Αποστάσεις από την ελληνική κυβέρνηση παίρνει ακόμη και η Κύπρος
06/03/2015 14:45
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αποστάσεις από την ελληνική κυβέρνηση παίρνει ακόμη και η Κύπρος

Σε συνέντευξη που έδωσε ο Κύπριος υπουργός Οικονομικών, κ. Γεωργιάδης γίνεται ξεκάθαρη αναφορά ότι η Κύπρος θεωρεί ως πρότυπο ανάταξης της οικονομίας της και λόγω της φύσης του οικονομικού προβλήματος που αντιμετωπίζει, δηλαδή στο χρηματοπιστωτικό τομέα, το ιρλανδικό μοντέλο, το success story της ευρωκρίσης και των μηχανισμών διάσωσης και του μοντέλου λιτότητας.

Ο ΥΠΟΙΚ ανέφερε χαρακτηριστικά: «Νομίζω ότι είναι εντυπωσιακό το ότι η Ιρλανδία βρέθηκε σε πολύ δύσκολη θέση... αλλά εφάρμοσε αποτελεσματικά ένα πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων... και αυτή τη στιγμή είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη οικονομία στην ευρωζώνη». Επεσήμανε ότι η χώρα μπορεί να μη χρειαστεί τα σχεδόν 2 δισεκατομμύρια ευρώ τα οποία προορίζονταν για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και άλλες δαπάνες προσθέτοντας ότι το ποσό αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αποπληρωμή τοκο-χρεολυσίων.

Νιώθωντας δικαιωμένος από τις εξελίξεις ο κ. Γεωργιάδης αναφορικά με τις αποστάσεις που τήρησε εξ'αρχής από τις πρακτικές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με την Ευρωζώνη και την Τρόικα, συνεχίζει να τονίζει την αποστασιοποίηση αυτή με την Ελλάδα, αναφέροντας σχετικά: «υπάρχουν πολιτισμικοί και εθνικοί δεσμοί, αλλά αυτό είναι όλο», προσθέτοντας ότι: «Τερματίστηκε η σθεναρή οικονομική σύνδεση Ελλάδας-Κύπρου...Υπήρχε μια σθεναρή σύνδεση ανάμεσα στις δύο οικονομίες μέσω του τραπεζικού μας τομέα, αυτή τερματίστηκε πριν από δύο χρόνια».

Ο κ. Γεωργιάδης είπε επίσης ότι η κυβέρνηση της Κύπρου ελπίζει να προχωρήσει στη διάθεση ενός ή δύο ομολογιακών τίτλων φέτος και προέβλεψε ότι η οικονομία της νήσου θα καταγράψει μια μετρίου μεγέθους ανάπτυξη.

Πηγή: AΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ

  1. Έλενα Χ. avatar
    Έλενα Χ. 06/03/2015 15:02:39

    Έτσι κι αλλιώς, καλό θα είναι να μην ανακατεύουμε την Κύπρο στα προβλήματα της δικής μας οικονομίας που είναι πολύ σοβαρότερα από τα δικά της. Δεν πρέπει να τη φορτώνουμε με τις δικές μας επιλογές και να δίνουμε την ευκαιρία να τη στοχοποιούν. Η Κύπρος θα ορθοποδήσει γρηγορότερα από εμάς. Το θέμα της ήταν ευτυχώς μονάχα Τραπεζικό, όπως και της Ιρλανδίας.

  2. ADASK avatar
    ADASK 08/03/2015 08:59:52

    "Υπάρχουν μόνο πολιτισμικοί και εθνικοί δεσμοί, αυτό ειναι όλο". Συγχαρητήρια κε υπουργέ των οικονομικών της Κύπρου, συγχαρητήρια...ας τους κόψουμε και αυτούς τους δεσμούς, φωνάξτε τη Μερκελ και τον Ερντογαν και παρακαλεστε τους...έτσι κι αλλιώς πάντα οσφυοκάμπτες ήσασταν...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.