Από «αποικιοκράτες» έγιναν «σύντροφοι» οι Κινέζοι!
19/02/2015 21:11
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Από «αποικιοκράτες» έγιναν «σύντροφοι» οι Κινέζοι!

Κωλοτούμπα και για την Cosco…

Είναι 2009 και ο Αλέξης Τσίπρας μαζί με δύο νυν υπουργούς, του κ. Θοδ. Δρίτσα και Παν. Λαφαζάνη κατεβαίνουν στο λιμάνι για να συμπαρασταθούν στους απεργούς λιμενεργάτες που αντιδρούν στη συμφωνία με την Cosco.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ βγάζει έναν «δεκάρικο» στο πόδι και λέει μεταξύ άλλων: «Η μόνη λύση είναι να ανακτήσει το Δημόσιο αυτό που του ανήκει. Να ανακτήσουμε το δημόσιο έλεγχο του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας και να κατοχυρωθούν οι εργασιακές σχέσεις για εκατοντάδες εργαζόμενους», ενώ χαρακτήρισε αποικιοκρατική τη σύμβαση που έχει υπογραφεί με την COSCO και εξέφρασε ερωτήματα για τις κινήσεις της νέας κυβέρνησης.

"Δεν πρόκειται για έναν αγώνα που αφορά στενά και μόνο τους εργαζόμενους στο λιμάνι. Πρόκειται για έναν αγώνα που αφορά το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας.

Ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε ότι τον εξέπληξαν θετικά οι λιμενεργάτες με "την ανιδιοτέλεια, την εντιμότητα, ενός αγώνα για λογαριασμό της κοινωνίας και όχι για λογαριασμό δικό τους", συμπληρώνοντας ότι δεν πρόκειται για έναν αγώνα που αφορά στενά και μόνο τους εργαζόμενους στο λιμάνι, αλλά για έναν αγώνα που αφορά το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας.

Αυτά πριν από πέντε χρόνια. Σήμερα ο κ. Τσίπρας σημαιοστολισμένος, με υπουργική συνοδεία και τον Καμμένο στην πρώτη γραμμή. Ο πρωθυπουργός μέχρι και στα κινεζικά χαιρέτησε και φούσκωσε από περηφάνια. «Η Ελλάδα θα αποτελεί πάντα στήριγμα για τον κινεζικό λαό, όταν αυτός το έχει ανάγκη» δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, που πρόσθεσε πως «η συνεργασία των δύο λαών στη θάλασσα αποτελεί βάση για τις δύο χώρες».

Στο πλαίσιο αυτό, όπως υποστήριξε ο κ. Τσίπρας, «αποδίδουμε ιδιαίτερη σημασία στις υφιστάμενες κινεζικές δραστηριοποιήσεις στην Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένης της Cosco, προς το κοινό όφελος και συμφέρον των λαών μας. Αποδίδουμε ιδιαίτερη σημασία στην ανάδειξη του Πειραιά σε κόμβο όχι μόνο στην Ευρώπη αλλά σε παγκόσμιο επίπεδο».

Τι έγινε σύντροφε Αλέξη; Η αποικιοκρατική συμφωνία έγινε συμφέρουσα επένδυση και για τους δύο λαούς;

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Wolf avatar
  Wolf 19/02/2015 22:23:42

  Τι δεν πέταξε ο Αλέξης, με τον Λαφαζάνη και το Δρίτσα, τους Κινέζους στη θάλασσα? Δεν μπορεί κάποιο λάθος θα έγινε!!! ============ Τετάρτη, 4 Νοεμβρίου 2009 11:28 πμ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ Κ.Ο. ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ Ο Πρόεδρος της Κ. Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, και οι Παν. Λαφαζάνης, Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Βουλευτής Β' Πειραιά και Θοδ. Δρίτσας, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Α' Πειραιά, παραχώρησαν σήμερα Συνέντευξη Τύπου με θέμα τις απόψεις του ΣΥΡΙΖΑ για το λιμάνι του ΠΕΙΡΑΙΑ. Στην τοποθέτηση ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε: «Να σας ευχαριστήσουμε για την παρουσία σας εδώ. Είναι ένα θέμα που δεν αφορά μόνο τον Πειραιά αλλά είναι εθνικής σημασίας για την οικονομία της χώρας. Κατά την διάρκεια της υπογραφής της σύμβασης παραχώρησης του σταθμού εμπορευματοκιβωτίων του λιμανιού του Πειραιά στην κινεζική πολυεθνική Cosco από την απελθούσα κυβέρνηση της ΝΔ, το κόμμα τότε της αξιωματικής αντιπολίτευσης και σήμερα κυβερνών κόμμα, το ΠΑΣΟΚ, κατήγγειλε την σύμβαση παραχώρησης ως αποικιοκρατική και επιβλαβή για το δημόσιο συμφέρον. Αυτή ήταν και εξακολουθεί να είναι η θέση του ΣΥΡΙΖΑ. Η σύμβαση είναι αποικιοκρατική, πράγμα το οποίο δεν το λέμε μονάχα εμείς, το παραδέχονται σχεδόν όλοι. Ο σταθμός εμπορευματοκιβωτίων του Πειραιά μετατρέπεται με βάση αυτή την σύμβαση σε έδαφος της πολυεθνικής Cosco όπου δεν ισχύουν οι κανόνες φορολογίας, δεν ισχύουν οι νόμοι που ισχύουν στην χώρα μας και το Σύνταγμα για την προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων και όπου το ελληνικό κράτος δεν έχει καμία δικαιοδοσία να παρέμβει και να κάνει ελέγχους.

 2. bob o mastoras avatar
  bob o mastoras 20/02/2015 00:40:30

  Vamos Bien!
  Αν μας χρειαστούν ε;
  Έτσι έλεγε και Μπερίσα (ο μπερίσας, ο σύντροφος ντε) κάποτε... Εμείς και οι Κινέζοι, έλεγε, είμαστε ένα δις...

 3. Ελενα Κανελοπούλου avatar
  Ελενα Κανελοπούλου 20/02/2015 14:08:55

  Και που είσαστε ακόμα ...Τα καλίτερα έρχονται ! Η αριστερή πλατφόρμα , τουλάχιστον οι γηραιότεροι , θα πάθουν την πλάκα τους

 4. λέξη avatar
  λέξη 20/02/2015 14:44:30

  Τί είπαν όμως οι κινέζοι στον Αλέξη ? Βρέ ..... ερχόμαστε εδώ και σας πληρώνουμε δισ ,δίνουμε αξία στα λιμάνια σας ,στα τραίνα σας που σκουριάζουν , σας κάνουμε πύλη της ανατολής , τουλάχιστον να σκεύτεστε πριν ανοίγετε το στόμα σας .

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.