17/09/2009 14:29
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απώλεια 25 εκατ. θέσεων εργασίας έως και το 2010 προβλέπει ο ΟΟΣΑ

Σήμα κινδύνου για τους εργαζόμενους παγκοσμίως εξέπεμψε χθες ο ΟΟΣΑ, καθώς προέβλεψε πως η παγκόσμια ύφεση μπορεί να κοστίσει συνολικά 25 εκατ. θέσεις εργασίας μέχρι τα τέλη του 2010, όταν το ποσοστό των ανέργων στις 30 χώρες–μέλη του εκτιμά πως θα φθάσει στο 10%, με αποτέλεσμα να βρεθούν εκτός αγοράς εργασίας συνολικά περί τα 57 εκατ. άνθρωποι. Οι επώδυνες αυτές εξελίξεις είναι, σύμφωνα με τον διεθνή οργανισμό, ανεξάρτητες από την ανάκαμψη, καθώς εκτιμά πως όταν αυτή σημειωθεί θα είναι αναιμική και χωρίς τη δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης. Εκανε μάλιστα λόγο για τη δημιουργία μιας χαμένης γενιάς νέων ανέργων, οι οποίοι κινδυνεύουν να παγιδευτούν στη μακροχρόνια ανεργία.

Στην εν λόγω έκθεση τονίζει ότι και σε παλαιότερες υφέσεις η ανεργία παρέμεινε σχετικά υψηλή σε σύγκριση με τα προ της κρίσης επίπεδα ακόμη και όταν η παραγωγή επέστρεφε στο μακροχρόνιο δυναμικό ανάπτυξης και χρειάστηκε να παρέλθουν χρόνια για να αποκατασταθεί η απασχόληση στα προ της κρίσης επίπεδα. Τα ποσοστά ανεργίας ανάμεσα στις χώρες–μέλη του ΟΟΣΑ παρουσιάζουν, πάντως, μεγάλες αποκλίσεις, κυμαινόμενα από το μόλις 3,3% της Ολλανδίας μέχρι το 18,1% της Ισπανίας. Η Ισπανία συγκαταλέγεται μάλιστα μαζί με την Ιρλανδία και τις ΗΠΑ στις τρεις χώρες που επλήγησαν στον μέγιστο βαθμό από την κρίση καθώς το ποσοστό ανεργίας της αυξήθηκε κατά 9,7% ενώ των άλλων δύο κατά 7,8% και 4,5%, αντιστοίχως, από τις αρχές του 2007 μέχρι τα μέσα του τρέχοντος έτους.
http://www.oecd.org/document/62/0,3343,en_2649_37457_43701438_1_1_1_1,00.html

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.