτους στο 1,57%.

Στο μεταξύ, σταθεροποιητικά κινείται την Πέμπτη το ευρώ έναντι του δολαρίου, ενόψει της συνεδρίασης της ΕΚΤ.

http://www.skai.gr/

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.