19/02/2010 17:36
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αρχισαν εκτελωνισμοί καυσίμων -Ρήγμα στην απεργία των τελωνειακών

Διασπάστηκε το απεργιακό μέτωπο των τελωνειακών την Παρασκευή, με αποτέλεσμα να έχουν ξεκινήσει οι εκτελωνισμοί καυσίμων στη Θεσσαλονίκη και άλλες περιοχές της Β.Ελλάδας, καθώς και στην Κρήτη. Στην Αττική και αλλες περιοχές της χώρας τα πρατήρια έχουν στεγνώσει από αμόλυβδη και σούπερ αμόλυβδη, καθώς και από πετρέλαιο θέρμανσης.Συγκεκριμένα, χωρίς προβλήματα εκτελωνίζονται από το πρωί τα καύσιμα στο Στ' Τελωνείο Θεσσαλονίκης, καθώς μερίδα τελωνειακών υπαλλήλων επέστρεψαν στα πόστα τους, κόντρα στην απόφαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας τους για συνέχιση της απεργίας του κλάδου μέχρι και την ερχόμενη Τετάρτη.Μάλιστα, δεκάδες οδηγοί βυτιοφόρων από την Αθήνα ξεκίνησαν το πρωί για τη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να εφοδιαστούν με καύσιμα, όπως επιβεβαίωσαν στο ΑΠΕ οι πρόεδροι σωματείων Ιδιοκτητών Βυτιοφόρων.

Επιπλέον, από τα ξημερώματα κανονικά εργάζονται όλοι οι υπάλληλοι στα τελωνεία Νίκης, στο νομό Φλώρινας και Ευζώνων στο νομό Κιλκίς. Επίσης, ο σταθμός φορτοεκφόρτωσης των Ελληνικών Πετρελαίων (ΕΛΠΕ), στη Σίνδο, κάνει κανονικά φορτώσεις, καθώς οι βυτιοφορείς ανέστειλαν την προγραμματισμένη για σήμερα απεργία τους.

Παράλληλα, κανονικά γίνονται οι εκτελωνισμοί καυσίμων στην Κρήτη, καθώς οι τελωνειακοί επέστρεψαν στην εργασία τους. Όπως μετέδωσε η ΝΕΤ, η εξέλιξη προκάλεσε την παραίτηση του προέδρου της ομοσπονδίας τελωνειακών Κρήτης.

Πάντως, έως ότου εξομαλυνθεί η κατάσταση με την τροφοδοσία της αγοράς σε καύσιμα, οι ουρές εξακολουθούν να σχηματίζονται στα βενζινάδικα της Αττικής και άλλων περιοχών της χώρας.

Δυσεύρετη είναι η αμόλυβδη και η σούπερ αμόλυβδη, η τιμή της οποίας έχει ανέλθει στα 1,6 ευρώ το λίτρο. Την ίδια ώρα, η αγορά έχει «στεγνώσει» και από πετρέλαιο θέρμανσης. 

 
 

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.