31/08/2010 16:32
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απο αύριο η ρύθμιση οφειλών υπερχρεωμένων

Από αύριο Τετάρτη θα μπορούν οι δανειολήπτες που αδυνατούν να εξυπηρετήσουν τα χρέη τους, να υποβάλλουν αιτήσεις ένταξης στο νόμο περί «Ρύθμισης οφειλών υπερχρεωμένων φυσικών προσώπων», καθώς ολοκληρώθηκε η σχετική προετοιμασία των αρμόδιων τραπεζικών υπηρεσιών.

Παράλληλα, από τις αρχές του 2011 θα ενεργοποιηθεί και η δικαστική διαδικασία, στο πλαίσιο της οποίας τα Ειρηνοδικεία θα κρίνουν αν ο ενδιαφερόμενος δανειολήπτης βρίσκεται ή όχι σε αδυναμία πληρωμής με σκοπό να ρυθμιστούν τα χρέη του.

Στελέχη τραπεζών δηλώνουν ότι τα πιστωτικά ιδρύματα είναι έτοιμα να εξυπηρετήσουν τους πελάτες τους, εκφράζοντας την επιθυμία τους να συνεργαστούν με τους δανειολήπτες που αντιμετωπίζουν προβλήματα αδυναμίας αποπληρωμής δανειακών υποχρεώσεων και τα οποία έχουν ενταθεί λόγω των συνεπειών της οικονομικής κρίσης.

Οπως τονίζουν άλλωστε, οι τράπεζες αναγνωρίζοντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα νοικοκυριά έχουν προχωρήσει τους τελευταίους μήνες στην ανακοίνωση προγραμμάτων αναδιάρθρωσης και αναχρηματοδότησης δανείων με ευνοϊκούς όρους, τα οποία έχουν την θετική ανταπόκριση από την πελατείας τους.

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.