06/10/2010 17:24
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Από ρεκόρ σε ρεκόρ ο χρυσός

Σε νέο ιστορικό υψηλό εκτοξεύθηκε η τιμή spot του χρυσού, αγγίζοντας τα 1348,40 δολ. ανά ουγκιά, καθώς στις διεθνείς αγορές, το μεγαλύτερο θέμα συζήτησης είναι το ενδεχόμενο γύρου ποσοτικής χαλάρωσης της νομισματικής πολιτικής από τις κεντρικές τράπεζες των μεγαλύτερων οικονομιών του πλανήτη.

Μετά την αιφνιδιαστική κίνηση της Ιαπωνίας να μειώσει τα επιτόκιά της σχεδόν σε μηδενικό επίπεδο και να ιδρύσει ταμείο 60 δισ. δολ. για την αγορά κρατικών και επιχειρηματικών ομολόγων και άλλων τίτλων, οι αγορές αναμένουν παρόμοιες κινήσεις και από άλλες κεντρικές τράπεζες. Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ έχει αφήσει ανοιχτό αυτό το ενδεχόμενο, ενώ ΕΚΤ και Τράπεζα της Αγγλίας συνεδριάζουν αύριο Πέμπτη.

Οι ανησυχίες για την πορεία της διεθνούς οικονομίας και η πτωτική τάση του δολαρίου έχουν οδηγήσει σε ράλι του χρυσού κατά 8% αυτό τον μήνα και κατά 23% για το 2010

ΣΧΟΛΙΑ

  1. Orestios avatar
    Orestios 06/10/2010 17:35:23

    Η Ιαπωνία είναι χαμένη από χέρι.
    Όταν ξεπούλησε το μεγαλύτερο και πανίσχυρο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο του κόσμου, τάισε κάθε λογής λαμόγιο.
    Τώρα πάπαλα.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.