12/01/2011 17:03
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αρνητική η γνωμάτευση της Επιθεώρησης Εργασίας για την επιχειρησιακή σύμβαση στη ΝΕΟΓΑΛ

Ολοκληρώνεται η συνεδρίαση του Συμβουλίου Κοινωνικού Ελέγχου της Επιθεώρησης Εργασίας, όπου μεταξύ άλλων, εξετάζεται η επιχειρησιακή σύμβαση της ΝΕΟΓΑΛ με το σωματείο των εργαζομένων.

Το Συμβούλιο εξέτασ,ε μεταξύ άλλων, την Ειδική Επιχειρησιακή Σύμβαση που είχε συνάψει στις 29 Δεκεμβρίου η γαλακτοβιομηχανία Δράμας ΝΕΟΓΑΛ με το σωματείο των εργαζομένων και η οποία προβλέπει την μείωση των αποδοχών των εργαζομένων κατά 9% για την επόμενη διετία.

Η γνωμάτευση του Συμβουλίου για τη σκοπιμότητα της Σύμβασης, είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, αρνητική και το ΣΕΚΕΕ εκτιμά ότι τα στοιχεία που υποβλήθηκαν με την αιτιολογική έκθεση δεν επαρκούν ώστε να κρίνεται δικαιολογημένη η κατάρτιση Ειδικής Επιχειρησιακής Σύμβασης.

Υπενθυμίζεται ότι και η ίδια η εταιρεία -διά του εκπροσώπου της Χριστοφόρου Σεβαστίδη- είχε ανανγωρίσει ότι η συγκεκριμένη σύμβαση «υπεγράφη προληπτικά, γιατί η επιχείρηση διαβλέπει το μέλλον της ελληνικής οικονομίας, που σίγουρα θα είναι δύσκολο».

Την ακύρωση της συμφωνίας στη ΝΕΟΓΑΛ ΑΕ Δράμας για ειδική επιχειρησιακή σύμβαση είχε ζητήσει και η ΓΣΕΕ.

Τα οικονομικά αποτελέσματα της ΝΕΟΓΑΛ

Σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα που έχει παρουσιάσει, η ΝΕΟΓΑΛ ήταν κερδοφόρος όλα τα προηγούμενα χρόνια, με επιδόσεις μάλιστα που θα ζήλευαν ακόμη και οι ισχυρότερες επιχειρήσεις του τομέα της, αφού το μέσο περιθώριο κέρδους της τη δεκαετία 2000-2009, ως ποσοστό των πωλήσεων, ήταν 9,87%, βάσει των κερδών προ φόρων που κατέγραψε.

Πραγματοποίησε συνολικές πωλήσεις ύψους 161,43 εκατ. ευρώ και κατέγραψε συνολικά κέρδη προ φόρων ύψους 15,94 εκατ. ευρώ. Η μέση ετήσια κερδοφορία της ανήλθε σε σχεδόν 1,6 εκατ. ευρώ.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ

  1. Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής 12/01/2011 17:39:30

    Και είχαν μια καούρα τα αφεντικά για τη γνωμοδότηση της επιθεώρησης εργασίας...

    Αν δεν τη βγάλουν (κι αυτοί) οι επιθεωρητές με τίποτα... εγκαύματα, τυχεροί θα είναι. Όσο για τους υπαλλήλους, πολύ απλά θα υπογράφουν για όσα έπαιρναν πριν, και θα παίρνουν όσα θα προέβλεπε η νέα σύμβαση αν ίσχυε. Τύποις.

    Καλώς ήρθατε στην αυθαιρεσία του νεοφιλελευθερισμού. Περάστε...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.