07/03/2012 19:07
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αρχίζει το λαθρεμπόριο ναυτικών καυσίμων

Μας… επεξεργάζονται κανονικά με το λαθρεμπόριο πετρελαίου στο Υπουργείο Οικονομικών ή μας φαίνεται; Η κυβέρνηση έχει προαναγγείλει ότι τον Οκτώβριο θα εξισωθεί η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης με του πετρελαίου κίνησης, δήθεν για να χτυπηθεί το λαθρεμπόριο (που υπολογίζεται μόνο σ’ αυτά τα καύσιμα ότι φτάνει τα 350 εκατ. ευρώ το χρόνο).

Αυτό όμως που θέλει να κάνει είναι να εισπράξεις τα 350 εκατ. και όχι να χτυπήσει το λαθρεμπόριο. Διότι όπως είπε στην επιτροπή οικονομικών υποθέσεων της Βουλής ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εταιριών Εμπορίας Πετρελαιοειδών Ελλάδος Γιάννης Ψυχογιός, οι λαθρέμποροι θα δίνουν ναυτιλιακό καύσιμο! «Κάνοντας αυτή την εξίσωση του φόρου πετρελαίου θέρμανσης και πετρελαίου κίνησης, σταματάει πια το κίνητρο που έχουν όλοι οι «κακοί» της αγοράς να κάνουν το λαθρεμπόριο αυτό, αλλά από την άλλη μεριά, αυξάνεται το κίνητρο κάποιος που έχει ναυτιλιακό καύσιμο, να το πουλήσει πια σαν πετρέλαιο θέρμανσης», είπε και προειδοποίησε ότι "τώρα που το πετρέλαιο θέρμανσης θα ανέβει η τιμή του, το κίνητρο που θα έχει κάποιος για να χρησιμοποιήσει το ναυτιλιακό πετρέλαιο ως πετρέλαιο θέρμανσης, θα είναι πάρα πολύ μεγάλο».

Υπενθυμίζεται ότι τα μη ποντοπόρα πλοία δεν έχουν περιορισμό στα πόσα καύσιμα μπορούν να πάρουν. Έτσι παραγγέλνουν έως και πέντε φορές πάνω από το όριο του πλοίου και στη συνέχεια το μεταφέρουν σε αποθήκες στην στεριά. Οι δε έλεγχοι που γίνονται από τους τελωνειακούς είναι «χτυπημένοι» - «με το παίρνουμε τηλέφωνο στο Λιμενικό για να μας δώσουν σκάφος να κάνουμε έλεγχο, το έχουν μάθει οι λαθρέμποροι», λένε οι τελωνειακοί.

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ιωάννης33 avatar
  Ιωάννης33 07/03/2012 19:19:55

  Πραγματικά σε αυτό το θέμα δεν με απασχολεί καθόλου το τι θα καίω.Ας το λένε όπως να'ναι,ας έχει ότι χρώμα θέλει.Μόνο να φροντίσουν να έχει μια λογική τιμή.Φέτος σαλτάραμε,ειδικά εδώ πάνω που δεν υπάρχει ενναλακτική.Μόνο πετρέλαιο και ξύλα έχουμε να επιλέξουμε.Φροντίστε του χρόνου για την τιμή...

 2. Κ.Σ.Μαυρόπουλος avatar
  Κ.Σ.Μαυρόπουλος 07/03/2012 20:38:49

  Χα, χα.
  Θυμάστε πριν κάποια χρόνια, όταν κάποιοι κάθησαν στο σκαμνί επειδή δήθεν εφοδίαζαν στον Περαία με καύσιμα πλοία τα οποία βρισκόταν στον Ειρηνικό και άλλους ωκεανούς και κάποιος από τους αρχηγούς της Ν.Δ. τους υπερασπίσθηκε στο δικαστήριο ως μάρτυρας?
  Θυμάστε επίσης ότι ένας από τους κατηγορουμένους συναντήθηκε το φθινόπωρο του 1993 με άλλον πολιτικό που επίσης έγινε πρόεδρος στο ίδιο κόμμα?

 3. lotofagos avatar
  lotofagos 07/03/2012 21:47:07

  Γιατί "αρχίζει"?
  Συνεχίζει ακάθεκτο ... Θα ελεγα

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.